Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam dylemat "jasny beż? Duluxa czy Perła Północy. Bardzo chciałabym uzyskać kolor beżowy BEZ żółtego odcienia, taki neutralny.

Czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tym kolorami?

Na próbkach wyglądają bardzo podobnie, "Perła jest chyba cieplejsza. Tylko czy aby nie żółtawa?

Potwierdzam- w duluxie "jasny beż" ani śladu żółci. To raczej chłodny ocień beżu. Bardzo piękny i elegancki. Magnata widziałam tylko na próbniku, więc trudno mi się wypowiadać.
Potwierdzam- w duluxie "jasny beż" ani śladu żółci. To raczej chłodny ocień beżu. Bardzo piękny i elegancki. Magnata widziałam tylko na próbniku, więc trudno mi się wypowiadać.

i ja potwierdzam, malowałam jasnym bezem duluxa i jestem bardzo zadowolona z efektu koncowego: chłodny, elegancki kolorek :D

bez odcieni zółtych czy rózowych, tak czestych w beżach.... :roll:

Mam Perłę północy z magnata i jestem z niej bardzo zadowolona, ani śladu żółtego, wydajna i świetnie się nią maluje. I zapach ma o wiele mniej intensywny niż dulux. W przyszłym tygodniu ściany będą drugi raz malowane i wkleję fotki.
Też bym poleciła pojemniczki 250 ml z Magnata.. Takie same próbki z Duluxa ponad 12 zł.. a warto sobie porównać kolorki i wybrać ten który bardziej nas satysfakcjonuje ;) Osobiście wole Magnat.
Kolory Magnat ma świetne, ale jestem rozczarowana jakością - wbrew temu , co reklamują - nie jest to farba zmywalna, niestety :cry:

dorzucę jeszcze wydajność farby bardzo mała :roll:

Magnat mało wydajny? Hm.. to która farba jest wydajniejsza od magnata ? Ludzi zdziwieni, że ja takimi ilościami maluje.. tzn chodzi im o to, że mało farby zużyłam..
Magnat mało wydajny? Hm.. to która farba jest wydajniejsza od magnata ? Ludzi zdziwieni, że ja takimi ilościami maluje.. tzn chodzi im o to, że mało farby zużyłam..

np. Tikurilla,Beckers 8)

Oczywiście dyskutuję tylko o tych którymi malowałam

Mam dylemat "jasny beż? Duluxa czy Perła Północy. Bardzo chciałabym uzyskać kolor beżowy BEZ żółtego odcienia, taki neutralny.

Czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tym kolorami?

Na próbkach wyglądają bardzo podobnie, "Perła jest chyba cieplejsza. Tylko czy aby nie żółtawa?

Przedpokój mam pomalowany dwukrotnie Perłą Północy, natomiast sypialnię Jasnym Beżem i mogę się wypowiedzieć ;) Perła jest zdecydowanie cieplejsza niż jasny beż. Nie ma powstawianych jeszcze drzwi wewnętrznych i na przedpokoju odbijają się kolory z innych pomieszczeń i muszę przyznać, że miejscami jakby przebijał róż. A może to tylko złudzenie, mnie i tak się ten kolor bardzo podoba i drugi raz pomalowałabym tak samo.

Co do wydajności to mój malarz bardzo Magnata zachwala, zdecydowanie lepiej się mu nim maluje aniżeli Duluxem. Z inymi farbami nie miałam do czynienia więc się nie wypowiadam.

:wink:

np. Tikurilla,Beckers 8)

Hihi akurat na te, to mnie nei było stać :wink:

np. Tikurilla,Beckers 8)

Hihi akurat na te, to mnie nei było stać :wink:

2,5l- Beckersa 59zł, a Magnat 2,5l 55zł-tyle ja tyle płaciłam 8)

A zmieniam farby po to aby przetestować

• 6 months później...
Właśnie maluję sypialnię perłą północy.kolor chłodny i napewno daleko mu do odcieni związnych z żółtym.Jak będzie koniec napewno wkleję zdjęcia.może komuś pomogę bo sama mam dość tych malarskich dylematów.Tylko ja teraz mam problem z dodatkami żeby ocieplić wnętrze w końcu to sypialnia.
  • 2 weeks później...
  • 2 years później...