emilus18 17.09.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Dawno nie pisałam, bo niby o czym... Właśnie przywieźli mi, pożal się Boże, nowe krzesła... Po pierwsze tapicerka jest nie taka jak zamawiałam!! Po drugie, nie wypowiem się głośno co do jakości wykonania... o kolorze nie pasującym do reszty nie wspomnę... No, ale że nie wydałam na nie majątku i są lepsze od ogrodowych(plastikowe, zielone i nie mieszczące się pod stół) to zostawiłam i takie... A żeby kolor nie rzucał się tak w oczy to jakiś stary obrus założyłam... Czy pech to mnie kiedyś opuści??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.09.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Nadal nie wiem co z tymi cholernymi krzesłami zrobić... W sumie majątku nie kosztowały więc może powinnam dać spokój??No i mężu w końcu obrobił cokół na tarasie (żeby nie było że nie powiedziałam to razem z teściem). Nareszcie przyzwoicie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 08.10.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Zepsuła nam się brama garażowa jest na gwarancji i w poniedziałek po południu mają przyjechać panowie z firmy montażowej i naprawiać (albo próbować naprawiać)... na środku na pierwszym panelu bramy jest(u nas "była") przymocowana blaszka która podnosiła bramę do góry. Była, bo się zwyczajnie wyrwała z panela i bramę można tylko ręcznie otwierać... Nie wiem co zrobić. Naprawić się to da przez założenie większych wkrętów albo jakiegoś płaskownika i wkrętów. Ale czy to właściwe rozwiązanie? Czy nie powinnam prosić o wymianę panela?? Żeby nie było tak źle, wczoraj przywieźli nam drewno do kominka:) Mężuś cały dzień układał drewienka na dworze (wczoraj jeszcze ciapał do ciemnej nocy) a nie było najcieplej... teraz leży padnięty na łóżeczku i mówi że jutro do niczego się nawet palcem nie dotknie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.12.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 No, dawno mnie nie było... aż mi głupio... Brama garażowa naprawiona:) trochę przepychanki było bo panowie mówili że to niby nasza wina - ale z babą nie wygrasz - więc wszystko naprawili pięknie w ramach gwarancji:D Można? Można!! Do krzeseł się przyzwyczaiłam - a goście nie zauważają od razu specjalnie wielkiej różnicy:) Nabyłam też parę rzeczy - i tym razem obiecuję jeszcze dzisiaj zafotkować Niby małe ale jak cieszy:) No i wymyśliłam sobie że zrobimy podbitkę. Chyba - jak nie będzie za drogo... Wstępne rozeznanie zrobiłam, więcej szczegółów wieczorem:) - Nie powinnam siedzieć w domu (od poniedziałku na L4 jestem i wyglądam jak wampir z wirusowym zapaleniem spojówek ) i mieć tyle wolnego czasu bo ciągle myślę co tu jeszcze można zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.12.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) No i trochę obiecanych fotek:) najnowszy widok salonu - firanko-zasłony są tymczasowe ale pasują do kanapy i foteli - dlatego je nabyliśmy. No i dziś ubrana choinka - ale świątecznie się zrobiło:D I coś na co czekał nasz listonosz cały rok:D:D:D - święta idą a to czas cudów:D Tylko czemu te cyferki są tak drogie?? 1 szt 32pln:cry: Edytowane 9 Grudnia 2011 przez emilus18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.12.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Jutro ciąg dalszy naszych eksperymentów:D było tego trochę ostatnio:D Zdecydowaliśmy się tez na robienie podbitki - od poniedziałku... Mam nadzieję że nie zgłupiałam do reszty na tym zwolnieniu... Mąż właśnie stracił pracę a mi się podbitki robić zachciało... uzgodniona cena 30 pln/mb (bo robili już u mnie poddasze, kominek i cześć k-g) + materiał 27 pln(zdaje się że za m2). Ciekawe ile za malowanie by chciał ... 3 pokoje na poddaszu nadal czekają - oj chyba muszę wrócić do pracy... Idę poprawić sobie czymś humor - oby mężu nie znalazł schomikowanej przeze mnie piwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 08.01.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Wiem ze to kiepskie wytłumaczenie - ale trochę czasu mi brak No i coby poprawić trochę swoje podupadające ostatnio samopoczucie mogę się pochwalić skończoną śliczną podbitką nad wejściem nad podcieniem tarasowym i na większym fragmencie domku:) Wyszło jej strasznie dużo i zapłaciliśmy więcej niż się spodziewałam - ale warto było. Wygląda ślicznie:) Koszt ok.6,5 tys za 80m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 08.01.2012 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) No i że prace na zewnątrz się skończyły - mam też coś ze środka domku w środkowym pokoju stoi takie oto super wygodne łóżeczko i komódki z dekoracjami Z zakupu jestem straaasznie zadowolona, bo mebelki są extra super fajne i razem z dwoma materacami i transportem kosztowały nas aż 500 pln (tak, pięćset PLN:D) - chyba nie będzie jednak brązowego łóżka w sypialni - i żeby nie było pokoje na górze nie są pomalowane ale i tak śpi się bosko:) Stolik który widać w rogu jest niby tarasowy - ale do wiosny na pewno nie zmieni miejsca - też jest śliczny:) Edytowane 8 Stycznia 2012 przez emilus18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 08.01.