emilus18 07.01.2011 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 nowe foteczki kuchnia z lepszym widokiem. Duuużo w niej jeszcze do zrobienia, ale powolutku, małymi kroczkami może się uda http://lh4.ggpht.com/_AXAtQ6KewuE/TSee5msGdgI/AAAAAAAAAwY/7gv4w3CjNow/s720/IMG_1674.jpg to salon - trochę zabałaganiony na razie na półkach miały być książki - a ponieważ na razie straaasznie się kurzy stoją tam pudła z zabawkami i takie tam różnie ... Antena jak widać nowiutka "satelitarna" odbierająca aż 5 kanałów żyrandol też baaardzo nowoczesny - może jutro w ikei uda nam się coś nabyc nowego a z choinki już wszystkie cukierki zniknęły jakoś... http://lh6.ggpht.com/_AXAtQ6KewuE/TSeeybxR-LI/AAAAAAAAAwM/xOagerv-fHM/s720/IMG_1672.jpg a to świeżutkie panele w korytarzu na poddaszu - prawie wszędzie mamy takie same (różnią sie kolorem). W układaniu i docinaniu rewelacja! http://lh4.ggpht.com/_AXAtQ6KewuE/TSeeyr2qvKI/AAAAAAAAAwQ/-G9hYZHfsXE/s576/IMG_1675.jpg a tak wyglądają panele w garderobach - swoją drogą cieszymy się ogromnie że tylko tyle ich było, bo chciałam je na początku w sypialni mieć!! badziew straszny, źle się układają i ukruszają przy nawet delikatnych puknięciach! Szlag o mało nas nie trafił przy ich układaniu. http://lh5.ggpht.com/_AXAtQ6KewuE/TSeezVs4AuI/AAAAAAAAAwU/4jZgG4hIxWo/s576/IMG_1676.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.01.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 No, troche nam to zajęło , ale lampy w salonie i kuchni mamy zamontowane Może jutro uda mi się fotki strzelic i jakoś wszystkie zaległości w czytaniu dziennikow nadrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 18.01.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Z fotek nici. W ogóle ze wszystkiego nici, bo komp mi zdechł :bash: A niby za co mam sobie nowy kupić??? Ale za to ogrodzenie z frontu domku mam juz zrobione ślicznie wygląda Fotki będą. Kiedyś... Mam też wycenę na schody (wstępną bo koncepcja mi sie zmienia) - 8 tys z balustradą i poręczami na ścianach. Schody dąb/jesion. Nie wiem tylko czy robić pełne czy dać płyte pod stopniem... Ładniej wygląda, ale szybciej się brudzi... No i musze dzis lub jutro sie zdecydować, bo zwolnic sie panu jakis termin w kwietniu. Inaczej najwcześniej w czerwcu... A z polecenia jest i nie chcę eksperymentować. juz dach tak robiłam i bokami mi wyłazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 18.01.2011 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 No i chcę specjalne podziękowania złożyć - Jota69 - wielka jesteś!! Dzięki - życie mi uratowałaś teraz to już nie tylko na kawę ale i na wiosennego grilla zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 20.01.2011 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 No to chyba jakieś fatum... Dzieckio znów chore...Angina po raz kolejny po paru dniach w przedszkolu... Wczoraj przed północą wyszłam z pracy żeby dziś z dzieckiem w domu siedzieć i kompa se pożyczyłam przynajmniej. Trochę pracowych rzeczy porobię ale mam też plan na odrobienie zaegłości forumowych W domku w dalszym ciągu palimy tylko kominkiem. Jest baaardzo cieplutko i nam to w zupełności wystarcza. A piec. No cóż. Wyłączony Mam nadzieję na mniejszy rachunek za gaz... Historia z kominkiem i zaworami na szczęście będzie miała szczęśliwe i proste zakończenie. Okazało się że weszły jakieś nowe modele części do kominka i jakiś nowy zawór a instrukcje dołłaczone były stare... Nic tylko płakać nad tymi naszymi producentami... Więc jak mój hydraulik się wykuruje już to wszystko szybciutko poprzełącza i oby to był koniec. Z racji roztopów i deszczu mamy nadal przeciekający komin. Niestety na panów do poprawek będę sobie musiała poczekać prawie 2 miesiące - oby mój dach to wytrzymał... Rozliczyliśmy się z panem za ogrodzenie -8700 ale było warto. Wygląda naprawdę ślicznie Zamówiłam właśnie balustradę na okno balkonowe na górze - 1100 PLN Będzie cała metalowa z tzw.kwasówki. 4 pręty 10 lub 12mm +poręcz i słupki 40mm. Ma być za dwa tygodnie. No i mamy już decyzję o nadaniu numeru budynku - jutro ją musimy odebrać Nareszcie będzie można podać jakiś sensowny adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 20.01.2011 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Wstępnie podiczyłam koszty i nie mogę uwierzyć... Wychodzi mi, że do tej pory włożyiśmy w dom i ogrodzenie ok 580 tys... i jeszcze nie wszystko skończone... A gdzie koszty zakupu dziaki?? Muszę wszystko przeliczyć jeszcze raz... Dokładniej... Chyba powinnam się napić... I tak zrobię Mam przecie mojego ukochanego Redd'sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.02.2011 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 No i wreszcie jestem Szef uparł się, że mam mieć lapsa w pracy więc niech choć trochę go powykorzystuję komputer oczywiście No i tym sposobem od dziś przynajmniej w weekendy będę nadrabiać zaległości, bo trochę niewygodnie latać z kompem po tramwajach, autobusach i pociągach... Moj własny prywatny komputer zdechł...i na razie nie będę go naprawiać. Pewnie trochę mi zajmie zanim nadrobię wszystkie zaległości - ale co tam. Mam czas Nie wiem od czego zacząć, bo tyle się tego nazbierało. Najwyżej mało po kolei będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.02.2011 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Przyjemności - w zeszłym tygodniu nareszcie udało mi się zrobić pierwszą imprezkę (pomijam Sylwester). Urodzinowo-parapetówkowa impreza wyszła rewelacyjnie!! Trochę ludzie tylko nie dopisali, ale tak to jest jak ma się małe dzieciaki... Wszystkim wszystko baaardzo się podobało - no, może poza drogą dojazdową... Jedzonko było super (nabyłam takie fajne urządzonko Thermomix i ono za mnie prawie wszystko robi). Schody będą się robić wcześniej. Hurrra!! U kogoś coś się poprzesuwało i może u mnie robić wcześniej, tzn już na początku marca!!! Zdecydowaliśmy się na dąb w kolorze brązu z półmatowym lakierem. Balustrada będzie drewniana -prosta. Tralki proste okrągłe z końcami z kwasówki. Będzie coś podobnego do tego - tyle że drewniane trakli tutają są zakrzywione a ja chcę proste http://www.azh-schody.eu/photos/24_4.jpg. No i że dodatkowo wymyśliłam kwasówkę, będzie +200 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.02.2011 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Mamy już rekuperator !!! Cudowna rzecz!!! Nareszcie nie kapie nam z okien dachowych w łazience. Swieże powietrze i w miarę równy rozkład temperatur. W miarę, bo na górze jeszcze nie mieszkamy i nie chcemy za dużo grzać. Koszt końcowy - dopłacona ostatnia część - 2500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.02.2011 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 No, pozapominałam hasła nawet do mojego Picasa... ale udało się je odzyskać i pierwsza eksperymentalna fotka. Nasza piękna nowoczesna droga sprzed tygodnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.02.2011 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 No, pozapominałam hasła nawet do mojego Picasa... ale udało się je odzyskać i pierwsza eksperymentalna fotka. Nasza piękna nowoczesna droga sprzed tygodnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.02.2011 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Udało mi się w końcu trochę nowych zdjęć zrobić Powyżej nasza okolica. Niby to miasto...ale jak kiedyś pisałam nasza działka jest ostatnią w linii zabudowy miasta. Trochę kiepsko widać ogrodzenie, ale najważniejsze że już jest!! To nasza lampa salonowa - na razie średnio pasuje do reszty, ale z czasem coś z tego będzie Centralka rekuperatora w kotłowni i jego nowe podzespoły - tu w łazience wreszcie zamontowany grzejnik w dużej łazience - śliczny, prawda:) i najnowsze nabytki - dekoracyjne oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.02.2011 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Mieszka nam się wprost bosko:) Trzeba jeszcze zrobić tysiąc rzeczy - jak nie więcej, ale mam nadzieję że powoli się jakoś wszystko się ułoży;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 13.02.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Zmachałam się strasznie, ale pralnia umyta dużą łazienkę szorowałam wczoraj. No i teraz można już coś pokazać światu;) Tak dużo przestrzeni sie zrobiło, że ho ho. Tylko malowanie, listwy i mebelki można wstawiać tylko za co... Ale tymczasem parę najnowszych foteczek: Dawno obiecane ogrodzenie salon - trochę nie za mocno się do sprzątania przyłozyłam .. tymczasowa sypialnia. Docelowo ma tu być gabinet lub poprostu pokój gościnny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 13.02.2011 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 łazienka na dole umywalka miała być inna - ale na luksusy to już nam kasy zabrakło no i za nią tymczasowa półka na kosmetyki i pierdoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 13.02.2011 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) podłoga kładziona własnymi ręcami w korytarzu na górze z nowoczesną tymczasową barierką (na szczęście juz nie długo) najnowsza znów rozbebeszona kotłownia deszczownica w dużej łazience i panel prysznicowy w małej łazieneczce na dole Edytowane 13 Lutego 2011 przez emilus18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 13.02.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Oglądania na razie tyle Wydatków dawno juz nie liczyłam, ale nie chce mi sie do tego nawet zabierać... Niby wszystko zapłaciłam - no bo niby jakie inne wyjście miałam?? Ale teraz to bym sobie jakieś fajne mebelki zakupiła, tylko za co niby??? Jakby tego było mało to przyszedł mi pierwszy rachunek za gaz... od 25 października do końca stycznia wyszło nam 1164m3 co dało kwotę 2.117 PLN... byłoby mniej, ale abonament policzyli sobie za pełne 4 miesiące niestety i na ogrzewaniu to jakoś niespecjalnie oszczędzaliśmy... Nowy budynek - trzeba więc wygrzać porządnie. Na dzien dzisiejszy - czyli dwa tygodnie po odczycie zużyliśmy 122 m3 - więc po przeliczeniach na taki sam okres - o połowa mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.02.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 W sobotę (!!!) ktoś z urzędu przyniósł zawiadomienie że mamy do odbioru decyzję podatkową... Tylko jakim cudem?? Wniosku nie składaliśmy, budynek mamy nie odebrany jeszcze więc czemu podatek?? Macie jakieś pomysły?? Niestety nikogo nie było kiedy zostawili zawiadomienie w furtce, bo bym zapytała o co biega od razu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.02.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ciekawość gorsza od faszyzmu... Polazłam do urzędu z duszą na ramieniu. I okazało się że pani roznosząca zawiadomienia i decyzje pomyliła budynki... Decyzja powinna trafić do sąsiadów Nasza działka ma jakąśtam ostatnią klasę i podatku od niej płacić nie należy przynajmniej dokąd nie zrobimy odbioru budynku - bo na razie jeszcze rolną mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 26.02.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Upiekłam dzisiaj pyszną szarlotkę, serniczek na zimno i bułeczki grahamki:) Pycha wszystko wyszło - w końcu zaczęłam wykorzystywać nowe urządzonko i piekarniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts