Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przylacza-pomozcie

Recommended Posts

Kochani pomozcie :oops:

Aby wykonac przylacze w moim domku polozonym przy drodze asfaltowanej, wystraczy przekopac ulice czyli jakies 7, 5 metra.

Gaz znajduje sie po tej samej stronie co moja posesja, wiec to pestka.

Ale sie motam, firma ocenila pelne wykonanie(gaz, woda, kanalizacja) wraz z biurokracja od a do z na 40 tysiecy zlotych

:lol: ale ja tyle nie mam :p

Jak z tego wyjsc najtaniej ? dac wykonac przylacze gaz. Gazowni(okreslili sie wstepnie na jakies 5 tysiecy) czy oddac to kompleksowo firmie(o ile znajde jakas tania)?

Jak tanio zrobic przylacze wodno-kanalizacyjne wraz z przkopem i asfaltem?

Acha, a jakie dokumenty sa potrzebne na zamkniecie ulicy?

Wodociągi zrobiły do domu (licznik w kuchni) za 2000-zł ( moja była koparka za 500zł -wykop 20mb),, kanaliza to samo ( cennik mają wodociągi) 2200zł, za gaz ryczałt + inst wewnetrzna 2000 zł.

za zajęcie ( pasa)drogi miasto bierze swoje w/g cennika

Razem z projektami brutto 9700zł i nic więcej :) :)

Wodociągi zrobiły do domu (licznik w kuchni) za 2000-zł ( moja była koparka za 500zł -wykop 20mb),, kanaliza to samo ( cennik mają wodociągi) 2200zł, za gaz ryczałt + inst wewnetrzna 2000 zł.

za zajęcie ( pasa)drogi miasto bierze swoje w/g cennika

Razem z projektami brutto 9700zł i nic więcej :) :)

5000 za dużo

za gaz przez "mega" firmę z kontaktami gdzie się da - ok 12 tys. pln. na gotowo "kurkiem" w domu, woda ok 2 tysiące z przekopaniem 30 metrów działki , rurą, licznikiem - czyli jak wyżej "kurek" w domu; kanaliza 5 000 razem z szambem szvczelnym, montarzem szamba i podłączeniem (ta sama firma co woda więc malutki rabacik za podłączenie) - czyli jak by nie patrzeć 19 000 pln w mazowieckim - rzut beretem od Wawy :roll:

jak na opole tobym liczył 3/4 z tego max!

a za 50 tys. to moje chłopaki z mazowsza pewnie nie pogardzą :D

pozdrawiam

Browar

ps.

jak zwykle w piątek ochoczo browar sączy