Jove 08.05.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Kochani pomozcie Aby wykonac przylacze w moim domku polozonym przy drodze asfaltowanej, wystraczy przekopac ulice czyli jakies 7, 5 metra.Gaz znajduje sie po tej samej stronie co moja posesja, wiec to pestka. Ale sie motam, firma ocenila pelne wykonanie(gaz, woda, kanalizacja) wraz z biurokracja od a do z na 40 tysiecy zlotychale ja tyle nie mam Jak z tego wyjsc najtaniej ? dac wykonac przylacze gaz. Gazowni(okreslili sie wstepnie na jakies 5 tysiecy) czy oddac to kompleksowo firmie(o ile znajde jakas tania)?Jak tanio zrobic przylacze wodno-kanalizacyjne wraz z przkopem i asfaltem? Acha, a jakie dokumenty sa potrzebne na zamkniecie ulicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 09.05.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 fiu fiu ale kasa 40 000 zł Ekspertem nie jestem ale tyle kasy mnie powala, nie wiem czy ta droga to 20 pasmowa autostrada? może oni liczą że trzeba zerwać i położyć nowy asfalt, a sami wynajmą firmę co przewierci odpowiednią dziurkę pod drogą a kasa im zostanie ale tak jak napisałem wcześniej nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że jest to lekkie przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jove 09.05.2009 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 No wlasnie. Wg mnie to zdecydowane przegicie Maja zrobic tylko przekop i polozyc asfalt 7,5 drugorzedowej ulicy malutkiego miasteczka. Szukam jakiegokolwiek rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 09.05.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 w wyszukiwarkę internetową wpisz sobie frazę " wiercenie otworów pod drogą" wyskoczy parę wyników, masz telefon dzwonisz i wszystko wiesz może jeszcze taki link http://www.geocarbon.pl/?wiertnictwo,14 na ich stronie jest taki tekst " wiercenie otworów poziomych pod drogami, trasami kolejowymi itp." dzwonisz na podany numer i już wszystko wiesz, no może prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jove 09.05.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Dzieki Zezo, pomysl nie jest zly, slyszalam cos o tym. Sek w tym ,ze przylacza sa akurat na drodze asfaltowej A moze to tez jest wykonalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 10.05.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Jove napisał Sek w tym ,ze przylacza sa akurat na drodze asfaltowej To masz problem, zerwanie asfaltu wykonanie przyłączy i położenie asfaltu może tyle kosztować, nic mi nie przychodzi do głowy aby Ci coś rozsądnego doradzić może tylko tyle że jeżeli po twojej stronie są już domy z takimi przyłączami to może można wykorzystać ich przyłącza, aby nie ruszać tego asfaltu to jest drożyzna, tylko nie wiem czy tak można robić Nic konkretnego więcej nie potrafię doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jove 10.05.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ano wlasnie Ale sie popytam,zawsze to warto. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.05.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 przewiert pod drogą asfaltową na wode; rura Fi 40, 2lata temu za 2500zł, -asfaltu około 7m, całość o długości 25m, w tym był licznik , rury, no i robocizna, ten przewiert-maszynę to spece nazywają KRETEM, drąży dziury na rury pod drogami,- CZAS wykonania: 1,5 godziny i po robocie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazia22 12.05.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Albo zrezygnuj z gazu, pomysl o pompie ciepla.Czy gazownia musi na Tobie zarabiac, im tez powinno zalezec na nowym uzytkowniku ale jak widac nie zalezy. Bylam w takiej samej sytuacji. I doszlam do wniosku, ze nie musze miec gazu.Zdecydowalam sie na pompe ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts