Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Balustrada na antresoli - jaka?

mazo

Recommended Posts

A ja powiem że szukajcie kochani tańszych wykonawców bo naprawdę warto - mnie się marzyła taka balustrada drewniana ze szkłem na balkon ceny też słyszałam bardzo różne od kosmicznych zaczynając po takie na które było mnie stać . Szkło klejone 3+3 9 tafli o wymiarach jakieś 55cm / 90cm zapłaciliśmy niecałe 600zł , znajomy stolarz zrobił słupki i pochwyt ( grube masywne bo to na balkon na zewnątrz ) też coś około 600zł z malowaniem 9 m. Sąsiad zamontował po kosztach tak że wyszło nam jakieś 1400 - 1500zł .

JA się oswoiłam ze szkłem bo mamy dużą oranżerię i tam same tafle szklane - 4 lata użytkujemy , dzieciaki szaleją, pies tam pomieszkuje i na razie dzięki Bogu nic się nie stało .

Teraz też robiłabym balustrady w domu ze szkłem ale z nierdzewką jest dla mnie trochę za "zimne" a drewniane zajmą za dużo cennego dla nas miejsca.

efilo jeszcze nie mam wybranego wzoru, ale takie wstawki wycinane laserowo chcę mieć w różnych miejscach, np taką ścianke między salonem i przedpokojem ( podświetlaną od tyłu) oraz przesuwane drzwi między kuchnią a salonem, okap kuchenny - muszę wybrać jakiś jeden wzór żeby to się zgrało. Chcę w ten sposób zrobić tez ogrodzenie zewnętrzne - przyspawać z cieńkiej blachy wycięty laserowo wzór do profili - widziałam podobne ogrodzenie tyle , ze tam był tylko fragment wycięty przyspawany do normalnego ogrodzenia z profili - tam było tylko na furtce i na bramie wjazdowej ale wyglądało rewalacyjnie, podobny wzór do tego jak ze zdjęcia widziałam na wystawie w ratuszu na Kazimierzu w Krakowie ale to było pod koniec tamtego roku i tej wystawy chyba już nie ma ( tam były ścianki ażurowe - fajnie to wyglądało). Ten wzór z przykładu, niestety wyszedłby chyba raczej drogo bo jest dużo otworów - jest bardzo drobny- a im więcej cięcia tym drożej to wychodzi, aczkowliek musiałabym to wycenić, jak nic innego nie zjadę to może ise o taki pokuszę.