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 a to WC - nareszcie jakaś umywalka na górze, chociaż i tak dla dziecka najlepszy jest bidet... Umywalkę, lustro i szafkę nabyłam za grosze - kupiłam w sklepie baterię do umywalki jedynie. No i po posprzątaniu zrobiło się duuużo miejsca na szafkę która kiedyś będzie w rogu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 08.01.2012 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 No i ostatnie cudowne nabytki - szafa w przedpokoju Miała być szafa w zabudowie, ale z okazji trzeba korzystać jeśli się nadarzają - a te szafy pasują prawie idealnie i kosztowały 400PLN - więc szafa wnękowa poczeka parę latek pewnie Pasuje prawie idealnie - bo powinna być 1-2mm węższa, no albo ściana cieńsza:D Składa się z dwóch elementów. W efekcie mniejszy element jest 2cm. głębiej schowany - ale nikt nie widzi różnicy:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 08.01.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Teraz marzy jeszcze mi się parę rzeczy - ale pewnie do jesieni trzeba będzie poczekać... Echhhh pieniążki moje kochane kiedy was dostane:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 16.05.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Hurra!! nareszcie coś dobrego - dziś wymienili mi skrzydło drzwi wejściowych - składaliśmy reklamację bo się lekko wypaczyły... No ale w zamian dostaliśmy nowiutkie śliczne skrzydło, dodatkowo wzmacniane, z podwójną szybą i wkładke górną z gałka zamiast kluczyka - wszystko gratis oczywiście:wave: No i teraz drzwi wyglądają naprawde potężnie mimo że wygląd się nie zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 03.07.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Tym razem to hit sezonu!! Uwaga - ZROBILI NAM DROGĘ na całej długości działki!!! Jak zafotkuję to sie pochwalę, bo aż normalnie szoku doznałam!! I to tym razem bez proszenia, błagania i marudzenia!! - to pierwsza rzecz którą nasze ukochane miasto zrobiło samą z siebie No ale żeby nie było tak kolorowo - to odpadają nam płytki na tarasie przy styku z ziemią - jest na to jakaś rada oprócz "to przyklej od nowa"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.07.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 No i w następnym domu już nie zrobię okien dachowych... Kiedy mamy piękne lato (a ja nie znoszę temperatur powyżej 25 st) to w sypialni robi sie tak gorąco, że możnaby niemalże coś smażyć No a ponieważ mamy tam 2 okna dachowe, i to jeszcze od południowej strony, to musimy coś z tym zrobić i to szybko... Tylko nie wiem czy kupić markizę zewnętrzną na te okna, czy roletkę wewnętrzną? Wszelkie pomysły mile widziane, bo mi się skończyły... Markiza kosztuje ok. 250 pln a roletka nawet połowę mniej - za szt. oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 09.07.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Pani Emilko najlepsze rozwiązanie: http://www.e-okna.pl/a/8131,akcesoria-okienne-montowane-na-zewnatrz/0/2,roleta-zewnetrzna-do-okna-dachowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.07.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 No wiem że najlepsze, tylko na razie mogę o nim zapomnieć ... Ostatni rok to jedno wielkie pasmo niekończących sie pechów Ale za to siedzenie w ciszy na tarasie - bezcenne:) Ale za parę lat pewnie skorzystam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.07.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 A skoro mam specjalistę niejako pod ręką - panowie montując barierkę do ściany zrobili mi małe wgniecenie młoteczkiem... jak najprościej naprawić? Nałożyć sam tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 09.07.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Nakładając tynk miejscowo, niestety będzie widać różnicę. Jak uszkodzi się strukturę na płaszczyźnie to trzeba poprawiać jej całość. Wrzesień/październik będziemy działać dwie ulice dalej, więc z chęcią podjedziemy i zobaczymy czy uda się naprawić zniszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 09.07.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Super! Dzięki wielkie! Oby udało się naprawić, bo inaczej zostanę z dziurą w ścianie ... na szczęście jest mała - ledwie widoczna na zdjęciu powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 15.07.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 A to nasza nowa droga i miejsce gdzie córcia spędza każdą wolną chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts