anna75_1 10.05.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Czy ktoś z was ma meble wykonane z orzecha amerykańskiego z firmy dekort? Bardzo mi się podobają ale pani w sklepie powiedziała mi, że kolor tych mebli utlenia się i po roku użytkowania zwlaszcza w nasłonecznionym miejscu znacznie zmieniają kolor. W firmie prestige z kolei zapewnili mnie, że nic takiego nie będzie mialo miejsca choć meble wykonane są z tego samego drewna ? Co Wy na to ? Czy ktos z Was ma takie meble ? Poproszę o fotki i ewentualnie namiary na firmy, w których zaoptrywaliście się. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 11.05.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Czy ktoś z was ma meble wykonane z orzecha amerykańskiego z firmy dekort? Bardzo mi się podobają ale pani w sklepie powiedziała mi, że kolor tych mebli utlenia się i po roku użytkowania zwlaszcza w nasłonecznionym miejscu znacznie zmieniają kolor. W firmie prestige z kolei zapewnili mnie, że nic takiego nie będzie mialo miejsca choć meble wykonane są z tego samego drewna ? Co Wy na to ? Czy ktos z Was ma takie meble ? Poproszę o fotki i ewentualnie namiary na firmy, w których zaoptrywaliście się. Z góry dziękuję. czy te meble są na pewno z drewna litego czy tylko w okleinie z orzecha trochę takich mebli widziałem i nawet sam robiłem z orzecha europejskiego i nigdy nie spotkałem się z czymś takim jeśli szukasz wzorów mebli z orzecha amerykańskiego to na niemieckich stronach znajdziesz i dużo pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna75_1 11.05.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 W prestige jest to klejone lite drewno, przynajmniej na folderach i w salonach tak zapewniają i rozumiem, że w tej sytuacji takie zjawisko może mieć miejsce ? A masz moze namiary na te niemieckie strony ? A z orzecha europejskiego robileś z racji wykonywanego zawodu -jezeli mozna zapytać? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 11.05.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 W prestige jest to klejone lite drewno, przynajmniej na folderach i w salonach tak zapewniają i rozumiem, że w tej sytuacji takie zjawisko może mieć miejsce ? A masz moze namiary na te niemieckie strony ? A z orzecha europejskiego robileś z racji wykonywanego zawodu -jezeli mozna zapytać? pozdrawiam Witam napisz co cie interesuje dokładnie tz. stół ława komoda czy jakies inne meble tam sprawdź na ebay.de wpis zmoebel aus amerikanische nusbaum holz i powinno ci coś wyskoczyć jesli podasz o co chodzi to sam poszukam meble wykonuję z racji zawodu dobiłem sporo mebli z orzecha europejskiego miałem również propozycje wykonywać z amerykańskiego ale rok czy dwa temu był problem z tym materiałem w polsce , widzę teraz że nie jest tak żle relacje cenowe zmieniły sie co do innych materiałów takich jak dą czy jesion lub inne egzotyczne pozdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 11.05.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 to jest link do stołów ten do jakiś szaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 11.05.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 http://www.produkte24.com/cy/moebel-pfister-ag-53/moebel-2009-19365/seite-8-gross.html to tez jest fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 11.05.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 No to jak z tym żółknięciem? Miałam witrynę w fornirze z jasnego dębu i zżółkła masakrycznie już po roku. Dlatego bym chciała wiedzieć czy teraz się zabezpiecza meble jakimiś filtrami UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna75_1 11.05.2009 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dziękuję serdecznie. Ja poszukuję stołu dużego rozkladanego tzn.min.2 metry po rozłozeniu do 3,5 metra z grubymi nogami o nowoczesnym wyglądzie, do tego niska ława w ksztalcie prostokąta i niska komoda okolo 1,60 szerokości na której mogę polożyć sprzęty rtv i ewentualnie zgrabna komoda w kształcie słupka. A czy Ty wykonujesz meble z litego drewna czy w okleinie ? Jeżeli jest taka mozliwość to poproszę o fotki na priv.No i jak to jest z tym żółknięciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 16.05.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 a może meble z dębu postarzanego ? maja swoja dusze [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romilka 14.02.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Ja mam meble kuchenne w fornirze Orzech Amerykanski i kredens i komode w jadalni na razie nie widze przebarwien ale zaczynam sie martwic.tym bardziej ze to jest bardzo słoneczne pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romilka 19.02.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 to super,troche sie uspokoiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts