anpola 09.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 witam,połozyłam na ścianach tynki cementowo-wapienne wygładzane piaskiem kwarcowym, niestety w domu były robione małe przeróbki (doprowadzane oświetlenie na jednej ze ścian) i po powtórnym zatynkowaniu są widoczne slady kucia. Teraz mam nową ekipe od wykończeniówki i twierdzą iż po nałożeniu farby i tak będzie widać wszystkie ślady po powtórnym tynkowaniu.Radzą by robić na scianach gładz gipsową. Niestety mi to rozwiązanie nie bardzo się podoba, bo jakbym chciała gładz to bym od razy połozyła tynk gipsowy i problem z głowy. Może ktoś będzi mi w stanie doradzić co połozyć na tynk by nie były widoczne ślady. Co robić gdy podczas prac wykończeniowych dojdzie np. do uszkodzenia tynku i robotnicy zaszpachlują to gipsem, by nie były widoczne róznice w tynku po wykończeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.05.2009 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 pomalować gruntem z piaskiem kwarcowym np : http://www.kosbud.com.pl/produkt-3-14-pl-grunlitkwkolorze.htm Każdy producent chemii budowalnej ma cos takiego w ofercie. W zasadzie jest to stosowane jako warstwa szczepna ale przy odrobinie szczęścia powinno ładnie imitować gładź kwarcową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 10.05.2009 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 supernie wiedziałam, że coś takiego istnieje dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts