anpola 09.05.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 mam w łazience połozone ogrzewanie podłogowe, niestety koncepcja aranżacji łazienki ostatnio trochę się zmieniła i musiałam przeniść podłączenie wody ciepłej i zimnej na druga ścianę. Pan hydraulik mając zdjęcia rozłozonej instalacji podłogowej przed wylaniem posadzki, nie miał żadnych problemów by to przenieśc. rozkuł delikatnie posadzkę a rury do wody puścił pod rurkami od ogrzewania podłogowego w miejsce styropianu. I tu mam wątpliwości. Czy w tym momencie nie będzie dochodziło do strat ciepła?, przeciez nie ma w miejscu kucia żadnej izolacji? Niech ktoś się wypowie, bo nie daje mi to spokoju.Z góry serdecznie dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.05.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 tzn. skuł wylewkę wokół rur podłogówki i pod nią ułożył nowe rury do wody, tak? wyrzucając spod podłogówki trochę styropianu? no to piankę w dłoń i zapiankować te przestrzenie, uzupełnić folię i zalać betonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 mam w łazience połozone ogrzewanie podłogowe ... łazienka na poddaszu czy na parterze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 10.05.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 mam w łazience połozone ogrzewanie podłogowe ... łazienka na poddaszu czy na parterze ? własnie na parterze dlatego mam obawy że ciepło będzie uciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ... dlatego mam obawy że ciepło będzie uciekać no, będzie uciekac spróbuj "wciąc sie" w temat "czy potrzebne są swiadectwa energetyczne" lub podobny typu "kto zarabia na świadectwach" a tam fachowcy od strat ciepła obliczą Ci ile na tym stracisz ... chyba obliczą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts