skorson 11.05.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam! mam piwnicę. w piwnicy chudziak na 10cm.... na tym leż sobie instalacja wod. kan. co... ma byc piec gazowy kondensacyjny, czyli 2.20! a wysokość cholera 2.22! mało.... nie dopilnowałem, kier-bud też nie dopilnował.... co teraz? 1. kuć chudziaka, wynieść piach i wylewać jeszcze raz? 2. kuć pod instalacją (ma z otuliną 3,5 cm wysokosci), żeby ją zagłębić, na to folia i cienka szlichta ? da się? 3. kuć pod instalacją, żeby ją zagłębić, na to papa jedną warstwa) i cienka szlichta ? 4. wyrzucić piec gazowy... styropianu i tak nie chciałem w piwnicy kłaść... dzięki z góry za fachową poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 12.05.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 a co tambyło nie było...podkuję instalacje,i wyleję samopoziomujacą ze 3-4cm.bedę miał progi w piwnicy i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.05.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 ma byc piec gazowy kondensacyjny, czyli 2.20! a wysokość cholera 2.22! Czegos nie rozumiem - skoro piec ma 2,20, a wysokosc pomieszczenia to 2,22 to chyba sie zmiesci ? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.05.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Trzeba zrobić odprowadzenie spalin z pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 13.05.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Chodzi raczej o paragrafy. Minimalna wys pomieszczenia z piecem gazowym 2,20.Ten chudziak trzeba by skuwać w całej piwnicy, czy tylko w części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.05.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Chodzi raczej o paragrafy. Minimalna wys pomieszczenia z piecem gazowym 2,20. No ale kolega napisal przeciez, ze ma wys. 2,22 a to jest > od 2,20, wiec nadal nie wiem o co chodzi Odprowadzenie spalin z pieca jest od gory czy z tylu/boku ?? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 14.05.2009 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 no tak, skrót myślowy, gdy ma byc piec gazowy to wysokość pomieszczenia ma być 2,20m. Z odprowadzeniem spalin nie ma problemu, tu akurat wysokość nie gra roli...chyba zostawię na surowo, piwnica to piwnica...będzie mikroklimacika jak woda podejdzie to będe kombinował...w sumie wykopy robiłem na 2m. (szambo , przyłącza) i z każdej strony piasek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts