Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nadanie nazwy ulicy dla drogi gminnej - w jakim terminie ?

kafelka

Recommended Posts

Witam,

bardzo proszę o pomoc w takiej sprawie. Otóż 5 m-cy temu wystąpiłam z wnioskiem do gminy o nadanie nazwy ulicy dla drogi gminnej, z której mamy zjazd na posesję. Jednocześnie wystąpiłam o nadanie numeru domu dla nowo wybudowanego budynku. Nie chciałam mieć adresu np. 38 d lub f. Ponieważ przy tej drodze wybudowaliśmy dom jako pierwsi, ale pewnie nie ostatni uznaliśmy, że warto poczekać troszkę dłużej na adres. Problemem jest długość postępowania gminy, a właściwie nic nie robienia w tej sprawie. Przesłaliśmy razem z wnioskiem propozycje nazwy ulicy, konsultowaliśmy nazwy z pracownikami gminy, aby pasowały do ogólnej koncepcji. Nadmieniam, że nie jest to piewsza droga w mojej miescowości dla której gmina ustaliła nazwę, więc sciezkę ma przetartą. Dzwoniłam do urzędu w tej sprawie, oni twierdzą , że radę gminy nie obowiązuje żaden termin. Minęlo 5 m-cy, a nadal nie widać postępu w pracach. Co robić? Czy faktycznie nie obowiązują ich terminy rozpatrywania wniosków?

[ od moderatora: temat zamknięty - zdublowany

http://forum.muratordom.pl/nadanie-nazwy-ulicy-dla-obecnej-drogi-gminnej,t160219.htm ]

• 2 weeks później...
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...