Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie co przechowywać? Szafki kuchenne i kredens

jarkotowa

Recommended Posts

Przymierzam się do zrobienia szafek kuchennych w domu rekreacyjnym. W kuchni mamy kredens. Trzymam w nim - na górze talerze, kubki, szklanki, kieliszki. Na dole - garnki, mikser. Zastanawiam się co mam trzymać w szafkach, które zrobię, bo przecież nie będą stały puste. Szafki będą co prawda dwie na krzyż. W jednej będą artykuły sypkie i makarony, puszki. Ale co z resztą? (szafki będą tylko stojące).

Jak wspominałam jest to dom rekreacyjny, w którym spędzamy weekendy, wakacje, ferie......choć to chyba nie ma znaczenia, bo w swojej codziennej kuchni nie mam zbyt wielu rzeczy.

To może jednak nowe szafki nie są potrzebne :)

Ja zawsze miałam odwrotny problem - "gdzie to wszystko zmieścić", ale na pewno sytuacja wygląda inaczej w domku weekendowym :)

doklanie ;)

mamy duzo szafek w kuchni, a kazda wypchana po brzegi. Moim zdaniem "zawsze cos sie znadzie"

moze serwety, swieczki, akcesoria do grila, talerze/kubki/szctucce jednorazowe,

nie napisalas o zwyklych sztuccach, miskach, sitkach, wazonie, dzemach...

a jesli tego nie potrzebujesz w domku weekendowym to moze zrezygnuj z dodatkowych szafek :wink:

Blat roboczy z płytą, zlewem i pustką pod spodem będzie słabo wyglądał więc siłą rzeczy jakaś szafka będzie. Ale może rozluźnię zawartość kredensu i "coś dorzucę" i dwie szafki zagospodaruję.

Budując swoje pierwsze mieszkanie postanowiłam, że nie będę miała w kuchni tony skarbów, jak moja mama. I tego się trzymam. Nie gromadzę przedmiotów.

W "codziennym" domy mam 6 szafek i słupek z szufladami.