Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

meble z orzecha amerykańskiego

anna75_1

Recommended Posts

Czy ktoś z was ma meble wykonane z orzecha amerykańskiego z firmy dekort? Bardzo mi się podobają ale pani w sklepie powiedziała mi, że kolor tych mebli utlenia się i po roku użytkowania zwlaszcza w nasłonecznionym miejscu znacznie zmieniają kolor. W firmie prestige z kolei zapewnili mnie, że nic takiego nie będzie mialo miejsca choć meble wykonane są z tego samego drewna ? Co Wy na to ? Czy ktos z Was ma takie meble ? Poproszę o fotki i ewentualnie namiary na firmy, w których zaoptrywaliście się. Z góry dziękuję.

Czy ktoś z was ma meble wykonane z orzecha amerykańskiego z firmy dekort? Bardzo mi się podobają ale pani w sklepie powiedziała mi, że kolor tych mebli utlenia się i po roku użytkowania zwlaszcza w nasłonecznionym miejscu znacznie zmieniają kolor. W firmie prestige z kolei zapewnili mnie, że nic takiego nie będzie mialo miejsca choć meble wykonane są z tego samego drewna ? Co Wy na to ? Czy ktos z Was ma takie meble ? Poproszę o fotki i ewentualnie namiary na firmy, w których zaoptrywaliście się. Z góry dziękuję.

czy te meble są na pewno z drewna litego czy tylko w okleinie z orzecha

trochę takich mebli widziałem i nawet sam robiłem z orzecha europejskiego i nigdy nie spotkałem się z czymś takim

jeśli szukasz wzorów mebli z orzecha amerykańskiego to na niemieckich stronach znajdziesz i dużo

pozdr

W prestige jest to klejone lite drewno, przynajmniej na folderach i w salonach tak zapewniają i rozumiem, że w tej sytuacji takie zjawisko może mieć miejsce ? A masz moze namiary na te niemieckie strony ?

A z orzecha europejskiego robileś z racji wykonywanego zawodu -jezeli mozna zapytać?

pozdrawiam

W prestige jest to klejone lite drewno, przynajmniej na folderach i w salonach tak zapewniają i rozumiem, że w tej sytuacji takie zjawisko może mieć miejsce ? A masz moze namiary na te niemieckie strony ?

A z orzecha europejskiego robileś z racji wykonywanego zawodu -jezeli mozna zapytać?

pozdrawiam

Witam

napisz co cie interesuje dokładnie tz. stół ława komoda czy jakies inne meble tam

sprawdź na ebay.de wpis zmoebel aus amerikanische nusbaum holz i powinno ci coś wyskoczyć

jesli podasz o co chodzi to sam poszukam

meble wykonuję z racji zawodu dobiłem sporo mebli z orzecha europejskiego miałem również propozycje wykonywać z amerykańskiego ale rok czy dwa temu był problem z tym materiałem w polsce , widzę teraz że nie jest tak żle relacje cenowe zmieniły sie co do innych materiałów takich jak dą czy jesion lub inne egzotyczne

pozdr

Robert

Dziękuję serdecznie. Ja poszukuję stołu dużego rozkladanego tzn.min.2 metry po rozłozeniu do 3,5 metra z grubymi nogami o nowoczesnym wyglądzie, do tego niska ława w ksztalcie prostokąta i niska komoda okolo 1,60 szerokości na której mogę polożyć sprzęty rtv i ewentualnie zgrabna komoda w kształcie słupka. A czy Ty wykonujesz meble z litego drewna czy w okleinie ? Jeżeli jest taka mozliwość to poproszę o fotki na priv.No i jak to jest z tym żółknięciem ?

• 8 months później...