Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dotacje za budowę ciepłego domu????

glowac

Recommended Posts

Witam!

Moje pytanie jest może naiwne, ale mimo wszystko sie zapytam speców:

- czy istnieje jakiś fundusz, lub inny program, który mi zwróci mi jakąś kasę za to że wybudowałem lepiej ocieplony dom niż miałem w projekcie i zainstalowałem rekuperatór?

może jakaś ochrona środowiska, bo mniejsze ilości energii będę potrzebował, itd?

czy coś takiego istnieje?

z góry dziękuję za odp

Ja dowiadywałam sie w Krakowie.

dofinansowania są u nas do solarów i pompy ciepła (?). Rekuperatory ,piece i inne niestety nie mają. Jeśli chodzi o ocieplenie budynków to dofinansowania są ,ale dla budynków uzytku publicznego np. szkoły, przedszkola,szpitale jesli zmieniają stare ocieplenia na nowe.

Musisz pytać w swojej gminie.

Witam,

nie wiem z jakiego regionu Polski jestes, ale u mnie, gmina Police zwraca pieniadze za kolektory sloneczne i pompy ciepla. Wiec jesli np zamontujesz kolektory, to gmina moze ci zwrocic do 50% calosci inwestycji ( cala instalacja ktora jest polaczona z kolektorami) :D

Oprócz tego BOŚ udziela bardzo preferencyjnych kredytow w zl na roznego rodzaje inwestycje zwiazane z ochrona srodowiska

ja zaczęłam się tym tematem, tak naprawdę od wczoraj interesować. Wiem od dawna że są tzw. kredyty termomdernizacyjne.Poszperałam trochę w internecie

i to jest jest link na ten temat.

http://termodom.pl/epbd/audyty_energetyczne/jak_uzyskac_kredyt_termomodernizacyjny__

zaczynam dojrzewac do decycji o staranie się o kredyt. i narazie jestem na etapie

zbierania informacji.

A poza tym, na google wrzuć hasło kredyty termomdernizacyjne i coś tam znajdziesz

Pozdrawiam

• 4 weeks później...