kulaski 11.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam! Też przymierzam się do tego projektu. Czekam na kolejne uwagi i fotki. Wypuścicie dach nad tarasem? Jestem bardzo ciekawa efektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojkar 11.04.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam, Co prawda jeszcze nie mieszkam ale 2 lata z żoną szukalismy domu i ten wydał się nam najbardziej odpowidni. Kilka zmian zrobiliśmy, ale będe musiał to kiedyś dokładnie opisac bo tak na szybko to nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulaski 12.04.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Super! Ja na razie mogę sobie pomarzyć o takim etapie ale miło popatrzeć Noc księżycowa jest dla nas idealna jeśli chodzi o układ. Domem idealnym pod KAŻDYM względem jest Wioletta z archipelagu ale ten projekt nie przejdzie nam przez konserwatora zabytków (garaż wysuniety poza bryłę budynku)...wrrrr. Natomiast Noc podoba sie konserwatorowi (nam też oczywiście)i dodatkowo dla nas będzie tańsza do postawienia. Idealny jest dla mnie układ kuchnia - schowek - wyjście na dodatkowy taras z kuchni, testowałam to u znajomych - rewelka. Cały czas tylko mam obawy, czy nie bedzie dla nas za mały - wy też uważacie jak poprzednicy, że domek jest mały? (nas jest 6 osób do ulokowania:)) ). Z drugiej strony chcemy wybudowac tylko tak duży jak będzie to konieczne, bo teraz mieszkamy w dużym i jesteśmy nieszczęśliwi bo koszty utrzymania na co dzień to koszmar, sprzatanie - bez komentarza, i ganianie kilometrami za wszystkim.... Strasznie mi sie tez podoba to zadaszenie nad wyjściem na taras, ciekawa jestem dlaczego poprzednicy z niego zrezygnowali. Komunikacja tez mnie nurtuje. Różni ludzie naciskają na dużą komunikację, przeszkadzają wąskie korytarze. Ja mam odwrotnie - wolę komunikacje w wersji minimalistycznej - na dole wolałabym wiekszą łazienkę i schowek pod schodami ( zrobimy drzwi od strony kuchni i schowek zyska jeszcze z metr a przez salon do kuchni ta sama droga) zamiast dużego korytarza.. Dobra, skończę już bo nikt nie zechce przeczytac do końca;) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojkar 17.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Tak jak napisałem wcześniej - szukaliśmy projektu idealnego przez prawie 2 lata i nic. Takiego czegoś nie ma jak projekt idealny - znajomy z placu budowy przez 4 lata wraz z architektem projektował dom idealny i tez nie wyszło:(. Wydaje mi się, ze obawy przedmówców są trochę przesadzone - my to 4 osobowa rodzina a nie klienci galerii handlowej, więc na korytarzu na górze jakoś obok siebie przejdziemy:) Kuchnia wydaje sie być mała, ale z tego co się orientuje to zawsze na etapie budowy wszystko wydaje sie za małe a jak jest już pod klucz to dopiero nabiera metrarzu. Jeśli chodzi o taras to zostawiliśmy to wydłużone zadaszenia. Nawet troche sie jeszcze oddali bo podniesliśmy ścianę kolanlkową i wydaje nam sie że to jest super miejsce na tarasie na kawkę z przyjaciółmi - teraz mieszkamy na odsłoniętej działce i jak wyjdzie się na taras to słońce piecze więc to nie jest fajne (ratujemy sie parasolem) a tu dach przyjedzie z pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulaski 16.05.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam! Wojkar jak wam idzie, minęło juz trochę czasu, może jakieś nowe fotki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojkar 03.07.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) A od jutra elektryka i ocieplenie dachu. Edytowane 3 Lipca 2011 przez wojkar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshcorp 13.09.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam, Kupiliśmy projekt - przyjechał dziś kurierem, więc teraz etap nanoszenia zmian i adaptacji projektu do działki. Planujemy ruszyć na wiosnę . Mamy kilka pytań do forumowiczów w tym wątku, którzy budują lub już się szczęśliwie wprowadzili: 1. Czy ktoś może buduje księżycową noc gdzieś na Śląsku lub w Opolskim - chętnie wpadlibyśmy zobaczyć jak to wygląda "w realu". 2. Czy podnosiliście ściankę kolankową czy pozostała jak w projekcie i jak to się sprawdza w praktyce? 3. Budowaliście na fundamentach zgodnie z projektem czy może ktoś zmienił na płytę fundamentową? 4. Budowaliście w technologii z projektu czy może budował ktoś w innej technologii? Z góry dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojkar 13.09.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 1. Czy ktoś może buduje księżycową noc gdzieś na Śląsku lub w Opolskim - chętnie wpadlibyśmy zobaczyć jak to wygląda "w realu". ŁÓDZKIE2. Czy podnosiliście ściankę kolankową czy pozostała jak w projekcie i jak to się sprawdza w praktyce? ŚCIANKĘ PODNIOSŁEM CHYBA O 40 ALBO 45 CM. JEST OK, ALE DO OKIEN POŁACIOWYCH NIŻSZEJ OSOBIE CIĘŻKO DOSIĘGNĄĆ. JA MAM 185CM I WCALE NIE JEST NAJNIŻEJ. UWAGA! MEGA WAŻNE BO LEDWO UDAŁO MI SIE TO POPRAWIĆ. JAK PODNIESIECIE ŚCIANKĘ KOLANKOWĄ TO PRZYPILNUJCIE BUDOWLAŃCÓW, ŻEBY UWZGLĘDNILI TO W DŁUGOŚCI KROKWI ORAZ CO RÓWNIE WAŻNE ODSUNELI TROCHE FILARY OD DOMU A NIE TAK JAK W PROJEKCIE BO JAK DACH NIE ZOSTANIE PRZEDŁUŻONY PO PODNIESIENIU KOLANKOWIEJ TO BĘDZIE WYDAWAŁ SIE BARDZO KRÓTKI I NIEPASUJĄCY DO DOMU A FILARY BĘDĄ ZA BLISKO DOMU WIĘC NIE BĘDZIE TAM MIEJSCA NP. NA STOLICZEK TAKŻE TO ZAPAMIĘTAJCIE KONIECZNIE. JAKKOLWIEK WATRO PODNIEŚĆ KOLANKOWĄ, BO TERAZ MIESZKAMY W DOMY GDZIE KOLANKOWA MA OKOŁO 50 CM I JEST MASAKRA. 3. Budowaliście na fundamentach zgodnie z projektem czy może ktoś zmienił na płytę fundamentową? DOTYCZY PKT. 3 I 4. NIE DO KOŃCA PATRZE NA TO CO W PROJEKCIE WZGLĘDEM WYKONANIA I MATERIAŁÓW. BETON WLALIŚMY W WYKOPANE ROWY A PÓŹNIEJ BLOCZKI BETONOWE.4. Budowaliście w technologii z projektu czy może budował ktoś w innej technologii? NIE. TAM JEST YTONG CHYBA A JA W CERAMICE PORYZOWANEJ. JEST KILKA KWESTI KTÓRE WARTO PRZEMYŚLEĆ PRZED BUDOWĄ, NP. JAK MI SIĘ OSTATNIO OKAZAŁO, GRUBOŚĆ STYROPIANU MOGŁEM PRZEMYŚLEĆ WCZEŚNIEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojkar 18.09.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojkar 29.09.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drwoody 22.12.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Witam, no widzę że u niektórych już niezłe zaawansowanie:) u nas co prawda coś się też zadziało ale więcej przed nami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drwoody 22.12.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 I jeszcze kilka fotek. Na dzień dzisiejszy otwory zakryte i ruszamy dalej z wiosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshcorp 04.05.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Chwile mnie tutaj nie było. Dla planujących budować Noc księżycową polecam nasz dzienni budowy na FM: http://forum.muratordom.pl/entry.php?120459-Modyfikacja-w-projekcie-Noc-Ksi%C4%99%C5%BCycowa-wyd.-Murator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshcorp 04.05.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 http://forum.muratordom.pl/blog.php?157486-freshcorp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 06.05.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Poczyniliście bardzo dużo zmian w projekcie, my zaczeliśmy podobnie ale skończyło się na projekcie indywidualnym Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drwoody 01.06.2012 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Trochę się zadziało, ale w tym roku nic nie robiliśmy, natomiast chcemy sprzedać dom w takim stanie jak jest na ostatnich zdjęciach, jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 05.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Witam Wszystkich,Jako, że jest to mój pierwszy post to chciałbym się z Wami wszystkimi gorąco przywitać.Chciałbym odświeżyć ten temat bo właśnie z żoną kupiliśmy Księżycową Noc i zamierzamy się budować w tym roku.Czy jest ktoś z okolic Poznania kto już buduje/wybudował ten domek?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 26.02.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam Wszystkich.M71 czyli Noc Księżycowa, taki projekt kupiliśmy i w tym roku zamierzamy się budować w okolicach Poznania.Temat tego projektu był już omawiany tutaj na forum ale jest, od jakiegoś czasu mało lub w ogóle nie aktywny. Czy ktoś z Was buduję/budował lub zamierza w niedługim czasie budować taki dom?http://projekty.muratordom.pl/projekt_noc-ksiezycowa,1260,0,0.htm?photo_id=33613Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 04.03.2013 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Bardzo ładny projekt, w sumie bardzo podobny do mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 06.03.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Cieszę się, że się Tobie podoba bo mnie także... ale czy ktoś go buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts