glowac 09.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam!Moje pytanie jest może naiwne, ale mimo wszystko sie zapytam speców: - czy istnieje jakiś fundusz, lub inny program, który mi zwróci mi jakąś kasę za to że wybudowałem lepiej ocieplony dom niż miałem w projekcie i zainstalowałem rekuperatór?może jakaś ochrona środowiska, bo mniejsze ilości energii będę potrzebował, itd?czy coś takiego istnieje?z góry dziękuję za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 12.05.2009 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 nikt nic nie wie?tego rodzaju dotacje/ granty nie istnieją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 12.05.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Cytat:'bo fantazja, bo fantazja jest od tego aby bawić, bawić na całego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 12.05.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 12.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ja dowiadywałam sie w Krakowie.dofinansowania są u nas do solarów i pompy ciepła (?). Rekuperatory ,piece i inne niestety nie mają. Jeśli chodzi o ocieplenie budynków to dofinansowania są ,ale dla budynków uzytku publicznego np. szkoły, przedszkola,szpitale jesli zmieniają stare ocieplenia na nowe.Musisz pytać w swojej gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 13.05.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam, nie wiem z jakiego regionu Polski jestes, ale u mnie, gmina Police zwraca pieniadze za kolektory sloneczne i pompy ciepla. Wiec jesli np zamontujesz kolektory, to gmina moze ci zwrocic do 50% calosci inwestycji ( cala instalacja ktora jest polaczona z kolektorami) Oprócz tego BOŚ udziela bardzo preferencyjnych kredytow w zl na roznego rodzaje inwestycje zwiazane z ochrona srodowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.05.2009 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 dzięki - podreptam do gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 13.05.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Niestety takie rzeczy tylko w Erze ([przynajmniej u mnie). Sam założyłbym chętnie pompę ciepła, solary, gdyby były chociaz jakies ulgi lub dotacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eljed 16.05.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 ja zaczęłam się tym tematem, tak naprawdę od wczoraj interesować. Wiem od dawna że są tzw. kredyty termomdernizacyjne.Poszperałam trochę w interneciei to jest jest link na ten temat. http://termodom.pl/epbd/audyty_energetyczne/jak_uzyskac_kredyt_termomodernizacyjny__ zaczynam dojrzewac do decycji o staranie się o kredyt. i narazie jestem na etapiezbierania informacji. A poza tym, na google wrzuć hasło kredyty termomdernizacyjne i coś tam znajdziesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.05.2009 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 10.06.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 a jeżeli gmina mówi że nie ma kasy np; na poś, mówią że dotacje mają tylko na usówanie azbestu, czy można się odwołać? i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts