Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W drodze na wzgórze

Recommended Posts

A teraz żeby udokumentować stan surowy wklejam kilka obiecanych fotek :D

Kochane panie.......i panowie.......

TaaaaaaaaaDaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmm........

Elewacja północna:

http://foto3.m.onet.pl/_m/085abb2ea0dbbaa756de30d5210d8c6f,10,19,0.jpg

elewacja wschodnia:

http://foto3.m.onet.pl/_m/0163388b0748812f175c2614309731e7,10,19,0.jpg

elewacja południowa:

http://foto2.m.onet.pl/_m/8a2807d57329a4cf5cfb6eaf8de1927a,10,19,0.jpg

elewacja południowo - zachodnia:

http://foto0.m.onet.pl/_m/d3827cf204031fdd6d025e49eda0615c,10,19,0.jpg

elewacja zachodnia:

http://foto2.m.onet.pl/_m/5847bf26e57196d04899c067a55a7fde,10,19,0.jpg

Wiem, że jestem dopiero w 1/3 drogi do celu......ale dla nas to na prawdę dużo....dlatego tak mnie dziś radość rozpiera :lol:

W tym miejscu chciałabym podziękować wszystkim i każdemu z osobna za wsparcie w komentarzach :D .....Dziewczyny........jesteście kochane wszystkim dziękuję za dobre słowo i ściskam was mocno.....

• 5 weeks później...
  • Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Trochę" mnie nie było :oops: .....mój dzienniczek poniewierał się gdzieś w zapomnianych czeluściach forum :-? .......mało tego jak pisałam ostatnio to upały były.......a tu proszę.......zima zaatakowała.......a gdzie piękna, złota polska jesień??????

Ale do rzeczy.......

Po osiągniętym SSO mało się działo u nas na budowie.....oprócz wielkiego porządkowania.......ale tego chciałam wam oszczędzić :wink: .....no bo kogo obchodzi ile taczek śmieci, potłuczonej dachówki, kawałków drzewa trza było wywieźć.... :roll:

Tak więc na stan dzisiejszy domek i najbliższa okolica jest w miarę posprzątana.....nie pozbyliśmy się tylko tej wielkiej kupy drewna i desek, które kiedyś przydadzą się do spalenia.....chcieliśmy dorobić nad nią zadaszenie.....ale....kto się spodziewał, że na początku października zasypie nas śniegiem :o

Aleeeee......zmieniło się coś w krajobrazie naszej działki 8) .....miałam to opisać już dwa tygodnie temu :roll: ....ale zprzeniewieżyły się przeciwko mnie wszystkie prawa natury :-?

Najpierw poprzestawiałam cuś w aparacie i straciłam potrzebne do opisania "akcji" zdjęcia :-? ......potem nie mogłam zrobić nowych bo przez tydzień lało.....a jak przestało lać to sypło śniegiem :roll:

Dopiero wczoraj mąż pojechał na budowę i pozyskał dla mnie odpowiednie materiały :wink:

A wszystko zaczęło się jakieś 2 tyg. temu......mąż z tatą pojechali na podkarpacie (bo stamtąd pochodzi mąż) po sadzonki świerka :D ........Dziadek męża (emerytowany leśnik) hodował je dla nas kilka lat 8) ......postanowiliśmy obsadzić nimi cały tył działki....wzdłuż granicy.....u nas tam na górce "trochę" wieje, więc niech sobie już rosną......co by choć trochę osłaniały nas - jak urosną od wiatru 8) .......

Sadzonki sadzone były w pierwszych dniach października....a zdjęcia są z opóźnieniem - stąd ten śnieg......

A oto efekt końcowy:

http://foto0.m.onet.pl/_m/6aa6f15d49ae5ea2384754221fb9aa34,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/a203c274326a839874dfbc6fb1ed1e9b,10,19,0.jpg

OKNA.............

Myślałam, że wybór okien to bułka z masłem........ :-? .....myślałam.....ale się pomyliłam......w tej kwestii kręcimy się jak "niedźwiedź na lodzie" :roll: .....

Na rynku jest tyle firm, że można dostać zawrót głowy......myślę sobie zajrzę na forum na wątek o oknach to się mi rozjaśni.......no cóż .....dalej widzę ciemność :( ......jak ktoś zachwali okna, że są super i zadowolony jest - to zaraz ktoś to zdementuje i tak w koło macieju :roll: .....każdy chwali swoje....

