Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka Miele 1713 i 1614 - czy ktoś ma?

amatlea

Recommended Posts

Dojrzewam powoli do zakupu pralki i wygląda na to, że uparłam się na Miele...

Wybrałam sobie jakiś miesiąc temu fajny model 3241 w cenie na którą ostatecznie byłam w stanie namówić męża, ale dziś doznałam szoku, bo pralka ta kosztuje teraz o ponad 1000zł więcej...

W tym układzie nie moge sobie na nią pozwolić, więc szukam tańszego modelu Miele.

Znalazłam 1713 i 1614. Czy ktoś może coś o nich napisać?

Czy warto?

Czym się różnią od siebie i od pozostałych pralek Miele?

Dlaczego nie ma ich na stronie Miele?

Dlaczego nie ma ich na stronie Miele?

A moze sa to juz modele, ktore "zeszly z tasmy"? Jesli jeszcze znalazlas je, to byc moze sa to ostatki. Mialam tak z lodowka kiedys, upatrzylam sobie, a w miedzy czasie ta juz zniknela ze strony Miele (choc w sklepach jeszcze byly), spytalam bezposrednio w firmie i dostalam odpowiedz, ze wszedl nowy model i tego juz nie bedzie.

Uzywam obecnie pralke Miele prastara, sprawuje sie dobrze, choc z pewnoscia ma funkcji duzo mniej jak maja teraz, nie narzekam jednak na jakis brak funkcji.

Przy obecnym kursie Euro - wcale nie wychodzi o wiele taniej w niemieckich sklepach internetowych :roll: do tego transport - czy przesyłka - wychodzi podobnie - i jeszcze napisy są po niemiecku...ja swoją Miele 4466 kupiłam taniej o ponad 2000 tyś. zł.

A kiedy swoją kupowałaś? Orientujesz sie może kiedy będą te promocje w media markt czy tego nikt nie wie?

No i dlaczego akurat ten model wybrałaś?

Anulkaa,a możesz zdradzić ile kosztowała Twoja pralka?

Próbuję sie dodzwonić do Media M. i spytać o ceny, ale nikt nie odbiera a nie mam czasu pojechać w najbliższym czasie :-?

Czyli generalnie rzecz biorąc jak zwykle mam totalnego pecha - znając życie to pewnie za parę miesięcy dopiero będzie taka akcja w MM a ja potrzebuję pralkę za jakiś miesiąc max. Pamiętam, że była promocja z tym vatem jakoś w zimie.

Przepraszam amatlea, że tak wcinam się w Twój wątek, ale ja też mam dylemat pralkowy. Tylko mnie zainteresowała pralka parowa LG WD-14440FDS. Słyszałam o pralkach LG bardzo dobre opinie m.in., że są bardzo ciche i na silnik mają 10 lat gwarancji. Czy użytkuje ktoś może taką pralkę?