Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które okna wybrać ?? <laik>

Recommended Posts

Witam :D

Mógłby mi ktoś poradzić co do wyboru okien?

Byłem w firmie Tyskie - która ma ciekawą dla mnie ofertę cenową ale nie znam sie na systemach i okuciach czy na szybach..

Oferują system Veka a okucia w ogóle nie podali (a ja nie pytalem bo sie jeszcze tak nie interesowalem) :)

Byłem również w firmie Ap- Żory która przesłała mi oferte:

System: Optima K5

Kolor: Standard biały

Szyba: U=1,1 4/16/4

Okucie: Winkhaus Autopilot

Okno dwuskrzydłowe R/RU

Profile pięciokomorowe z podwójnym uszczelnieniem

Na 1rzut oka AP jest bardziej profesjonalna firma no ale za to trzeba placic duzo wiecej :wink:

Moje pytanie brzmi czy ma duże znaczenie w doborze okien system i okucia do domu jednorodzinnego

Mile widziane spostrzeżenia i rady co do systemu i okuć

Pozdrawiam

Ja_ck

Witam :D

Mógłby mi ktoś poradzić co do wyboru okien?

Byłem w firmie Tyskie - która ma ciekawą dla mnie ofertę cenową ale nie znam sie na systemach i okuciach czy na szybach..

Oferują system Veka a okucia w ogóle nie podali (a ja nie pytalem bo sie jeszcze tak nie interesowalem) :)

Byłem również w firmie Ap- Żory która przesłała mi oferte:

System: Optima K5

Kolor: Standard biały

Szyba: U=1,1 4/16/4

Okucie: Winkhaus Autopilot

Okno dwuskrzydłowe R/RU

Profile pięciokomorowe z podwójnym uszczelnieniem

Na 1rzut oka AP jest bardziej profesjonalna firma no ale za to trzeba placic duzo wiecej :wink:

Moje pytanie brzmi czy ma duże znaczenie w doborze okien system i okucia do domu jednorodzinnego

Mile widziane spostrzeżenia i rady co do systemu i okuć

Pozdrawiam

Ja_ck

Tyskie mi się całkiem inaczej kojarzy :D

Co do okien to znajdziesz tak dużo wątków na tym forum, że nie ma co wałkować tego jeszcze raz. Każda teorię będziesz w stanie poprzeć dla własnego dobrego samopoczucia. Raz będzie się opłacać inwestować w 3 razy droższe okna, a raz nie. Z reguły decyduje i tak wygląd, a parametrami okna wiele się nie różnią pomijając różne klasy izolacji cieplnej, ale to głównie kwestia szyby.

Poczytaj inne wątki to pożałujesz, że zacząłeś się takimi rzeczami interesować. :D