Ja_ck1 12.05.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam Mógłby mi ktoś poradzić co do wyboru okien? Byłem w firmie Tyskie - która ma ciekawą dla mnie ofertę cenową ale nie znam sie na systemach i okuciach czy na szybach.. Oferują system Veka a okucia w ogóle nie podali (a ja nie pytalem bo sie jeszcze tak nie interesowalem) Byłem również w firmie Ap- Żory która przesłała mi oferte: System: Optima K5 Kolor: Standard biały Szyba: U=1,1 4/16/4 Okucie: Winkhaus Autopilot Okno dwuskrzydłowe R/RU Profile pięciokomorowe z podwójnym uszczelnieniem Na 1rzut oka AP jest bardziej profesjonalna firma no ale za to trzeba placic duzo wiecej Moje pytanie brzmi czy ma duże znaczenie w doborze okien system i okucia do domu jednorodzinnego Mile widziane spostrzeżenia i rady co do systemu i okuć Pozdrawiam Ja_ck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.05.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam Mógłby mi ktoś poradzić co do wyboru okien? Byłem w firmie Tyskie - która ma ciekawą dla mnie ofertę cenową ale nie znam sie na systemach i okuciach czy na szybach.. Oferują system Veka a okucia w ogóle nie podali (a ja nie pytalem bo sie jeszcze tak nie interesowalem) Byłem również w firmie Ap- Żory która przesłała mi oferte: System: Optima K5 Kolor: Standard biały Szyba: U=1,1 4/16/4 Okucie: Winkhaus Autopilot Okno dwuskrzydłowe R/RU Profile pięciokomorowe z podwójnym uszczelnieniem Na 1rzut oka AP jest bardziej profesjonalna firma no ale za to trzeba placic duzo wiecej Moje pytanie brzmi czy ma duże znaczenie w doborze okien system i okucia do domu jednorodzinnego Mile widziane spostrzeżenia i rady co do systemu i okuć Pozdrawiam Ja_ck Tyskie mi się całkiem inaczej kojarzy Co do okien to znajdziesz tak dużo wątków na tym forum, że nie ma co wałkować tego jeszcze raz. Każda teorię będziesz w stanie poprzeć dla własnego dobrego samopoczucia. Raz będzie się opłacać inwestować w 3 razy droższe okna, a raz nie. Z reguły decyduje i tak wygląd, a parametrami okna wiele się nie różnią pomijając różne klasy izolacji cieplnej, ale to głównie kwestia szyby. Poczytaj inne wątki to pożałujesz, że zacząłeś się takimi rzeczami interesować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 13.05.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja poczytałam kilometry wątków. Właściwie to wiedziałam, że białe i pcv. Kupiłam oknoplast, bo punkt sprzedaży blisko, szybkie terminy. Jestem zadowolona, co nie znaczy, że z innych bym nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts