Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posadzka Agila Sols - kto ma?

badboyryba-M05aL

Recommended Posts

• 2 years później...

witam.

Mam znajomego ok.Bydgoszczy który zdecydował się wylać Agilę w swoim domu w połowie roku 2010. Na początku był pod wrażeniem profesjonalizmu producenta posadzki jak i wykonawcy autoryzowanego. Ale po roku kiedy wykończył dom i wprawadził sie do wymarzonego domu już po miesiącu czasu zaczeły odpadać płytki w garażu, trzy miesiące trwały przypychanki między inwestorem a wykonawcą i producentem posadzki i w końcu ta duża firma przyznała że wylewka która została wylana i w szcególności jej grubość "i uwaga" ok3,5cm jest nie wystarczająca. Pod ciężarem samochodu posadzka zaczeła pękać w drobny mak.

Każdy kto chce wylać taką posadzkę niech się głęboko zastanowi czy pochodna gipsu może być wytrzymała na posadzkę?

jeszcze jedno , ten wiodący producent już w zeszłym roku zwiększał grubość zalecanej wylewki kilkukrotnie. Koledze wylali w domu ok.3-3,5cm , a teraz leją już ponad 5cm i co ciekawe koszt materiału i wykonania jest ciągle podobny w granicach 35zł. za m2.

wkrótce jeśli uda mi się załatwić zdjęcia to kilka ich wkleje , jak ładnie to pękało!!!

szukam także osób które miały podobne problemy z tą posadzką, mój kolego jest bardzo zajętym człowiekiem i ma już to w nosie, ale mi to niedaje spokoju

!!! [email protected]