marzena925 21.08.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 u nas dachowcy mieli wejść koniec czerwca, początek lipca a weszli 4 dni temu. Ale akurat u nas pretensji mieć nie mogę bo raz że deszcze u nas padały przez miesiąc (pamiętacie powódź na południu?) a dwa, że jak się załatwia ekipę, która ma zapchany cały rok w marcu to i tak cud, że ich ubłagaliśmy. Ale już są! I nawet przestali już prawie burzyć a zaczynają tworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 28.08.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 ..............i ta kuchnia kaflowa też rozwalona ? szkoda jej odnośnie terminów : u nas obecnie cieśla z dachem miał wchodzić ale niestety musieliśmy mu narazie podziękowac bo ściany parteru się jeszcze budują. Murarze pracują wolno ale za to są super dokładni i znaja się na robocie , ani jednej uwagi do tej pory, ciągle coś dorabiają (wentylacja w każdym pomieszczeniu) doradzają i ani razu nie usłyszałam słów "nie da się" , przykład z nadprożem w kuchni jest ewidentny. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam i powodzenia w remoncie , 4 lata temu przechodziłam to samo. Uważam, że łatwiej jest stawiać nowe niż remontować i przerabiać stare ( w swoim budującym się domku juz bym poprzestawiała ściany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.09.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jestem pod wrażeniem wykonanych przez Ciebie własnoręcznie prac! Już widzę, że będzie bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 17.09.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witaj, Trzymam kciuki za wasz remont! Moi rodzice też kiedyś remontowali dom z lat 70-tych - wiem ile to wymagało samozaparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 17.09.2009 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dziękuję wszystkim za słowa otuchy. Jak narazie roboty się rozpoczęły. Szczegóły bedą pojawiały się regularnie w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enata 17.09.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Gratuluje odwagi, nam jej zabrakło i dlatego budujemy od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.09.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Jak juz zaczeli to teraz bedzie z gorki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorcia7612 06.10.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Ekipa idzie jak burza,jestem bardzo ciekawa efektu koncowego , sledze twoj watek juz od jakiegos czasu i nadal bede kibicowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 07.10.2009 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Dzięki Dorcia. Ja też śledzę wątki innych remontowców. Dużo można podpatrzeć i wyciągać wnioski. A prace rzeczywiście się posuwają.Pozdrawiam i zapraszam do podglądania zmian jakie zachodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorcia7612 12.10.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Jeju,ale ci przeciagi w domku zrobili Jak wstawia okna to bedzie pieknie Kciukasy trzymam, co by sie nie zlozyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 13.10.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Rozumiem, że w te wielkie otwory wstawicie "okna balkonowe"? Będą przesuwane czy otwierane do srodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 13.10.2009 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 NIe Nie NIe. Te wielkie przestrzenie powstały jak zaczęli wycinać otwory pod nowe wymiary okien. Okazało się, że ściany nie są zbyt mocne, i trzeba było wyciąć. Nowa ścianka ma wzmocnić starą konstrukcję. Na tej elewacji gdzie teraz świeci pustka ścienna będą cztery okienka (120 x 150), po dwa w każdej części.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiletto 01.11.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 No no, rozpędzacie się. Oby tak dalej. A teraz NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.11.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Widać w końcu to poddasze. Mając w perspektywie takie widoki obawiam się że będziecie gościli tam często przyjezdnych. Może warto pomyśleć o tarasie na piętrze ? A gdyby tak wyciąć ten świerk to byłoby widać pewnie i ratusz... Tylko że nie byłoby to już świerkowisko.. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.11.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Gratuluję poddasza! zaczyna się robić naprawdę ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Hej. Jestem pod wrażeniem. Na początku pomyślałem : ładny domek, trochę odmalują i będzie git : ) a tu demolka kapitalna Napisz coś więcej, a może inne zdjęcia GWC. Powodzenia adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 21.11.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Niestety innych fotek GWC nie posiadam. Nasze GWC jest trochę inne od wszelkich popularnych. Ale o takim też była zmianka w wątku o GWC na forum muratora.Co do demolki - to też jestem zaskoczony...Nie spodziewałem się, że to tak będzie wygladać...Ale teraz już wiem, że tak miało być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.11.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Ludzie!!!!! Zaczęli budować!!!!! W zeszłym tygodniu powstały szalunki pod wieniec spinający parter. W piątek gruszka zalała wieniec i brakujące części stropu. Tak się zaczęłam zastanawiać i mam pytanie - czy strop musieliście usunąć w całości? Pytam dlatego, bo u nas konstruktor wystawił opinię i okazało się, że na parterze strop Kleina zostaje, a strop Akermana z poddasza jest do usunięcia w całości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 22.11.2009 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 U mnie zarówno strop parteru jak i poddasza to stropy Kleina. Braki w stropie jakie powstały wzięły się z usunięcia komina, ze starego wyjścia na nieużytkowe poddasze i dach, i w jednej częsci domu po prostu z jego braku.Te wszystkie ubytki zostały więc dorobione. Strop oddzielający piwnicę od parteru jest w dobrej kondycji a strop oddzielający parter od poddasza w gorszej. Belki dwuteownika muszą zostać oczyszczone z nalotu rdzy i zabezpieczone Unikorem.Po za tymi aspektami reszta jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.11.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Aaaa i wszystko jasne Czekam na kolejne zdjęcia i trzymam kciuki za powodzenie prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts