Gosia80 12.05.2009 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0509/domek17731bc.jpghttp://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0509/domek17651b0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 12.05.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Z przyjemnościa oglądam Twoje zdjęcia i zastanawiają mnie schody do pomieszczenia gospodarczego. Piszesz (o ile dobrze zapamiętałem), że kotłownia która tam miała być będzie w piwnicy a schody zostana zlikwidowane. Na mój gust one nie wyglądają interesująco.Nie mniej gdyby zostały to zostałyby też drzwi do pomieszczenia. I tutaj dochodze do sedna mego pisania: Na planie czerwonym kolorem narysowane są jako otwierające sie na zewnatrz. Też tak zrobiłem i to jest błąd. Wiatr szarpie skrzydłem i wyłamuje je. Niedługo będę je wymieniał i wstawię otwierane do wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.05.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ladny domek, bede sledzic postepy ! Co do drzwi wejsciowych to mam 4 sztuki i wszystkie orwierane na zewnatrz - bardzo sobie chwale, zaden balagan nie wlatuje do srodka. Poprzednio mialam otwierane do wewnatrz i jak byly mokre to zawsze nakapalo na podloge w mieszkaniu, rano jak wychodzilismy to snieg tez wpadal do mieszkania, a tak jest spokoj przy drzwiach otwieranych na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 12.05.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Co do drzwi wejsciowych...Pisałem jedynie o drzwiach do pomieszczenia gospodarczego. Te drzwi u mnie często musiały być szeroko otwarte i stad problem. (Przy drzwiach wejsciowuch do domu raczej tak się nie robi.) Drzwi otwierane na zewnątrz maja zalety o których piszesz. Poza tym przy wiatrach są one dociskane a wiec jest szczelniej (No chyba, że wieje równolegle i powstaje podciśnienie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.05.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Z moich 4 sztuk drzwi wejsciowych - 3 sztuki to sa drzwi do pomieszczen gospodarczych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 12.05.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Pozostaje mi tylko zazdrościć Ci braku silnych wiatrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 12.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Oj bardzo bym chciała jak najszybciej się przeprowadzić, bo obecnie mieszkamy na 4 piętrze, mamy malutką córcię (2.5miesiąca) i "muzykalnych" sąsiadów. Nie jest za łatwo z dzidzią po tych schodach. Bardzo gratuluje córeczki piękne chwile teraz masz w domciu i nie dziwie sie ze chciałabyś wychowywac ją w spokoju i nowym domku POZOSTAJE NAM TYLKO ŻYCZYĆ SZYBKIEJ WYKOŃCZENIÓWKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia80 13.05.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witaj "Magpie101" Maciejonie i Magpie101 dziękuję Wam za porady co do drzwi, tu i tu są jakieś racje. U nas problem rozwiązał się sam, bo te drzwi będę zamurowane, skoro nie będzie tam pom gosp. nie widzę potrzeby wyścia na ogród z garażu. Nie wstawiliśmy tej ścianki pomiędzy, więc będzie duuuży garaż Perłóweczko dziękuję, to nasza pierwsza dzidzia, więc rozkoszuję się macierzyństwem i jest super Jutro zabierają się za dach, ze względów finansowych zdecydowaliśmy sie na blachodachówkę, ale próbują nas przekonać na dachówkę. Wczoraj wyszła propozycja dachówki cementowej, podobno bardzo nie odbiega od ceny blachy, a jednak dachówka.... (??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.05.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja mam blachodachowke z koniecznosci, mamy za niski kat dachu na dachowke i dlatego jest blach, ktora kosztowala 32 zl za metr, wiec bym miala za to ladna dachowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 dołączam jako posiadaczka blachodachówki . jutro bedzie zamawiana.mam nadzieje ze wyjdzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.05.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Jutro zabierają się za dach, ze względów finansowych zdecydowaliśmy sie na blachodachówkę, ale próbują nas przekonać na dachówkę. Wczoraj wyszła propozycja dachówki cementowej, podobno bardzo nie odbiega od ceny blachy, a jednak dachówka.... (??) Gosiu pochwal się foto relacją jakie pokrycie dachowe wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.05.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Coś mam szczęście polemizować z magpie101 Ja mam blachodachowke z koniecznosci, mamy za niski kat dachu na dachowke i dlatego jest blach, ktora kosztowala 32 zl za metr, wiec bym miala za to ladna dachowke.Po 32 zł/m pewnie dachówka byłaby do dostania, ale prosta dachówka to nie wszystko. W duzym (a moze bardzo duzym) stopniu na koszt dachu krytego dachówka wpływają dachówki wiatrowe, gąsiory i ich zakończenia, spinki do gąsiorów, taśmy uszczelniające, wróblówka, ... Poza tym potrzebna jest blacha na obróbki (kosze, kominy, okapy). U mnie pojedyncza dachówka kosztowała 2.08 PLN, wiatrówka 14.53, gąsior 9.20 a dachówka typu kominek wentylacyjny aż 142.60 ! Są to ceny co prawda z 2004 roku. Teraz pewnie są inne ale proporcje między poszczególnymi typami są zachowane. Reasumując, należy porównywać koszt całościowy a nie jedynie ceną 1 m2 blachy i dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.05.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 maciejon Tym razem sie z Toba zgadzam , wywiazka pod dachowke tez jest drozsza niz pod blache. Ja w ceny dodatkow do dachowki sie nie zaglebialam, bo u mnie od poczatku dachowka nie wchodzila w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.05.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 maciejon wlasnie przed chwila weszlam do Twojej galerii i zobaczylam z kim wymieniam swoje doswiadczenia, juz od dawna podziwialam zrobiona przez Ciebie galerie i czesto ja ogladalam ale po niku nie skojarzylam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.05.2009 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 magpie101: To bardzo miłe, co napisałać . Zostawmy ten wątek dla Gosia80, a Tobie, odpowiadam w "moim" wątku PS. Przy okazji poznałem słowo "wywiązka". Przypuszczam, że chodzi o więźbę dachową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia80 14.05.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 W cenach to ja się wogóle nie orientuję, firma wycenia wszystko w całości, a my podejmujemy wtedy decyzję czy dopłacamy czy zostaje tak jak w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.05.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 magpie101: To bardzo miłe, co napisałać . Zostawmy ten wątek dla Gosia80, a Tobie, odpowiadam w "moim" wątku PS. Przy okazji poznałem słowo "wywiązka". Przypuszczam, że chodzi o więźbę dachową tak u nas sie mowi na wiezbe dachowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 17.05.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 puk-puk gosiu co słychać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 18.05.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 może czas na kawkę ? http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/images.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia80 18.05.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam Gosiu dziękuję, ale nie piję kawy, taka inna jestem Nie lubię Chyba że zbożową Coś się kręci na budowie, ale nie mam jeszcze zdjęć, bo bylismy w Kwidz na weekend. Myślimy nad dachem, na pewno będzie dachówka cementowa (4tys więcej niż blacha i to na robociźnie, bo materiał wychodzi to samo), więc nie tak tragicznie. Ale jeszcze poprosiliśmy o wycenę lakierowanej dachówki. Zastanawiam się nad kolorem, cały czas chciałam kolor ceglasty, a teraz coś mi w głowie plącze się brąz? Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się że czerwień szybciej się brudzi (??) Może ktoś mnie wyprostuje jak się mylę??? W najbliższe dni mamy dać znać jaki klinkier? Na pewno coś z Sahary, tylko jeszcze nie wiem czy zwykła czy miodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts