Gość 21.11.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 W projekcie mam okiennice drewniane.Ściana dwuwarstwowa Max 28,8cm i 12 cm styropianu. Wymyśliłem, że zrobie ramę wokół okna z krawędziaków 12x12 cm i do niej zamocuję okiennice. Czy jednak nie zrobię mostka cieplnego? A poza tym jak zamocować krawędziaki do muru, aby nie było widać połaczeń? Będę wdzięczny za wszelkie sugestkie. A może ktoś ma inny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 O rety, nikt nie ma okiennic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 25.11.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Wybacz wymówkę, ale enigmatyczne tytuły wątków typu: "Pomocy!", czy: "Co robić?" słabo się sprawdzają, ludzie nie chcą ich czytać, lepiej napisać o co chodzi np. "Okiennice - jak montować?" U mnie będą okiennice stalowe na kotwach (od zewnątrz zakończonych płaskownikiem, do którego przyspawane będą zawiasy. Kotwy przechodzą przez wszystkie (trzy) warstwy ściany (konstrukcyjna z maxa), od wewnątrz mocowane śrubami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 25.11.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 myślę że bardziej popularne są rolety i dlatego nikt nic nie mówija tez nie mam okiennic ale zamontowałbym do wewnętrznej powierzchni otworu okiennego takie zawiasy o długości (mocowanie + grubość ocieplenia) , takie blaszki nie będą stanowić mostka termicznego. następnie obrobiłbym to styropianemale to są moje przemyślenia na gorąco nie wiem na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts