monik22 10.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Może głupie pytanie, ale moja wyobraźnia zawodzi.Chciałabym doświetlic salon i zrobic go z odkrytą więźbą i w dachu okna połaciowe, napiszcie proszę jak się użytkuje takie okna.Czy ktoś posiada takie okna i jest z tego zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.05.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 nie ma gorszej dziury w izolacji dachu,niz okna polaciowe... nie ma nic trudniejszego do mycia,zaslaniania,niz okna polaciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 i nic piękniej nie doświetla salonu niż okna nad antresolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.05.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 jasne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.05.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 od srodka da się. od zewnątrz deszcz myje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.05.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Mam ten sam problem i niedawno zadawałam podobne pytanie. Zdaję sobie sprawę z trudności z myciem, ale nie potrafię zrezygnować... A może mycie myjką ciśnieniową? nic nie wiem na te temat - tak strzelam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.05.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 moje fakro przekręcają się o 180 stopni, większość połaciówek ma ten patent, a jak to nie starcza to zawsze można nacisnąć przycisk i całe okno wyłazi z ramyTylko coś mi się wydaje, że u monik to okno będzie trochę wyżej od podłogi niż my mamy na poddaszach. Więc za każdym razem bedzie musiała jakieś rusztowanko stawiać, aby się tam dostać... Ale: - od środka raczej się nie pobrudzi bo wysoko i szkłem do dołu - od zewnątrz deszczyk umyje albo z wyłazu można je sięgnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 11.05.2009 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dzięki za odpowiedzi, pytam, bo moje okno ma byc wysoko, w całym tym moim zamierzeniu chodzi o to, że w moim salonie będzie okno wychodzące na taras, zadaszony,od strony zachodnio-południowej.Co prawda planuję duże , poczwórne okno, ale mimo wszystko obawiam się, że będzie za mało światła.I stąd pomysł odsłoniętej więźby dachowej i okna połaciowego w dachu podsunięty przez znajomych.A, że nie wybrażam sobie jak myc takie okno, stąd moja prośba o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 11.05.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A, że nie wybrażam sobie jak myc takie okno, stąd moja prośba o pomoc. wmślilem specjalnie dla ciebie coś takiego http://img254.imageshack.us/img254/9505/kopievonoknadjpg1animat.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 11.05.2009 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Bardzo dziękuję, poproszę jeszcze o realizację w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.05.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 w realu Nie da się, u nas na wsi jest tylko Biedronka A na poważnie, to też jeszcze nie wiem jak będzie u nas myte ... jakieś 5 m nad głową ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 11.05.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Masz już takie okno? może ja też nie będe się teraz nad tym zastanawiac, a potem zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 11.05.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 majki, napisz czy też w celu doświetlenia zrobiłeś to okno, czy dla ozdoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.05.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 ...stąd pomysł odsłoniętej więźby dachowej i okna połaciowego w dachu... A tak dokładnie to skąd ten pomysł? Co to znaczy odsłonięcie więźby dachowej? Odsłonięcie więźby powoduje umieszczenie izolacji cieplnej nad nią a okna jeszcze wyżej! Czy zdajesz sobie sprawę z kosztów i całkowitej zmiany wykonania dachu. Być może masz więźbę zaprojektowaną z wiązarów ale pokazanie części wiązara bez górnego pasa to wątpliwy efekt. Radzę się nad tym zastanowić gdyż mycie to żaden problem. Są dostępne okna z szybami samoczyszczącymi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 12.05.2009 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 ...stąd pomysł odsłoniętej więźby dachowej i okna połaciowego w dachu... A tak dokładnie to skąd ten pomysł? Co to znaczy odsłonięcie więźby dachowej? Odsłonięcie więźby powoduje umieszczenie izolacji cieplnej nad nią a okna jeszcze wyżej! Czy zdajesz sobie sprawę z kosztów i całkowitej zmiany wykonania dachu. Być może masz więźbę zaprojektowaną z wiązarów ale pokazanie części wiązara bez górnego pasa to wątpliwy efekt. Radzę się nad tym zastanowić gdyż mycie to żaden problem. Są dostępne okna z szybami samoczyszczącymi. Pozdrawiam. Dzięki za fachową odpowiedź, pomysł wziął się z chęci doświetlenia pokoju dziennego, gdyż jak pisałam są tam okna balkonowe wychodzące na zadaszony taras i nie ma innych na bocznych ścianach. I cały czas to roważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 13.05.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 moje fakro przekręcają się o 180 stopni, większość połaciówek ma ten patent, a jak to nie starcza to zawsze można nacisnąć przycisk i całe okno wyłazi z ramy Chyba nie najlepszym pomysłem wyjmowanie całego okna z ramy... 50 kg to sporo, żeby bawić się w ten sposób... Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.05.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 ... z chęci doświetlenia pokoju... Doświetlenie pokoju to jedno a odsłonięcie więźby to drugie. To pierwsze można wykonać bez żadnych problemów a w przypadku wiązarów zastosować świetlik dachowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 14.05.2009 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 dzięki, czy spotkałeś się może ze zdjęciem takiego rozwiąznia, bo nie do końca potrafię sobie wyobrazic, a brzmi ciekawie, bardzo proszę o pomoc.pozdrawiam.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 14.05.2009 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 dzięki, czy spotkałeś się może ze zdjęciem takiego rozwiąznia, bo nie do końca potrafię sobie wyobrazic, a brzmi ciekawie, bardzo proszę o pomoc.pozdrawiam.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.05.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 majki, napisz czy też w celu doświetlenia zrobiłeś to okno, czy dla ozdoby? Przede wszystkim w celu doświetlenia. Ozdoba niewątpliwa też jest. Tak to na razie wygląda : http://img134.imageshack.us/img134/9969/0042r.jpg pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts