ambaran 21.11.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 ........farba do pomalowania drewna i metalu. Mieszkanie, w którym obecnie mieszkam było odnawiane (drzwi,metalowe futryny) dwa lata temu. Były pomalowane białą farbą, nie wiem jaką, a w tej chwili są żółtawo/jakieś. Wyglądają bardzo nieestetycznie przy białych wciąż ścianach.Zwarcam się z prośbą do praktyków-malarzy, jakiej farby użyć (producent i nazwa farby mile widziane) żeby nie zżółkła w tak krótkim czasie?Dziękuję,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 21.11.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Wydaje mi się iż nie ma takich farb. (czytaj: reklama kłamie). Mam ten sam problem u siebie w mieszkaniu . Malowałam kilkakrotnie różnymi białymi farbami i po pewnym czasie efekt był ten sam co u ciebie. Najlepiej nie używać w ogóle farb olejnych, czyli mieć drzwi koloru naturalnego drewna. Używałam też farb specjalnych do kaloryferów, które ponoć nie żółkną...gów...prawda - to samo. Dlatego u mnie w domku nie będzie niczego co trzeba by było malować olejnymi farbami. Pozdr....Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts