Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Infolinia

Ineso

Recommended Posts

Wczoraj miałam przyjemność rozmawiać z konsultantką infolinii jednego z prywatnych centrów medycznych, oto wycinek rozmowy:

Ja: Chciałabym się zarejestrować do lekarza specjalności X.

Pani: Ale w naszym centrum nie ma lekarza specjalności X. Ale jest za to specjalista Y. (przyp. mój: specjalność brzmi podobnie, ale leczy się co innego kompletnie).

Ja: Nie chcę do lekarza Y a na Państwa stronie jest informacja, że lekarz X przyjmuje, więc nie rozumiem.

Pani: Przyjmuje lekarz Y, najbliższy termin to wtorek, godz. 12, czy chce się pani zapisać?

Do tej pani to ja nic nie mam - taka praca. Zastanawiam się tylko zawsze po kolejnej rozmowie z jakimś konsultantem czy tylko mnie przeszkadza, że muszę rozmawiać z ,,robotem" trzymającym się skryptu? A Wy jakie ciekawe rozmowy macie na koncie?

Żal mi tych ludzi.

Mają narzucone plany, ile rozmów muszą wykonać dziennie.

Przy próbie wybicia ich z rytmu,posłusznie wracają na z góry przewidziany tekst.

Informacja w marketach to samo.Zakaz rozmowy o czymś innym niż towar.Zakaz żartów.Automaty.

Mnie by chyba cholera wzięła.

Żal mi tych ludzi.

Mają narzucone plany, ile rozmów muszą wykonać dziennie.

Przy próbie wybicia ich z rytmu,posłusznie wracają na z góry przewidziany tekst.

Informacja w marketach to samo.Zakaz rozmowy o czymś innym niż towar.Zakaz żartów.Automaty.

Mnie by chyba cholera wzięła.

Właśnie o to mi chodzi - kto wymyśłił, że tak ma działać infolinia, skoro to wszystkich odbiorców denerwuje a i konsultantom wątpliwą przyjemność daje.

mnie wkurza to ze musza strzelic formułkę zanim zdaze powiedziec ze nie jestem zainteresowany..

Kiedys taki jeden natret do mnie zadzwonil i zaczal mi przedstawiac parametry laptopa ktory powinienem kupic. Ja mowie ze nie jestem zainteresowany, on mi na to, że jak uslysze co za laptop to napewno bede zainteresowany, wiec mowie ze juz mam laptopa, to on mi ze na pewno drugi sie przyda, to ja mowie ze drugi ma zona, to no mi ze za ta cene to nam pewno bede zainteresowany, ja mowie ze NIE, DZIEKUJE, on mi zaczyna czytac parametry.... Nie pozotalo nic jak sie rozlaczyc mowiac ODWAL SIE PAN.... podzialalo.. nie zadzwonil wiecej.

Wczoraj miałam przyjemność rozmawiać z konsultantką infolinii jednego z prywatnych centrów medycznych, oto wycinek rozmowy:

Ja: Chciałabym się zarejestrować do lekarza specjalności X.

Pani: Ale w naszym centrum nie ma lekarza specjalności X. Ale jest za to specjalista Y. (przyp. mój: specjalność brzmi podobnie, ale leczy się co innego kompletnie).

Ja: Nie chcę do lekarza Y a na Państwa stronie jest informacja, że lekarz X przyjmuje, więc nie rozumiem.

Pani: Przyjmuje lekarz Y, najbliższy termin to wtorek, godz. 12, czy chce się pani zapisać?

A proszę pomyśleć, jak mnie wkurza, jak te panienki zapiszą do mnie pacjenta z problemem okulistycznym czy ginekologicznycm, a ja jestem internistą :D Ja tracę czas, pacjent się denerwuje, bo raz że czekał na wizytę a mógł w tym czasie szukać gdzieś indziej pomocy a dwa, że ode mnie nic nie uzyska, bo NIE ZNAM się na oczach... Wszyscy są wściekli, a panienka mówi -to nie ja, to kolezanka, a poza tym kazali nam gdzieś zapisać :roll:

Infolinia, rewelacyjny wynalazek, zwlaszcz ta bankowa :evil: tylko nie wiem dla kogo.

Wiadom przeciez nie od dzis,ze dzwoniac na infolinie dzwoni sie w jakims celu,zeby cos zalatwic, dowiedziec sie...........

A tu glos i to niezawsze mily mowi,ze rozmowa ze wzgledow bezpieczenstwa bedzie nagrywana......blablabla........,a jezeli nie wyrazamy zgody prosze sie rozlaczyc.

To zdanie doprowadza mnie do szalu i od razu mi sie wszystkiego odechciewa.