Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Emi Sławka i Nisi Z68

Recommended Posts

Dawno nie pisałam, bo niby o czym...

Właśnie przywieźli mi, pożal się Boże, nowe krzesła...

IMG_2084.JPG

Po pierwsze tapicerka jest nie taka jak zamawiałam!! Po drugie, nie wypowiem się głośno co do jakości wykonania... o kolorze nie pasującym do reszty nie wspomnę...

IMG_2085.JPG

No, ale że nie wydałam na nie majątku i są lepsze od ogrodowych(plastikowe, zielone i nie mieszczące się pod stół:() to zostawiłam i takie... A żeby kolor nie rzucał się tak w oczy to jakiś stary obrus założyłam... Czy pech to mnie kiedyś opuści???

• Odpowiedzi 386
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Zepsuła nam się brama garażowa :cry: jest na gwarancji i w poniedziałek po południu mają przyjechać panowie z firmy montażowej i naprawiać (albo próbować naprawiać)... na środku na pierwszym panelu bramy jest(u nas "była") przymocowana blaszka która podnosiła bramę do góry. Była, bo się zwyczajnie wyrwała z panela i bramę można tylko ręcznie otwierać... Nie wiem co zrobić. Naprawić się to da przez założenie większych wkrętów albo jakiegoś płaskownika i wkrętów. Ale czy to właściwe rozwiązanie? Czy nie powinnam prosić o wymianę panela??

Żeby nie było tak źle, wczoraj przywieźli nam drewno do kominka:) Mężuś cały dzień układał drewienka na dworze (wczoraj jeszcze ciapał do ciemnej nocy) a nie było najcieplej... teraz leży padnięty na łóżeczku i mówi że jutro do niczego się nawet palcem nie dotknie:D

• 2 months później...

No, dawno mnie nie było... aż mi głupio...

Brama garażowa naprawiona:) trochę przepychanki było bo panowie mówili że to niby nasza wina - ale z babą nie wygrasz - więc wszystko naprawili pięknie w ramach gwarancji:D Można? Można!!

Do krzeseł się przyzwyczaiłam - a goście nie zauważają od razu specjalnie wielkiej różnicy:)

Nabyłam też parę rzeczy - i tym razem obiecuję jeszcze dzisiaj zafotkować :D Niby małe ale jak cieszy:)

No i wymyśliłam sobie że zrobimy podbitkę. Chyba - jak nie będzie za drogo... Wstępne rozeznanie zrobiłam, więcej szczegółów wieczorem:) - Nie powinnam siedzieć w domu (od poniedziałku na L4 jestem i wyglądam jak wampir z wirusowym zapaleniem spojówek :)) i mieć tyle wolnego czasu bo ciągle myślę co tu jeszcze można zrobić...

No i trochę obiecanych fotek:)

najnowszy widok salonu - firanko-zasłony są tymczasowe ale pasują do kanapy i foteli - dlatego je nabyliśmy. No i dziś ubrana choinka - ale świątecznie się zrobiło:D

IMG_2096.JPG

I coś na co czekał nasz listonosz cały rok:D:D:D - święta idą a to czas cudów:D Tylko czemu te cyferki są tak drogie?? 1 szt 32pln:cry:

IMG_2091.JPG IMG_2092.JPG

Edytowane przez emilus18

Jutro ciąg dalszy naszych eksperymentów:D było tego trochę ostatnio:D

Zdecydowaliśmy się tez na robienie podbitki - od poniedziałku... Mam nadzieję że nie zgłupiałam do reszty na tym zwolnieniu... Mąż właśnie stracił pracę a mi się podbitki robić zachciało... uzgodniona cena 30 pln/mb (bo robili już u mnie poddasze, kominek i cześć k-g) + materiał 27 pln(zdaje się że za m2). Ciekawe ile za malowanie by chciał ... 3 pokoje na poddaszu nadal czekają - oj chyba muszę wrócić do pracy...

Idę poprawić sobie czymś humor - oby mężu nie znalazł schomikowanej przeze mnie piwa...:D

• 5 weeks później...

Wiem ze to kiepskie wytłumaczenie - ale trochę czasu mi brak :( No i coby poprawić trochę swoje podupadające ostatnio samopoczucie mogę się pochwalić skończoną śliczną podbitką:)

nad wejściem

IMG_2107.JPG

nad podcieniem tarasowym

IMG_2104.JPG

i na większym fragmencie domku:)

IMG_2105.JPG

Wyszło jej strasznie dużo i zapłaciliśmy więcej niż się spodziewałam - ale warto było. Wygląda ślicznie:) Koszt ok.6,5 tys za 80m.

No i że prace na zewnątrz się skończyły - mam też coś ze środka domku :)

w środkowym pokoju stoi takie oto super wygodne łóżeczko

IMG_2103.JPG

i komódki z dekoracjami

IMG_2101.JPG

Z zakupu jestem straaasznie zadowolona, bo mebelki są extra super fajne i razem z dwoma materacami i transportem kosztowały nas aż 500 pln (tak, pięćset PLN:D) - chyba nie będzie jednak brązowego łóżka w sypialni :D - i żeby nie było pokoje na górze nie są pomalowane ale i tak śpi się bosko:)

Stolik który widać w rogu jest niby tarasowy - ale do wiosny na pewno nie zmieni miejsca - też jest śliczny:)

Edytowane przez emilus18

a to WC - nareszcie jakaś umywalka na górze, chociaż i tak dla dziecka najlepszy jest bidet...

IMG_2100.JPG

Umywalkę, lustro i szafkę nabyłam za grosze - kupiłam w sklepie baterię do umywalki jedynie. No i po posprzątaniu zrobiło się duuużo miejsca na szafkę która kiedyś będzie w rogu:D

No i ostatnie cudowne nabytki - szafa w przedpokoju

IMG_2098.JPG

Miała być szafa w zabudowie, ale z okazji trzeba korzystać jeśli się nadarzają - a te szafy pasują prawie idealnie i kosztowały 400PLN - więc szafa wnękowa poczeka parę latek pewnie

Pasuje prawie idealnie - bo powinna być 1-2mm węższa, no albo ściana cieńsza:D Składa się z dwóch elementów. W efekcie mniejszy element jest 2cm. głębiej schowany - ale nikt nie widzi różnicy:D:D:D

• 4 months później...
Hurra!! nareszcie coś dobrego - dziś wymienili mi skrzydło drzwi wejściowych - składaliśmy reklamację bo się lekko wypaczyły... No ale w zamian dostaliśmy nowiutkie śliczne skrzydło, dodatkowo wzmacniane, z podwójną szybą i wkładke górną z gałka zamiast kluczyka - wszystko gratis oczywiście:wave: No i teraz drzwi wyglądają naprawde potężnie mimo że wygląd się nie zmienił:D

• 1 month później...

Tym razem to hit sezonu!! Uwaga - ZROBILI NAM DROGĘ na całej długości działki!!! Jak zafotkuję to sie pochwalę, bo aż normalnie szoku doznałam!! I to tym razem bez proszenia, błagania i marudzenia!! - to pierwsza rzecz którą nasze ukochane :D miasto zrobiło samą z siebie :yes:

No ale żeby nie było tak kolorowo - to odpadają nam płytki na tarasie przy styku z ziemią:cry: - jest na to jakaś rada oprócz "to przyklej od nowa"??

No i w następnym domu już nie zrobię okien dachowych... Kiedy mamy piękne lato (a ja nie znoszę temperatur powyżej 25 st) to w sypialni robi sie tak gorąco, że możnaby niemalże coś smażyć:jawdrop: No a ponieważ mamy tam 2 okna dachowe, i to jeszcze od południowej strony, to musimy coś z tym zrobić i to szybko... Tylko nie wiem czy kupić markizę zewnętrzną na te okna, czy roletkę wewnętrzną? Wszelkie pomysły mile widziane, bo mi się skończyły... Markiza kosztuje ok. 250 pln a roletka nawet połowę mniej - za szt. oczywiście.