Petrucci 11.05.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam. Po całym dniu spędzonym w pracy spotkała mnie niemiła niespodzianka. Otóż w łazience mam zamontowany "Geberit", który do tej pory, a właściwie do dnia dzisiejszego sprawował się bez zarzutu. Praktycznie 3 lata bezawaryjnego dzialania. Jakież było moje zdziwienie gdy w godzinach popołudniowych odwiedzając łazienkę okazało się iż w zbiorniku spłuczki brakło wody. Właściwie to małe wyjaśnienie, woda była ale zbiornik nie napełnił sie ponownie. Problem w tym ze zupelnie nie znam sie na hydraulice i nie mam pojecia gdzie moze byc ewentualna usterka. Wszystkie zawory nieruszane, w mieszkaniu nikt nic nie kombinowal, woda w kranach jest, tylko ta nieszczesna spłuczka. Poinformowano mnie iz w dniu dzisiejszym byli Panowie ze spoldzielni i cos robili w piwnicy. Czy moze to miec jakikolwiek zwiazek z tym przypadkiem i czy jest ktos w stanie cokolwiek na ten temat powiedziec. Bez przesady, ale splukiwanie przy pomocy miski czy wiaderka uwazam za rzecz utopijna POMOCY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 11.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 prawdopodobnie zatkane sitko na zaworze. po zdjeciu pokrywy nalezy odlaczyc waz elastyczny odkrecic zawor, przeplukac i zamontowac ponownie powinno dzialac do nastepnych prac panow w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrucci 11.05.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Jeżeli chodzi o cały zabieg to czy jest konieczność "rozbierania" konstrukcji. Wszystko jest zabudowane, czy jest możliwość dostania się przez "przycisk". Jestem kompletnym laikiem. Płytki skuwać, cholera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.05.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Złap dolną część przycisku i pociagnij do góry. Zostanie Ci w rękach. Potem od góry nacisnij dwa wystające plastiki i zdemontuj osłonę. Wtedy masz całkowity dostę zarówno do zaworu napełniającego jak i automatu spłukującego. Całość do wyczyszczenia i odratowania. Aha - przed jakąkolwiek akcja zaopatrz sie w płaski nie za duzy śrubokręt. Zamkniesz w ten sposób zawór wody - kręć w prawo. Jest on pośrodku, w górnej części dziury po otwarciu całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osvka 09.11.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 No tak, mnie tez to spotkało. Za cholerę nie mam pojęcia jak to naprawić i z czego może wynikać awaria . Tzn kamień -mógł się osadzić. Może ktoś z Państwa ma linka do budowy tego cuda geberit? chętnie samodzielnie bym naprawiła, ale wieeedzy brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts