Walia 12.05.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Słyszałam,że dzisiejszej nocy i jutrzejszej chyba też w niektórych regionach zapowiadane są przygruntowe przymrozki. W mojej miejscowości panuje swoisty mikroklimat i zawsze jest nieco chłodniej o 2-3 st.niż np.w sąsiednich miejscowościach. Obawiam się więc przymrozku.Zastanawiam się,które rośliny powinnam okryć?Właśnie kupiłam kilka jednorocznych,kwitnących dalii-i myślę,że te powinnam okryć ale co z liliami?Pięknie już wyrosły-czy je też?A inne kwiaty?Np.hortensje,które juz mają pąki kwiatowe?A sadzonki selera i kalarepy?Bo sałata chyba sobie poradzi?Choć sadzonki były szklarniowe ... Posiałam też cynie i studentki-dopiero powschodziły-te pewnie tez trzeba okryć? Wszystkiego sie nie da,nawet nie mam tyle włókniny...Napiszcie bardzo proszę,które rośliny Wy okrywacie,gdy zapowiadane są przymrozki. Co najpilniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 12.05.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 hortensje koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts