grzegorz2 20.11.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 dymowe oczywiście. Można dostać nierdzewkę i (grubsze) żelazne. Cena chyba nie różni się dużo - ale co będzie lepsze? Czy to, co można kupić w Castoramie różni się (jakością, ceną) od rur dostępnych u specjalistów?Grzegorz PS. Różnica: to wytrzyma 50 lat, a to tylko 40 - nie jest dla mnie żadną różnicą. Za tyle lat inni będą się tym martwić, nie ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 20.11.2003 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Żelazne, grube są odpowiednie dla codziennego palenia n.p. w kuchni węglowej. Rdzewieją, także nieużywane.Kwasówki nie rdzewieją, lecz ze względu na ich cienkość nie wytrzymają wieloletniego intensywnego częstego palenia. Dla palenia 3 razy tygodniowo drewnem w miesiącach chłodnych chyba lepsze kwasówki.Ponadto trudniejsza będzie wymiana pordzewiałych ciężkich żelaznych rur.Ideałem było by zastosowanie jako wyprowadzenie z wkładu kominkowego (czopucha) rury kwasówki wykonanej z grubszej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 20.11.2003 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 A masz jakieś namiary na producenta kwasówki z grubej blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 A ile wytrzyma to żelazo? Te rury, które widziałem, mają ścianki grubości 2 mm. Czy w specjalistycznych sklepach mozna to kupić taniej?Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Witam Jaką rurą macie połączony wkład kominkowy z kominem bo u mnie kominkarz połaczył to giętą rurą spiro czy tak jakoś sie to nazywa,czy to napewno wytrzyma, bo jak mi łaczyli piec gazowy to połączyli go z kominem rurami nierdzewnymi bo powiedzieli że te giente spiro to bardzo krótko wytrzymuje? Wesołych świąt Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts