mr6319 11.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Wszelkie komentarze proszę zamieszczać w dzienniku Budowy: http://forum.muratordom.pl/swierkowisko-marzeny-i-rafala,t159500.htm Pozdrawiam. Zapraszam do dyskusji... Odpowiem na każde pytanie i przyjmę każdą krytykę... Pochwał też nie odrzucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 12.05.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 witam krytykować nie będę , bo chyba nie ma czego chwalić - no pewnie, ze będę fajnie, że zagospodarowaliście od razu teren - niestety na typowych budowach jest to niemożliwe a plac zabaw dla synka - sam robiłeś? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 12.05.2009 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Tak. Sam go zrobiłem. Zajęło mi to tydzień czasu. Drzewo zwykłe sosnowe paliki takie jak na stemple zakupiłem u leśnika (40 sztuk długie na 2.5m) - koszt 48 zł (zostało 10). Zdjęcia na których opierałem swoją budowlę można znaleźć w sieci. Trochę narzędzi pomysłu, pracy i gotowe. Dodam, że w sieci podobne można zakupić w cenie od 1200 do 2000 zł. Mnie całość kosztowała 480 zł. Moim wykonaniem nie są tylko: ślizg (koszt 250 zł) i chuśtawka (koszt 25 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 12.05.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 no właśnie mi tych pali zostało jakies 130 szt. o wysokości 2,70 m wcześniej były 3metrowe, ale na potrzeby stropu zostały ścięte czyli witaj w gronie samodzielnych wykonawców placu zabaw jest tu kilku na forum mam nadzieję, że i my damy radę też sami stworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 12.05.2009 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Jeżeli jesteś zainteresowana to jestem w posiadaniu świetnego schematu podobnej budowli w PDF. Na maila mogę wrzucić bez najmniejszych oporów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 12.05.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 byłabym wielce wdzięczna na priv wyślę ci adres poczty, ok? dzięki stokrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.05.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 przykro mi odnośnie dziadka [*] dziękuję za dane do placu zabaw wydrukowane i czekają na dalsze moje rozplanowanie teraz czekamy na fotki całego waszego przedsięwzięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.05.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam ! Otoczenie wokol domu macie piekne, bo zieleni duzo. Czy bedziecie dobudowywac pietro albo rozbudowywac na szerokosc dom, a moze pozostanie tej wielkosci co obecnie? Bede zagladac i sledzic postepy , na kiedy planujecie przeprowadzke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 29.05.2009 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 O tą zieleń chodziło nam od początku. Głównym założeniem był duży trawnik, nawet kosztem częstego i długotrwałego koszenia. Dom będzie podniersiony o trzy pustaki plus wieniec. Czyli poddasze użytkowe. Niestety wielkość działki nie pozwala na powiększenie w szerz, trzeba więc jechać w górę. A plany to My mamy... Marzeniem jest zrobienie wszystkiego w tym roku i wigilia w nowym...A realnie to zapewne wakacje przyszłego roku...Dziękuję za zainteresowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiletto 24.06.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 No to Sąsiedzi nam się wyprowadzą... A tak na poważnie - trzymam kciuki, nie ma to jak kawałek własnego podwórka. A mikiletto to Justyna, dawna sąsiadka - patrz: piętro niżej (również budująca). A plany to My mamy... Marzeniem jest zrobienie wszystkiego w tym roku i wigilia w nowym... A realnie to zapewne wakacje przyszłego roku... My mamy takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 24.06.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Justyna jak miło Cię tu czytać... Niespodziewałem się, że znajdzie mnie tu ktoś z naszego miasta, a co dopiero z jednej klatki...??!!!! Przyznam, że miłe uczucie.A Mieszkanie cały czas zostanie w naszych rękach, bo zamieszka w nim moja mama. A Ja z chęcią bym zobaczył jak wam idzie budowa. Może wkleisz jakieś fotki...?Pozdrawiamy całą rodzinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiletto 26.06.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A co ja będę fotki wklejać! Jak tylko nasz gliniasty plac budowy trochę obeschnie po ostatnio nieustających opadach to przyjeżdżajcie (bo na razie to można tam poruszać się tylko w "filcakach"). Budujemy w Jeżewie, czyli bliziutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.07.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam:)pobuszowałam po Waszym dzienniku:)...Będe trzymać kciuki za dalsze prace !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 28.07.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 witam, czeka mnie podobna przebudowa, więc będę na bieząco sledzić Twój watek i dopingowac Póki co mam jedno pytanie: robiliscie jakiś kosztorys? Wyliczaliście, ile wyniesie was taki remont? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 29.07.2009 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Kosztorysu nie robilismy. Zakładamy jednak, że koszty będą porównywalne do wybudowania nowego budynku. Czyli tak jakbyśmy stawiali wszystko od początku. Choć wydaje się, że stojące już mury piwnicy, parteru i fundamenty to są oszczędności. Na dzień dzisiejszy mam przeznaczone 300 000 złotówek. MAm nadzieję, że wystarczy. Wszystko zależy od standartu wykończenia - to są największe koszty.Prace powinny już od miesiąca trwać, niestety jak to w realu bywa fachowcy się spóźniają.Jak tylko ruszy będą nowe fotki i opisy tego co się dzieje.Pozdrawiam.PS. jak masz to wrzuć jakieś fotki swojego domku do przeróbki. Każde takie przedsięwzięcie utwierdza mnie w przekonaniu, że taki remont to jednak dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 03.08.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 u Was te stropy to tak fajnie wyglądają, u mnie same górki i dołki Powodzenia w remontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 13.08.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witaj Dotarłam tu z wątku o kuchniach po tym jak napisałeś, że myślisz o zamurowaniu okna. Po obejrzeniu Twojego dziennika, to rozważyłabym prędzej zamurowanie jednego otworu wejściowego (tego do byłej toalety raczej...). Miałbyś wielką jasną kuchnię a na stolik powstałby przytulny kącik .... Ale moje zdanie wynika pewnie z faktu zamieszkiwania od 9 lat na poddaszu i ciągłego poczucia braku wystarczającej ilości światła .... Poza tym gratuluję samozaparcia w "pruciu" domu No i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 16.08.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 my planowaliśmy wstępnie, podobnie jak u was, dobudowanie poddasza. mamy już nawet gotowy projekt, ale po przeanalizowaniu naszych potrzeb i możliwości finansowych zdecydowaliśmy się zrezygnować z dobudowy i będziemy remontować to, co jest. mamy kostkę (parter i pietro). Parter jest 2/3 w ziemi, wiec będzie traktowany raczej jak piwnica. Dzis popstrykam trochę aktualnych zdjęć, a jutro postaram się założyć dziennik. Dam znać, jak mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.08.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 fakt....dwa miesiące to juz przeginka!!!!!!! jak potem wykonawca każdy termin będzie tak przesuwał..to lepiej poszukaj innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 17.08.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 my na wykonawce stropu czekamy juz dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts