KAMA1981 11.05.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 WITAM! MAM PYTANIE DO OSÓB ZNAJĄCYCH PRAWO BUDOWLANE, MIESZKAM W DOMU BLIŹNIACZYM MAM BALKON ODDZIELONY OD SĄSIADÓW METALOWĄ BALUSTRADĄ, ZASTANAWIAM SIĘ NAD WYMUROWANIEM ŚCIANY Z CEGIEŁ (PRZEGRODY) O WYSOKOŚCI 240 CM, SĄSIAD TWIERDZI ŻE PRAWO BUDOWLANE POZWALA NA POSTAWIENIE TAKIEJ ŚCIANKI JEDYNIE DO WYS 120 CM .JAKA JEST MAKSYMALNA WYSOKOŚĆ PRZEGRODY MUROWANEJ BALKONOWEJ W DOMKU BLIŹNIACZYM?BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA WSZELKIE ODPOWIEDZI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 12.05.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Nie ma takiego przepisu w prawie budowlanym. Można iść jedynie przez analogie z ogrodzeniem działki. Jedyny myk to, że w przypadku wysokości takiego ogrodzenia powyżej 2,2 m należy to zgłosić w starostwie, a poniżej można budować bez żadnych formalności. Ale ja w twoim wypadku udałabym się do starostwa albo nawet zadzwoniła i spytała jak traktować taką ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts