Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy ktoś budował z firmą dach mur z jabłonnej?

Recommended Posts

Solidna firma, szybko, sprawnie, bez fuszerki. Najważniejsze, że dobrzy doradcy, pomogą w problemie. Każda uzyskana informacja jest pomocna.

Polecam bardzo tę firmę. Dzięki Tej firmie w ciągu roku od rozpoczęcia budowy wprowadziłem się ze swoją rodziną do nowego domu.

Jeszcze raz polecam :D

[/b]

• 2 years później...
  • 2 years później...
Jestem w trakcie współpracy z firmą TopDach. Co prawda nie powinno się "chwalić dnia przed zachodem słońca" ale jak do tej pory współpraca układa się dobrze. Pan Paweł nawet jak nie odbierze telefonu, stara się oddzwonić lub przesyła informacje e-mailem. Ostatecznie wypowiem się po zakończeniu dachu.

• 4 months później...
Ja mogę śmiało polecić Dach Ceramik. Kładli u mnie 3 lata temu dachówkę, poza tym znam kilkanaście innych domów na których robili. Okna dachowe zakładali. Jestem zadowolony z wyników. Do tego miła atmosfera współpracy, terminowo. O innych firmach nic nie wiem to się nie wypowiadam, ale Dach Ceramik z Jabłonny mogę polecić.

• 4 months później...
  • 2 months później...
  zbyszekz5 napisał:
Jak współpraca z firmą dach mur??? Ja się zawiodłem:(

Mi Dach Mur Jabłonna budowal stan surowy zamkniety pare lat temu.

Wspolpraca dobra, ale po czasie oceniam wykonanie dosyc kiepsko. Zrobili kilka solidnych bledow, do tego estetyka i dokladnosc wykonania niestety bardzo miznerna, co przeklada sie potem na wyzsze koszty przy wykonczeniu.

Dom mi zbudowali za wysoko o dobre 25cm. Zamiast 2 malych stopni sa 4. Jak to sie przeklada na wyglad wiadomo.

Sciany dosyc krzywe. Jakas katastrofa porzy tynkowaniu, przy wtsawianiu kabiny prysznicowej trzeba bylo solidnie kuc, bo kata nie bylo

sciany szczytowe zamiast rowno przyciac ceramike, zrobili jakies schodki, nie szlo tam sensownie przez to ocieplenia wlozyc ponad sciane szczytowa

strop masakra, Chyba z 5cm roznicy wyokosci miedzy 2 koncami domu. Wyszlo przy wylewce rzecz jasna...

strop i chudziak byl totalnie zachlapany zaprawa z murowani scian. Nie szlo bez skuwania polozyc styropianu.

I mozna tak dlugo niestety :-(

Czy maja ta sama ekipe murarzy co 5 lat temu, tego niestety nie wiem.

Sam dach byl zrobiony duzo lepiej niz czesc murowana. W opinii innych dekarzy nie mojej. Zrobili tylko pare dziur w folii i wogole tego nie zabezpieczyli :-/

Generana wspolpraca 4

Czesc murowana 3-

Czesc dachowa, 4+

marcin