Sali 16.05.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 nie jesteś pewien- i pewnie nigdy nie będziesz jakim człowiekiem jest magi .... być może jest wolontariuszem w szpitalu oraz w lokalnym schronisku dla zwierząt w miedzyczasie udzelając się na forum dla matek niepełnosprawnych dzieci i co miesiąc wpłaca konkretna kasę na cele charytatywne ..... więc proszę Cię, żebyś na drugi raz zastanowił się oceniając tutaj ludzi nie zmienia faktu że chce świadomie oszukać (a nie pomyliłą się) i szuka wsparcia jak to sprawnie wyrżnąć ZE, więc w moim odczuciu jest żałosnal ub jej zachowanie ( do wyboru), bo wiedziała doskonale że licznik nie chodził i liczyła że prąd będzie miała za free zgodzę się z tym, że w Twoim odczuciu TO magi zachowanie jest żałosne - i to jest Twoje zdanie na ten temat do którego masz prawo (aczkolwiek można było to łagodniej napisać , nie obrażając nikogo przy okazji) , natomiast nie zgodze się ze stwierdzeniem "jesteś załosna" - według mnie jest to obrażenie człowieka , i będę potępiać takie zachowania na tym forum - czy dotyczy to osoby z 20 wpiasami czy 20.000 wpisami ... i tyle w temacie niech będzie, jeżeli robi to dla Ciebie różnicę to poprawiam się: Magi Twoje zachowanie jest żałosne i koniec z mojej strony w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.05.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 niech "święta" magi robi tak dalej i inni, bo prąd za jest drogi , benzyna też jest droga to niech zasłoni rejestrację i odjedzie bez płacenia napiszę tak: Miałam biuro w bloku mieszkalnym na parterze , podpisałam umowę , wszystko cool i super - korzystałam z niego przez kilka miesięcy , potem zrobiłam z niego magazyn do którego zagladałam raz na kilka miesięcy kiedy czegoś potrzebowałam bo drugie biuro wynajęłam w bardziej korzystnym miejscu Rachunki płaciłam nadal - nie korzystalam z tego prądu w ogóle , żadne urządzenia nie byly podłączone. Rachunki opiewały na niespełna 80 zł raz na 2 miesiące , czyli w skali miesiąca wynosiło to jakieś 40zł.... opłata "za nic" . Na rachunku oczywiście jak byk stało: zużycie :0 opłata przesyłowa taka, sraka , owaka .... rozbita na kilka pozycji - 40 zł w skali miesiąca .... ZA NIC no bo chyba nie ponosili aż takich kosztów skoro było to biuro w bloku w którym jest rozbudowana siec na kilkadziesiąt mieszkań .... więc nie musieli extra tego prądu wysyłac het kilometry drogi więc .... nie takie one biedne żuczki na jakie je tutaj kreujesz, krzywdy sobie i tak zrobić nie dadzą prawda jest taka, że są to monopoliści którzy sami sobie ceny ustalaja i warunki umowy - jak się komuś nie podoba, to WON .... więc czasem po prostu nie mam skrupułów jeśli ja bym od któregokolwiek z moich klientów pobierała 40 zł miesięcznie ZA NIC .... to jak myślisz: jak by mnie nazwano? przypadkiem nie "złodziejem" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sali 16.05.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 niech "święta" magi robi tak dalej i inni, bo prąd za jest drogi , benzyna też jest droga to niech zasłoni rejestrację i odjedzie bez płacenia napiszę tak: Miałam biuro w bloku mieszkalnym na parterze , podpisałam umowę , wszystko cool i super - korzystałam z niego przez kilka miesięcy , potem zrobiłam z niego magazyn do którego zagladałam raz na kilka miesięcy kiedy czegoś potrzebowałam bo drugie biuro wynajęłam w bardziej korzystnym miejscu Rachunki płaciłam nadal - nie korzystalam z tego prądu w ogóle , żadne urządzenia nie byly podłączone. Rachunki opiewały na niespełna 80 zł raz na 2 miesiące , czyli w skali miesiąca wynosiło to jakieś 40zł.... opłata "za nic" . Na rachunku oczywiście jak byk stało: zużycie :0 opłata przesyłowa taka, sraka , owaka .... rozbita na kilka pozycji - 40 zł w skali miesiąca .... ZA NIC no bo chyba nie ponosili aż takich kosztów skoro było to biuro w bloku w którym jest rozbudowana siec na kilkadziesiąt mieszkań .... więc nie musieli extra tego prądu wysyłac het kilometry drogi więc .... nie takie one biedne żuczki na jakie je tutaj kreujesz, krzywdy sobie i tak zrobić nie dadzą prawda jest taka, że są to monopoliści którzy sami sobie ceny ustalaja i warunki umowy - jak się komuś nie podoba, to WON .... więc czasem po prostu nie mam skrupułów jeśli ja bym od któregokolwiek z moich klientów pobierała 40 zł miesięcznie ZA NIC .... to jak myślisz: jak by mnie nazwano? przypadkiem nie "złodziejem" ? to nie jest do końca tak jak piszesz, bo utrzymanie sieci i pokrywanie strat czy to przesyłowych czy to co bardziej sprytnych kosztuje i nie ważne czy używasz 0 czy 10000 kwh skoro jesteś podłączona do sieci to masz mieć zapewniony jej dostęp i solidarnie pokrywać utrzymanie śieci i to właśnie kosztuje, Fakt że są monopolistami i rządzą rynkiem to inna sprawa, ale wykiwanie ich przez coraz większą liczbę osób spowoduje kolejne podwyżki i tak drogiego prądu, więc nie tędy droga . W komórce też masz abonament i czy dzwonisz czy nie zapłacić musisz. tyle że w ZE nie masz żadnych kwh wliczonych w abonament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 16.05.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Miałam biuro w bloku mieszkalnym na parterze , podpisałam umowę , wszystko cool i super - korzystałam z niego przez kilka miesięcy , potem zrobiłam z niego magazyn do którego zagladałam raz na kilka miesięcy kiedy czegoś potrzebowałam bo drugie biuro wynajęłam w bardziej korzystnym miejscu Rachunki płaciłam nadal - nie korzystalam z tego prądu w ogóle , żadne urządzenia nie byly podłączone. Rachunki opiewały na niespełna 80 zł raz na 2 miesiące , czyli w skali miesiąca wynosiło to jakieś 40zł.... opłata "za nic" . Na rachunku oczywiście jak byk stało: zużycie :0 opłata przesyłowa taka, sraka , owaka .... rozbita na kilka pozycji - 40 zł w skali miesiąca .... ZA NIC no bo chyba nie ponosili aż takich kosztów skoro było to biuro w bloku w którym jest rozbudowana siec na kilkadziesiąt mieszkań .... więc nie musieli extra tego prądu wysyłac het kilometry drogi więc .... nie takie one biedne żuczki na jakie je tutaj kreujesz, krzywdy sobie i tak zrobić nie dadzą prawda jest taka, że są to monopoliści którzy sami sobie ceny ustalaja i warunki umowy - jak się komuś nie podoba, to WON .... więc czasem po prostu nie mam skrupułów jeśli ja bym od któregokolwiek z moich klientów pobierała 40 zł miesięcznie ZA NIC .... to jak myślisz: jak by mnie nazwano? przypadkiem nie "złodziejem" ? A to czemu nie rozwiązałaś umowy skoro nie potrzebowałaś prądu. Nie ma obowiązku. Ktoś Ci gwarantował usługę, odczytywał licznik, był do dyspozycji całodobowy serwis, wystawiał i wysyłał faktury, księgował wpłaty, konserwował sieć, utrzymywał gwarancję mocy na jakimś transformatorze, być może odmawiając przyłączenia komuś innemu z powodu jej braku. A... bo po rozwiązaniu umowy ponowne przyłączenie kosztuje i trwa, a w skrajnym przypadku można dostać odmowę, a chciałaś jednak mieć zagwarantowaną możliwość skorzystania z tego prądu w każdej chwili, bez ponoszenia większych kosztów? No cóż... mało kto gwarantuje pełną dyspozycyjność usługi, serwisu, dostaw za 40 zł/m-ąc. Mogłoby być pewnie taniej, możesz zamówić licznik przedpłatowy i płacić bez abonamentu, ale to też się wiąże z dodatkowymi problemami - a bo trzeba kartę kupić, licznik zmienić. Łatwiej pomarudzić i sobie odbić na jakimś przekręcie jak się nadaży okazja? A to jakieś nowe idzie, że osobę, która jawnie pyta jak kogoś wyrżnąć na min. kilkaset złotych, nie można już nawet nazwać żałosnym. No bo może działa charytatywnie Kto wie... może być jeszcze posłem albo senatorem i mieć immunitet - wtedy to już w ogóle wszystko można Nie dawno złapałem za rękę złodziei, którzy kradli z budowy sąsiada. Nie za wiele, jakieś cementy, deski - paręset złotych max. Kobieta (głównodowodząca, ciekawostka) i dwóch facetów. Policji tłumaczyli, że "Ci tutaj (pokazując na całe osiedle w budowie) to na pewno wszyscy nakradli, bo skąd by mieli na te domy, a my nie mamy nawet ułamka tego, to nic im się nie stanie jak im zabierzemy trochę rzeczy z budów". Wszyscy oczywiście z porządnych domów, bo źle ubrani nie byli i byle jakim samochodem po to nie przyjechali. Pewnie niejeden dobry uczynek w życiu zrobili, a może też działają charytatywnie (bo nie byli sądząc po wyglądzie i zachowaniu rasowi zdegenerowani przestępcy) - to ma ich usprawiedliwiać??? No cóż... nowe idzie. jak będziemy na takie rzeczy otwarcie przyzwalać, nie ważne czy dotyczy to materiałów biurowych w firmie, monopolistów czy nawet urzędu skarbowego - to głównie kręcimy bicz na siebie. tak czy inaczej Ci uczciwi za to zapłacą, a dodatkowo jeszcze sami padniemy ofiarą takiego, co mu to się wydaje, że jak ktoś ma więcej to mu można trochę uszczknąć. Aby nie było, że piszę nie na temat, to mam szczerą i dobrą radę dla magi. Ustalenie danych magi to nie jest duży problem, przyznała, że wiedziała, że prąd pobiera, a licznik się nie kręci... za to można mieć wakacje na koszt Państwa. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Miesiac-wiezienia-za-kradziez-pradu-za-dwa-zlote,wid,10039263,wiadomosc.html?ticaid=1809c choć pewnie awaria licznika byłaby okolicznością łagodzącą i utrudniającą dowodzenie ze strony ZE - to nie stoją na przegranej pozycji. na razie rozpatrują to tylko jako awarię, bo świadomie działanie trudno na podstawie tego co oni mają, w tej sytuacji udowodnić. ale z materiałem z tego wątku mieliby łatwo. pytanie czy komuś chciałoby się to tak zgłębiać - prawdopodobnie nie. lepiej zapłacić i zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sali 17.05.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 właśnie o to mi chodziło w moich wypowiedziach, ale civic9 chyba jaśniej nie mógł już tego napisać, jeżeli dalej do Was to nie dociera (daggulka, magi) to trudno żyjcie w swoich przekonaniach (Robinhooda też powiesili, bo kradł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.05.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 janosik też kradł - a jaki szlachetny z niego czlowiek był .... i przystojny (przynajmniej w fimie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sali 17.05.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 janosik też kradł - a jaki szlachetny z niego czlowiek był .... i przystojny (przynajmniej w fimie ) rzeczywiście to jest argument - magi powodzenia janosiku w rajtuzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.05.2009 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 żałosna jesteś i tyle a może by tak no nie wiem .... nieco pokory, mniej osądów .... albo choćby zamknąć buźkę w odpowiednim momencie, co? A może by tak chwile pomyśleć co .... przecież za każde i przez takie wyrżnięcie ZE właśnie płacimy wszyscy więcej, bo oni napewno tych strat nie pokryją z własnej kieszeni tylko z Twojej, mojej i każdego płacącego rachunki. i nie dziw się że opłaty stałe rosną skoro przytakujesz jeszcze takiemu myśleniu pozdr Rzeczywiście Ty w swoim poście rozruszałeś swoje szare komórki na maxa i wzniosłeś się na wyżyny intelektu pzdr o co ci chodzi ? a no o to mi chodziło, co napisała Daggulka, że z góry założyłeś, że jestem oszustem nie wiedząc nic o mnie w dodatku nie popisałeś się elokwencją ale ja powinnam pomyśleć. Pewnie tytuł był nazbyt dosadny ale tutaj raczej wzięło górę moje poczucie humoru Pisząc ten post zastanawiałam się poprostu co dalej z tym zrobić i nie ukrywam, że przeszło mi przez myśl, żeby pojechać po bandzie I nie jestem aż taka naiwna, wiedząc że licznik się zepsuł, że nie będę musiała tego płacić. Wkurzają mnie różne instytucje i m.in. ZE i nie mam ochoty więcej na ten temat pisać. Bardzo przepraszam, że pomyślałam, żeby wyrżnąć ZE i oszukać uczciwych obywateli tego państwa. mea culpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 17.05.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 http://www.ats.pl/~piotrw/swistak_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 20.05.2009 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 żałosna jesteś i tyle a może by tak no nie wiem .... nieco pokory, mniej osądów .... albo choćby zamknąć buźkę w odpowiednim momencie, co? A może by tak chwile pomyśleć co .... przecież za każde i przez takie wyrżnięcie ZE właśnie płacimy wszyscy więcej, bo oni napewno tych strat nie pokryją z własnej kieszeni tylko z Twojej, mojej i każdego płacącego rachunki. i nie dziw się że opłaty stałe rosną skoro przytakujesz jeszcze takiemu myśleniu pozdr Rzeczywiście Ty w swoim poście rozruszałeś swoje szare komórki na maxa i wzniosłeś się na wyżyny intelektu pzdr o co ci chodzi ? a no o to mi chodziło, co napisała Daggulka, że z góry założyłeś, że jestem oszustem nie wiedząc nic o mnie w dodatku nie popisałeś się elokwencją ale ja powinnam pomyśleć. Pewnie tytuł był nazbyt dosadny ale tutaj raczej wzięło górę moje poczucie humoru Pisząc ten post zastanawiałam się poprostu co dalej z tym zrobić i nie ukrywam, że przeszło mi przez myśl, żeby pojechać po bandzie I nie jestem aż taka naiwna, wiedząc że licznik się zepsuł, że nie będę musiała nic płacić. Wkurzają mnie różne instytucje i m.in. ZE i nie mam ochoty więcej na ten temat pisać. Bardzo przepraszam, że pomyślałam, żeby wyrżnąć ZE i oszukać uczciwych obywateli tego państwa. mea culpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.05.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 a no o to mi chodziło, co napisała Daggulka, że z góry założyłeś, że jestem oszustem nie wiedząc nic o mnie w dodatku nie popisałeś się elokwencją ale ja powinnam pomyśleć. Pewnie tytuł był nazbyt dosadny ale tutaj raczej wzięło górę moje poczucie humoru Pisząc ten post zastanawiałam się poprostu co dalej z tym zrobić i nie ukrywam, że przeszło mi przez myśl, żeby pojechać po bandzie I nie jestem aż taka naiwna, wiedząc że licznik się zepsuł, że nie będę musiała tego płacić. Wkurzają mnie różne instytucje i m.in. ZE i nie mam ochoty więcej na ten temat pisać. Bardzo przepraszam, że pomyślałam, żeby wyrżnąć ZE i oszukać uczciwych obywateli tego państwa. mea culpa Nikt tu nie napisał, że jesteś oszustką, a tylko że szukasz sposobu jak nie zapłacić należnych pieniędzy. Nazwać to można jak kto chce. Co do elokwencji przeczytaj co napisałaś w pierwszym zdaniu. Generalnie jestem zwolennikiem omijania wszelkich płatności, ale w sposób legalny. Nie płacenie za zużyty prąd wg zamówionej taryfy nie mieści się w tej teorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts