Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przylacza-pomozcie

Jove

Recommended Posts

Kochani pomozcie

Aby wykonac przylacze w moim domku polozonym przy drodze asfaltowanej, wystraczy przekopac ulice czyli jakies 7, 5 metra.

Gaz znajduje sie po tej samej stronie co moja posesja, wiec to pestka.

Ale sie motam, firma ocenila pelne wykonanie(gaz, woda, kanalizacja) wraz z biurokracja od a do z na 40 tysiecy zlotych

ale ja tyle nie mam

Jak z tego wyjsc najtaniej ? dac wykonac przylacze gaz. Gazowni(okreslili sie wstepnie na jakies 5 tysiecy) czy oddac to kompleksowo firmie(o ile znajde jakas tania)?

Jak tanio zrobic przylacze wodno-kanalizacyjne wraz z przkopem i asfaltem?

Acha, a jakie dokumenty sa potrzebne na zamkniecie ulicy?

fiu fiu ale kasa

40 000 zł :o

Ekspertem nie jestem ale tyle kasy mnie powala, nie wiem czy ta droga to 20 pasmowa autostrada? :wink:

może oni liczą że trzeba zerwać i położyć nowy asfalt, a sami wynajmą firmę co przewierci odpowiednią dziurkę pod drogą a kasa im zostanie :lol: :lol:

ale tak jak napisałem wcześniej nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że jest to lekkie przegięcie

w wyszukiwarkę internetową wpisz sobie frazę

" wiercenie otworów pod drogą"

wyskoczy parę wyników, masz telefon dzwonisz i wszystko wiesz :wink:

może jeszcze taki link

http://www.geocarbon.pl/?wiertnictwo,14

na ich stronie jest taki tekst " wiercenie otworów poziomych pod drogami, trasami kolejowymi itp."

dzwonisz na podany numer i już wszystko wiesz, no może prawie wszystko :wink: :wink:

Jove napisał

Sek w tym ,ze przylacza sa akurat na drodze asfaltowej

To masz problem,

zerwanie asfaltu wykonanie przyłączy i położenie asfaltu może tyle kosztować, nic mi nie przychodzi do głowy aby Ci coś rozsądnego doradzić

może tylko tyle że jeżeli po twojej stronie są już domy z takimi przyłączami to może można wykorzystać ich przyłącza, aby nie ruszać tego asfaltu to jest drożyzna, tylko nie wiem czy tak można robić :cry:

Nic konkretnego więcej nie potrafię doradzić

przewiert pod drogą asfaltową na wode; rura Fi 40,

2lata temu za 2500zł, -asfaltu około 7m, całość o długości 25m,

w tym był licznik , rury, no i robocizna,

ten przewiert-maszynę to spece nazywają KRETEM, drąży dziury na rury pod drogami,-

CZAS wykonania: 1,5 godziny i po robocie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Albo zrezygnuj z gazu, pomysl o pompie ciepla.

Czy gazownia musi na Tobie zarabiac, im tez powinno zalezec na nowym uzytkowniku ale jak widac nie zalezy.

Bylam w takiej samej sytuacji. I doszlam do wniosku, ze nie musze miec gazu.

Zdecydowalam sie na pompe ciepla.