Jove 08.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Kochani pomozcie Aby wykonac przylacze w moim domku polozonym przy drodze asfaltowanej, wystraczy przekopac ulice czyli jakies 7, 5 metra. Gaz znajduje sie po tej samej stronie co moja posesja, wiec to pestka. Ale sie motam, firma ocenila pelne wykonanie(gaz, woda, kanalizacja) wraz z biurokracja od a do z na 40 tysiecy zlotych ale ja tyle nie mam Jak z tego wyjsc najtaniej ? dac wykonac przylacze gaz. Gazowni(okreslili sie wstepnie na jakies 5 tysiecy) czy oddac to kompleksowo firmie(o ile znajde jakas tania)? Jak tanio zrobic przylacze wodno-kanalizacyjne wraz z przkopem i asfaltem? Acha, a jakie dokumenty sa potrzebne na zamkniecie ulicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 08.05.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Wodociągi zrobiły do domu (licznik w kuchni) za 2000-zł ( moja była koparka za 500zł -wykop 20mb),, kanaliza to samo ( cennik mają wodociągi) 2200zł, za gaz ryczałt + inst wewnetrzna 2000 zł. za zajęcie ( pasa)drogi miasto bierze swoje w/g cennika Razem z projektami brutto 9700zł i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.05.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Wodociągi zrobiły do domu (licznik w kuchni) za 2000-zł ( moja była koparka za 500zł -wykop 20mb),, kanaliza to samo ( cennik mają wodociągi) 2200zł, za gaz ryczałt + inst wewnetrzna 2000 zł. za zajęcie ( pasa)drogi miasto bierze swoje w/g cennika Razem z projektami brutto 9700zł i nic więcej 5000 za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 08.05.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 za gaz przez "mega" firmę z kontaktami gdzie się da - ok 12 tys. pln. na gotowo "kurkiem" w domu, woda ok 2 tysiące z przekopaniem 30 metrów działki , rurą, licznikiem - czyli jak wyżej "kurek" w domu; kanaliza 5 000 razem z szambem szvczelnym, montarzem szamba i podłączeniem (ta sama firma co woda więc malutki rabacik za podłączenie) - czyli jak by nie patrzeć 19 000 pln w mazowieckim - rzut beretem od Wawy jak na opole tobym liczył 3/4 z tego max! a za 50 tys. to moje chłopaki z mazowsza pewnie nie pogardzą pozdrawiam Browar ps. jak zwykle w piątek ochoczo browar sączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts