Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik do zabudowy - może być używany jako wolnostojący?

ntrn

Recommended Posts

Potrzebuję piekarnika. Wolę piekarnik do zabudowy, bo jak już się go zabuduje, to będzie ładniej wyglądał niż wolnostojący i będzie zajmował mniej miejsca.

Jego zabudowa możliwa byłaby jednak dopiero najwcześniej za 2 miesiące. A piekarnika potrzebuję już teraz... W związku z tym mam pytanie: Czy mogę go używać bezproblemowo bez zabudowania a jedyną jego wadą będzie to, że taki niezabudowany będzie brzydko wyglądał czy też może będą jeszcze dodatkowe problemy? Zamierzam zamówić przez internet i ta niepewność to jedyne, co mnie powstrzymuje...

Mówiąc krótko: Czy jak tylko przesyłka dotrze to montaż piekarnika niezabudowanego to będzie po prostu wyłącznie wsadzenie kabla do kontaktu czy też może konieczne jest jeszcze jakieś bawienie się?

Potrzebuję piekarnika....

...

Mówiąc krótko: Czy jak tylko przesyłka dotrze to montaż piekarnika niezabudowanego to będzie po prostu wyłącznie wsadzenie kabla do kontaktu czy też może konieczne jest jeszcze jakieś bawienie się?

Mówiąc krótko do podłączenia wezwij elektryka, chyba że gwarancja jest dla Ciebie nieistotna.

Zanim postawisz sprawdź w instrukcji czy może stać bezpośrednio na ziemi, niektóre modele muszą mieć dopływ powietrza od dołu - postawisz to na jakichś klockach drewnianych i będzie OK.

Uważaj na boki, które są nieosłonięte tak aby się nie poparzyć i nie zalać ich płynami.