Zaczęliśmy - tradycyjnie od robienia wycen.......mamy kosztorysy z Dako, Widoku, Okno na świat, Bogdańskiego i Awangarda......różnica w cenie sięga 6 tys. zł :o :o Chcieliśmy z Dako ale trochę odstraszyła nas cena :-? ....tam było najdrożej......ale wiem, że mają dobre okna......najtaniej okna wychodziły u Bogdańskiego - ale słyszeliśmy, że mają ciut reklamacji :-? ....znajomi nam odradzali.....

I dalej jesteśmy w lesie :roll: .......a czas biegnie nieubłagalnie ku zimie......

W poniedziałek jedziemy już konkretnie zamówić okna, bo czas nagli.....tylko - JAKIE?????? :o :o :o Przeraża mnie fakt, że jak człek ma się brać kiedyś do wykończeniówki jak okien wybrać nie potrafi :evil:

W grze zostały dwie firmy Dako i Awangarda (ok. 3,5 tys. różnicy)....a wiadomo jak na budowie 3,5 koła zawsze się na coś przyda.......tak czy siak w poniedziałek musimy zamówić okna, więc napiszę na co się zdecydowaliśmy...

A tymczasem mogę napisać odnośnie koloru 8) .....najprawdopodobniej - jak mi coś na miejscu do głowy nie strzeli :lol: ......będzie mahoń od zewnątrz i białe od środka.....wydaje mi się ten kolor najodpowiedniejszy do naszego dachu......taki brąz złamany czerwienia powinien ładnie wyglądać......nie???.....W tym miejscu proszę o opinie :D ....wiem, że czasu jest mało.....ale jak się kobitki i panowie z "koła" i nie tylko sprężycie to do poniedziałku okna będą wybrane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Aha....okna będziemy mieć ze szprosami - tak jak w projekcie......mąż kręci nosem, że będzie jak w więzieniu ale mi się szprosy podobają :D

Pozdrawiam wszystkich czytających

W celu uzasadnienia wyboru koloru okien postanowiłam wkleić bramę garażową jaka bardzo mi się spodobała 8) ......

Jest to brama segmentowa firmy "Wiśniowski" , na poniższym zdjęciu z przetłoczeniami kasetonowymi, ale ten wzór nie jest jeszcze przesądzony, po prostu na dzień dzisiejszy najbardziej mi się podoba :p

Natomiast kolor bram u nas będzie właśnie taki, dlatego kolor okien został wybrany pod te bramy.......mahoń......

http://www.wisniowski.pl//lng_pl/images/stories/br_gar/zoom/segm_wz_k4.jpg

Tu pozwolę sobie wkleić jeszcze naszą dachówkę.....wiem że w kompie kolory przekłamane ale może będzie mi ciut lepiej wybrać.....

http://www.roben.pl/upload_module/katalog/dachowki/dsf-midi-kasztan.jpg

Albo z przeszkleniem :p (na kolor nie patrzymy bo na stronie nie ma tego modelu w mahoniu)

http://www.wisniowski.pl//lng_pl/images/stories/br_gar/zoom/segm_wz_przesz_6.jpg

Tylko przy tym modelu jest pewien mały problem :-? ......cena.... :roll: ......jedna szybka 200 zł :o :o ....to daje 600 zł na jedną bramę i 1200 zł na dwie...dodatkowych kosztów......więc raczej nie będziemy cudować.....ale ładne to to jest.....

To jak myślicie....? Czy taka kolorystyka okien i bram garażowych zgra się z dachem?????? Dodam że planuję jasną elewację......

Pokażę wam jeszcze ogrodzenie moich marzeń.....które.......ze względu na cenę w sferze marzeń pozostanie :cry: :cry: ......

http://www.wisniowski.pl/lng_pl/images/galeria/ogr_poses_lux/00048.jpg

http://www.wisniowski.pl//lng_pl/images/galeria/ogr_poses_lux/zoom/00042.jpg

Cena - ASTRONOMICZNA....jak na nasz budżet..... :(

Oczami mojej wybujałej.....wyobraźni widzę to ogrodzenie (przęsła) osadzone między słupkami i na podmurówce z klinkieru......a brama wjazdowa nie przesuwna tylko dwuskrzydłowa automatycznie otwierana do środka......będąc na ekspozycji w siedzibie Wiśniowskiego widziałam właśnie taka bramę i całe ogrodzenie.....ale bardzo miły Pan który nas oprowadzał, bardzo szybko sprowadził nas za ziemię jak podał cenę jednego przęsła.... :evil:

Jak sobie to w domu spokojnie przeliczyłam to komplet na nasz front (zaznaczam tylko front!) bo z 3 stron będzie siatka wyszedł by w granicach 60 tys. zł!!!!! :o :evil: ....fajnie....co????....A gdzie słupki? Klinkier? Robocizna? :roll:

No cóż pomarzyć zawsze można......

OKNA cd.........

Tak co by było śmieszniej :roll: ......wcześniej pisałam, że kolor wybrany tylko zastanawiamy się nad dwiema firmami........na dzień dzisiejszy......firma wybrana.........kolor NIE! :o :-? :roll:

Mahoń odpada.......widziałam realizację na żywo i nie podobało mi się.......za czerwony i za ciemny :-?

Okna będą z jednak Dako.....a problem mam z kolorem bo do tych odcieni co mi odpowiadają nie robią szprosów :( ze szprosami jest tam tylko sensowny orzech.....do takiego doszłyśmy wniosku z dziewczynami i kolegą :wink: w komentarzach......

Ale na wybranie koloru mam jeszcze kilka dni z powodu....................................................................................

Problemów jakie wyszły przy pomiarze okien :evil:

Wyszło szydło z worka jakich to "fahofcuw" mieliśmy murarzy :evil:

Przyszedł dziś facet do pomiaru okien i co??????? ano wyszło że zamiast 3 okien tarasowych na 220/200 jedno ma taki wymiar :o :evil: ........pozostałe mają 220/180 i 220/170 :o

No nie wiem dlaczego, nie przyszło nam do głowy chodzić za murarzami z projektem w łapie i sprawdzać ich :roll: ....a trzeba było :evil: :evil:

Nie było by tragedii bo 220/200 to i tak bardzo szerokie okno i 180 zupełnie by wystarczyła tylko.......te dwa ze złymi wymiarami są na jednej elewacji......jedno nad drugim i muszą być takie same, żeby ten wygląd z zewnątrz był jaki taki......a tu nie dość że to na dole 10 cm mniejsze to jeszcze wymurowane z przesunięciem w lewo :evil: :x

Zresztą zobaczcie sami......

http://foto2.m.onet.pl/_m/8a2807d57329a4cf5cfb6eaf8de1927a,10,19,0.jpg

to jedyne zdjęcie jakim teraz dysponuję a jest zrobione ciut pod kątem i ta różnica jest mniej widoczna.......ale jak się stoi na wprost to się rzuca w oczy :evil:

Nie wiem jakim cudem nie zauważyliśmy tego wcześniej :o Zapewne dlatego, że przy budowie zawsze patrzy się na dany element....nowy szczegół :roll: .....jak stałam z tyłu to albo człek patrzył na taras....albo na więźbę.....to na krycie dachówką.....okucia....rynny.....nigdy nie na całość....tak dokładnie..... :roll: a dzisiaj jak mi to pokazali to o mało wścieku doooopy nie dostałam..... :x

Wieczorem na spokojnie już nastąpiło małe zebranie rodzinne.....w celu zastanowienia się jak ów problem rozwiązać.......bo żeby było śmieszniej.....nie wystarczy wykuć 10 cm :-? ....ponieważ dolne okno ucieka w lewo 17 cm.....co na zdj. nie widać........jak na złość w lewo gdzie i tak trzeba zamurować jest nadproże wylane obficie :-? a z prawej gdzie trzeba wykuć jest tego nadproża jak na lekarstwo :roll: .......

Co postanowiliśmy.......ano, że górne okno zostaje na 180 a dolne przerobimy żeby było centralnie nad górnym (równo na elewacji) ale będzie miało 160 szer. :( ....tj. 10 cm krótsze z obu stron.......nie może być 180 bo z prawej strony nadproże nie puści.............

Pocieszam się, że to elewacja tylna, ogrodowa, której nikt nie będzie widział......ale marna to pociecha jak się pomyśli ile człowiek wydał kasy na robociznę.......a majster ma czytanie projektu głęboko w d........

No ale to budowa jest i nikt nie mówił, że będzie łatwo :roll:

Jutro o 6.30 wielki COME BACK....... :roll: ........EKIPY.........

Mają zretuszować mi te otwory na okna tarasowe ....bo jak nie to ......http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/rzeznia.gif........

Poza tym będą musieli troszkę poprzykuwać drzwi wewnętrzne.....bo... przy murowaniu zapomnieli wziąść pod uwagę ościeżnicę i piankę :o :-? ......

Ponadto.......ale to już na nasz osobisty wymysł :wink: .......zamurują nam okienko od łazienki na dole z 60 na 50......dzięki temu zmieści się nam kabina prysznicowa "90" zamiast"80".......

Jak zapierniczyli niech poprawiają!!!!!

Jutro po południu przychodzi jeszcze raz pan z Dako na drugi pomiar już po poprawkach.....

PIĄTEK.......

Jak obiecali - tak się wstawili na 6.30 rano........zresztą wyjścia nie mieli :roll:

......Uśmiechnięci jak zawsze od ucha do ucha...........

Dość sprawnie im to poszło, o 9.00 już było po robocie......okno tarasowe poprawione i do łazienki zmniejszone 10cm.....postanowiliśmy je zmniejszyć ponieważ, ta łazienka na dole jest wąska i przy oknie 60 nie zmieściłaby się kabina 90 - a teraz wejdzie :D

Pogrzebałam w zdjęciach z całej budowy i znalazłam lepsze zdjęcie ze stanu przed poprawką........

Przed......

http://foto1.m.onet.pl/_m/12aa08ddece408715a46c1524c8e2135,10,19,0.jpg

Na tym zdjęciu wyraźnie widać, że okno na dole jest znacznie przesunięte w lewo :-? ........tylko dlaczego ja tego wcześniej nie zauważyłam :roll: ......

Po.....wczorajszej akcji.......

http://foto1.m.onet.pl/_m/924e75d7c4eedd1d8d80ae6733ee2a81,10,19,0.jpg

Nio......teraz znacznie lepiej :D .......przynajmniej są na jednej linii......widać, że to na dole jest ciut węższe....ale nie dało się wyrównać z szerokości bo nadproże nie puściło z prawej strony......no ale:

"głupi nie zauważy a mądry pomyśli, że tak ma być" :lol: :lol: :lol:

Wczoraj przyszedł jeszcze raz pan od okien na pomiar po poprawkach......we wtorek podpisujemy umowę......ok 20 dni i będziemy mieli okna :D

Ostatecznie....no chyba że mi coś do wtorku odwali :o :lol: :lol: :lol: .......okna będą w kolorze - orzech, ze szprosami........pozostałe parametry napiszę, jak będę miała umowę w ręce, bo jeszcze tu jakieś głupoty powypisuję.....

Jak to napisać.....????? hmmmmmm.......i tak pomyślicie, że jestem zakręcona gorzej niż kołowrotek......to walę prosto z mostu..........

Moja droga do podpisania ostatecznej umowy o okna była długa i ......... kręta (pan w Dako 3 razy przepisywał umowę :o :oops: :oops: ) :lol: samej mi się już śmiać chce........a może płakać :roll:

W telegraficznym skrócie wyglądało to tak:

Założenia koronne (kolor z zewnątrz - białe od wewnątrz i koniecznie szprosy)

etap 1) Kolor wybrany na 100% (mahoń) :lol: nie mogliśmy się na firmę zdecydować......

etap 2) Zdecydowaliśmy się na konkretną firmę to wyszedł problem z kolorem.......bo mahoń wydał się za czerwony i za ciemny, a do tych kolorów co mi się podobały szprosów nie mieli :roll:

Etap 3) Debata w komentarzach na temat koloru :) ....ustalenia, że najlepszy będzie orzech......i tak zostało.....

etap 4) (dziś).......wszystko gotowe.....wystarczy podpisać umowę.......i co.....????? Dooooopa :-? Umowa znowu do przepisania, bo szprosów zaś nie będzie :o :o :o :o :o :o :o :roll: :-?

Jak ktoś tu czegoś nie rozumie, to niech się nie przejmuje.....sama się zamotałam :lol: :lol:

FINAŁ........

jest taki, że będą okna w kolorze - orzech......bez szprosów...... :(

A musiałam z nich zrezygnować, bo za nic nie mogły się zgrać szprosy na jednej linii..... ponieważ mamy różne wymiary okien.....np. w wykuszu środkowe okno jest większe niż te boczne i przy podziale szprosami wyszły by różne wielkości pól.....itd....itp....a fakt jest taki, że szprosy podobały mi się baaaardzoooo na elewacji zewnętrznej.....od środka już nie bardzo :-? A jak mają od zewnątrz wyglądać ni w pipe ni w oko......to już ich wole wogóle nie mieć :roll: .......

przyznam, że trochę mnie martwiło, że jak będą szprosy, to w salonie będę patrzyła na te piękne krajobrazy przez kratę......ale i tak je chciałam mieć....ale jak mi pokazali na wizualizacji, że wyjdą na każdym oknie inaczej - to ja dziękuję za taki interes......

.......na otarcie łez.....cena zleciała od razu 2,5 tys. w dół 8) ........

I na tym zakończę wątek pt:"Okna + Dylematy"......bo sama mam już dość.....wałkowania tego tematu........

Nigdy nie miałam problemu z żadnymi wyborami......nigdy..........no tak.....ale też nigdy się nie budowałam..........boshhheeeee.........to co będzie dalej :o :o

........i jak wy tu ze mną wytrzymacie........????? :o

:lol: :lol: :lol:

Okna będą do 21 dni :D .....zaraz po montażu wszystko dokładnie sfotografuję i zamieszczę w dzienniku.....a tymczasem żegnam się bo przez najbliższe dni nie będzie o czym pisać..........a może to lepiej...... :roll: ....bo już sama ze sobą nie wytrzymuję :lol: :lol: :lol: .......

I wiecie co usłyszałam dziś od pana Z Dako, który jest starym kawalerem......?????????? Ano, że:"takie klientki jak Pani przekonują mnie o słuszności życia w samotności"..... :o :o :-? :roll:

bez komentarza......

• 2 weeks później...

:evil:

W najbliższych dniach.....to znaczy jak tylko przestanie padać spodziewamy się na naszej budowie kolejnego powrotu naszego majstra..... :roll: ....a to za sprawą przeciekającego komina :x ....no kuźwa jak o tym usłyszałam to od razu podniosło mi się ciśnienie.....przez ostatnie dwa dni cięgiem u nas leje, mąż pojechał na budowę i zauważył że w kotłowni z komina wylewa się woda :o :o :o .....myślimy jak to możliwe....?????....przecież zapewniali nas na 100%, że kominy solidnie wymurowane a później zafugowane, oczywiście były zabezpieczone blachą (kaptury).....szału dostałam na samą myśl, że może być coś źle w kominie zrobione :evil: ......

Nie zostało nam nic innego jak tylko dzwonić ZNOWU do naszego majstra, żeby przyjechał sprawdzić co może być tego przyczyną........mąż się go pyta (najspokojniej jak to tylko możliwe :roll:)......sugeruje, że coś źle zrobili.......a on na to :"Nie.....wszystko z kominami jest na 1000% dobrze - tylko, chciałem wam zaznaczyć gdzie jest przewód kominowy i w tym blaszanym kapturze wywierciłem wiertłem "10" dziurkę" :o :o :o :o :evil: :-? :roll: :o

Matko przenajsłodsza.....pierwsza myśl.....co za ulga......no jak ma się nie lać jak w kapturze "dziurkę" se zrobił :roll: ....a druga Q.........A ma gość zajeb.......te myślenie :-? To już nie było jak zaznaczyć, tylko wiercić na wylot?....To każdy matoł by przewidział, że będzie przez to woda się do komina później wlewała....

Stanęło na tym, że ma przyjść jak tylko przestanie lać i dach nie będzie taki śliski tą swoją dziurkę zakleić..........

BRAMY........

Wczoraj mąż z tatą poszli wprawiać najnowszej generacji bramy garażowe 8) .....nie chcę się chwalić :lol: .....ale......są to bramy solidne, wykonane z materiałów wysokiej jakości...... :lol: :lol: materiał ten był wykorzystywany na naszej budowie już kilkakrotnie :wink: ......

Nie wiem jak wam ale mi się podobają :D

http://foto1.m.onet.pl/_m/6ef823c7c5afaa95147e76cdd6a78305,10,19,0.jpg

Przy bramach inwestorka we własnej osobie :wink:

Musimy jeszcze wprawić jakieś tymczasowe drzwi wejściowe, wnet wstawią nam okna i nie będzie się już do środka wlewał deszcz i śnieg :D

Myślimy jeszcze w najbliższym czasie okopać troszkę koło domu, bo widać na zdjęciu jakie bajoro stoi......no ale trza poczekać jak przestanie padać :-? ....ale na to się póki co, u nas nie zanosi :(

Z wieści budowlanych :wink: :

W jednej bramie garażowej została wycięta dziura na drzwi....drzwi zbite i wprawione na zawiasach z zasuwką od środka....według tej samej technologii zostały zrobione drzwi wejściowe :D .....elegancko zbite z budowlanych desek....dziadek wyspawał nam mechanizm do zamykania :D także teraz cyk na kłódeczkę i zamknięte.....drzwi z kotłowni na tył domu zabite deskami na stałe....czekamy na okna (wg. umowy jeszcze 6 dni :D )....i osiągniemy stan surowy zamknięty :lol: .........o ile liczą się bramy i drzwi naszej technologii :roll:

Wracając do poprzedniego postu :roll: ......nasz majstero.....BYŁ.....bodajże w sobotę....bo od piątku u nas nie padało......wylazł na komin i zakleił swoją dziurkę....ponieważ przez 2 dni nie padało, komin ciut przeschnął....a w niedzielę padało przez większą częśc dnia, więc po południu pojechaliśmy sprawdzic, czy komin suchy......i BYŁ :D :D :D :D suchuteńki :lol: :lol: co znaczy że woda wlewała się dziurką w kapturze........ulżyło nam....

Dzisiaj na budowie czekała na nas naprawdę WIELKA niespodzianka :D .....

Tata z bratem pojechali cichaczem na budowę i okopali nam cały dom :o http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/haha.gif..........strasznie się ucieszyliśmy.....kolejna sprawa z głowy.....teraz woda spływa rowkami a nie stoi przy fundamencie :D

W tej sytuacji docelowe odwodnienie terenu tzn. połączenie rynien i odprowadzenie z nich wody do studzienki burzowej zostanie na wiosnę.....

A tacie i bratu należą się podziękowania http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/daje%20bukiet.gif

MONTAż OKIEN PRZEWIDZIANY NA PONIEDZIAłEK .....cieszę się i ciut boje jak to wszystko wyjdzie..........

MAMY OKNA!!!!!

http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/brawo.GIFhttp://www.bibliotekazpszio.republika.pl/806454283_l.gifhttp://www.bibliotekazpszio.republika.pl/brawo.GIFhttp://www.bibliotekazpszio.republika.pl/806454283_l.gifhttp://www.bibliotekazpszio.republika.pl/brawo.GIFhttp://www.bibliotekazpszio.republika.pl/806454283_l.gif

Panowie montażyści mieli przyjechać o 9.00 ale przyjechali z "delikatnym" poślizgiem na 12-stą......myśleliśmy, że przez to nie wyrobią się w jeden dzień......ale o 14-stej już było po wszystkim :o :o :o :o .......jutro mają jeszcze przyjechać wyregulować okienka.

Nie rozpędzam się z fotorelacją bo okna pozaklejane taśmami i efektu nie ma i koloru zbyt nie widać :-? jak tylko mąż pościąga te taśmy to zaszaleję ze zdjęciami.......o mały włos nie miałabym dziś ani jednego zdjęcia......mąż wychodzi rano na budowę, więc mu mówię:"mam nadzieję, że aparat masz?"......jaka odpowiedź?........-".........po co????.........." :o :o :evil: :roll: :roll: i jeszcze.......-"nie będę miał czasu na pierdoły".......matko.....zagotowałam się....(furia) poszła odpowiednia wiązanka i wywalczyłam odpowiednie materiały do pościka :lol: :lol: :lol:

Oto zdjęcia:

http://foto1.m.onet.pl/_m/74d404ea6b383e95c2dec9da27038fa9,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/378e9fa448a2b43fc25d8936e5999391,10,19,0.jpg

Na powyższym zdjęciu załapały się nasze nowiutkie drzwi wejściowe....jak myślicie kolor będzie pasował do okien??? :lol: :lol: :lol: ....a tak na poważnie to pytanie mam......czy jak okna są a reszta zabita tak jak drzwi, to czy mam stan surowy zamknięty czy niet?????.......

OKNA BEZ FOLI......

Mąż w końcu wyrwał się na budowę pościągać filię z okien......mówił, że dobrze odchodziła ale miał wrażenie , że jeszcze kilka dni i mógłby być problem z odklejeniem......

To teraz pochwalę się efektem końcowym.....

http://foto2.m.onet.pl/_m/e4f2a2d0cf544f875eec7a4bbbfd1496,10,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/4cb07e69df321d1e60a6b1d6afcd145a,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/963cf6a2a35dcae4bfe1c9313f68723b,10,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/5b63c5979d9b742d96f90bd954135dc6,10,19,0.jpg

Taki mamy profil (elegant plus):

http://foto1.m.onet.pl/_m/efd1d3cd8b2b963596a630412d17bd85,10,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/b6f2269aa2526d49d2c82d2e51d6cb1e,10,19,0.jpg

To by było na tyle :) .....a teraz proszę o uwagi, opinie i krytykę............co nas nie zabije to nas wzmocni :wink: