hojnorek 12.05.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 18.05.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Zapowiada się śliczny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 19.05.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam, ładny domek Zazdroszczę postępów, przed nami jeszcze kawałek. mam pytanie: co was skłoniło do budowania z silki?? Przed nami podjęcie decyzji o materiale, a silka też jest brana pod uwagę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 20.05.2009 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 projekt był przygotowany pod silkę. zastanawialiśmy się czy nie zmienić materiału, ale po poczytaniu o zaletach silki stwierdziliśmy że nie zmieniamy. zalety: jest cicha, jest mocna , nie ma tych kretyńskich otworów co w porotermie. (Ci co wiercą od czasu do czasu otwory pod cos solidniejszego niż obrazek wiedzą co mam na myśli) jest zdrowa (materiały wypalane np ceramika nie do końca podobno są), oddycha (mam nadzieje że nie za głośno ) wada: jest zimna. w projekcie mamy wełnę 12cm. wymieniamy ją na 20cm chciałem wykorzystać otwory na instalację niestety... nie udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.06.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witam. Idziecie jak burza . Jak tak dalej pójdzie to w grudniu będziecie w swoim domku Dlaczego nie udało się wykorzystać otworów silki na instalacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 10.06.2009 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 w grudniu to raczej nie ale chciałbym przed zimą zrobić tynki i wylewki a przez zimę powoli dłubać meble. fajnie byłoby wprowadzić się na przełomie wiosny i lata... strasznie chciałem wykorzystać otwory silki. niestety szefu wykonawców i główny murarz przekabacili mnie żebym ustąpił argumentując:- silka która przyszła miała swoje otwory nie do końca drożne. Trzeba było przebijać 2-3 mm kleksa na większości otworów,- resztki kleju też zaklejałyby otwory,- [podobno] i tak strasznie ciężko przepycha się kable przez te otwory,- pionowego ciągnięcia kabli jest stosunkowo nie dużo,- wolniejsze murowanie i więcej odpadów. sąsiad, który budował z silki od razu mówił żeby nie łudził się, ale widziałem na forum jeden domek gdzie udało się wykorzystać otwory więc jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.06.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 No to Połówek się rozczaruje jak mu opowiem Będziemy mieli ściany działowe z silki i on właśnie wczoraj coś mi tłumaczył, że ta silka ma otwory na instalacje - a tu bzyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 10.06.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 jak będzie sam robił to może mu się uda. jak zleci ekipie to na dwoje babka wróżyła tu masz dziennik gdzie się udało a tu zdjęcia z elektryki [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 30.06.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witaj Przyszlam pobuszowac ,mam nadzieje,ze sie nie obrazisz Musze przyznac ,ze rzeczywiscie szybko wam to idzie ,oby tak dalej i bez zadnych koplikacji .......bede trzymala kciuki za dalsze postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 01.07.2009 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 zapraszam do buszowania (bo mała liczba komentarzy nie zachęca do utrzymywania dziennika, ale to podobno dlatego że mało piszę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 01.07.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 zapraszam do buszowania (bo mała liczba komentarzy nie zachęca do utrzymywania dziennika, ale to podobno dlatego że mało piszę) W takim razie to powinna byc motywacja ....opisuj swoje przygody i kolejne etapy ,bo to dla nas wszystkich jest zawsze bardzo interesujace....bede tu z checia zagladala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 01.07.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Wstaw zdjecia calego dachu,chetnie zobacze domek w calej jego okazalosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 01.07.2009 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 są już oba kominy i rynna od frontu (zajefajnie czarna) a dziś powinni jechać po okna połaciowe - może któreś wstawią... wkrótec będa i foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 01.07.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 są już oba kominy i rynna od frontu (zajefajnie czarna) a dziś powinni jechać po okna połaciowe - może któreś wstawią... wkrótec będa i foty To super ,bede czekala na zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 02.07.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 musze przyznac ,ze prace budowlane posuwaja sie do przodu w niezlym tepie.....pogratulowac. Najwazniejsze ,ze juz macie dach i deszcze wam niestraszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 02.07.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witanko.Idziecie jak burza. A swoją droga ładnie to się tak wyłamywać z Beskidu Sądeckiego?????? Hęęę??? Pewnie jeszcze się okaże że somsiadami my byli. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 02.07.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ano nie ładnie no i żal... świerkowych lasów i hal ale co zrobić. takie życie co do somsiectwa to urodziłem się w Nowym Sączu a co do "jak burza" to p. Jarek twierdzi, że wolniej to mu sie nie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 03.07.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Oj przydałby nam się taki Pan Jarek Oglądam dziennik i normalnie przecieram oczy czy dobrze widze. Tornado przy Was się chowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 08.07.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 idziecie jak burzaaaaa ładna dachóweczka się kładzie czekamy na efekty końcowe dachu. napewno będzie wyglądał cudnieeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 08.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 a co do "jak burza" to p. Jarek twierdzi, że wolniej to mu sie nie opłaca a no prawda czas to pieniądz zeby wszyscy mieli takie podejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts