Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyzwoity strój w ciąży - tzn jaki?

Recommended Posts

Przyzwoity? Dupka na wierzchu i dekolt do pasa? :lol: Tylko to mi się kojarzy z nieprzyzwoitością i nie tylko w ciąży, a taki strój za wygodny dla mnie by nie był i czułabym się jak stara maleńka :lol: .

Ale mojej teściowej dla przykładu nie podobają się obcisłe bluzki na dużych brzuszkach (zwłaszcza widoczny już pępek), dlatego porosiła mnie bym tak się nie ubierała za parę miesięcy. :-? Broń Boże nie narzucała mi się. Wiem, że gusta są różne.

Na razie jest ok. bo mam sporo szerokich tunik (kupowanych jeszcze przed ciążą) i brzuszek maciupeńki, gnie pod zimową oponką. Ale za parę miesięcy to tylko namiot mi zostanie 8) :D

Ja tam planuję fotki pt.: "z życia ciężarówki" :D

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę, że uszczęśliwieniem niektórych kobiet jest worek jutowy - taki po kartoflach...

We wczesnych latach 90-tych nie było po prostu ubrąń ciążowych. Koleżanka pożyczyła mi dżinsowe gorodniczki - haftowane po bokach - przywiezione z US. przechodziłam w nich całą ciążę. Alternatywnie ogromne koszulki i legginsy. Co ja się namęczyłam.

A Ty kochana ubieraj się tak, zeby było Ci wygodnie i miej w dupie opinie innychna ten temat. Kobieta wygląda najpiękniej w ciąży i nie jest to powód to pokutnej szaty. To już nie te czasy .

a właściwie co to znaczy przyzwoicie ubrać się w ciąży? że niby jak,brzucha ma nie być widać? głupota, to najpiękniejszy okres w życiu kobiety-przynajmniej dla mnie taki był-i nie ma tu czego ukrywać,wręcz przeciwnie, ciuchy mają się Tobie podobać i Ty masz się w nich dobrze czuć, a nie słuchać opinii ludzi. A ciążówki rzeczywiście są teraz super ,nic tylko wybierać i przebierać :D

można sie wiązać bandażem elastycznym. Wtedy sie wygląda ponętniej :)

Doobre, Nefer, doobreee :lol: :lol:

Wszystkie moje dziewczyny są wiosenne (marzec i kwiecień). Pierwsze dwie ciąże - pojedyncze - przechodziłam i spodniach mojego małża i pożyczonych od koleżanki ogrodniczkach oraz luźnych swetrach.

Natomiast przy bliźniaczkach zaczęły się schody - ogrodniczki pod koniec 6 miesiąca odmówiły współpracy :roll: jako że były ze zwykłego dżinsu a nie mocno elastycznego :lol: :lol:. W związku z tym zakupiłam byłam w szmateksie dzinsy - normalne, takie, żeby mi tyłek się w nie mieścił, no i krawcowa wycięła mi cały przód i wszyła worek na brzuch z czegoś rozciągliwego. No i tych spodni to już z tyłka do końca ciąży nie ściągnęłam. Dobrze, że to zima była, to jak uprałam wieczorem i zarzuciłam na kaloryfer na noc - to rano juz suche były :D.

PS. Mój wystający pępek na dużaśnym brzuchu mocno mnie krępował

Tak mnie naszło wspomnieniowo nie o ciąży ale o czasie karmienia.

Wiecznie łaziłam ze stosem pieluch ( nikt nie słyszał o pampersach ) wetkanych w stanik. Potem ewoluowałam na wyżebrane podpaski waciane. :-?

Wstyd mi było jak nie wiem jak nagle np w sklepie robiła sie na bluzce taka wieeeeeeelka mokra plama.

Teraz cuda wianki , staniki z wkładkami o pojemności stu litrów.. :roll: :wink:

Moda ciążowa była stylizowana na Daleki Wschód.

Taka burka egzotyczna.. :D czasami z zasłonki szyta..

O bieliźnie nie wspominam, bo ino gaciory antykoncepcyjne tylko koloru różu barchanowego.

Dzinsy to po Pewexach były, o lumpexach nikt nie słyszał. Zresztą ponad 20 lat temu wszystko było jak z lumpexu. :D

A wkładki do biustonosza podczas karmienia to na tony zużywałam :lol:

Noooooooo w doopie sie poprzewracało :roll: To nie wiesz, że babie latem dziecko trzeba zmontować a zimą buty zabrać, żeby w domu siedziała ? Jeszcze ma ładnie wyglądać i z brzuchem sie obnosic ? KOniec świata pani, koniec świata ... Na taką z brzuchem to żal patrzeć....

Wiecie co - a tak serio- to ludzie mają nasrane i nie wymieszane pod kopułą. Zamiast cieszyć się z dziecka i ślicznej mamy to jakieś takie pierdoły opowiadają...

Nefer!!

Noszsz kuuurna, noooo!!

Taż moje właśnie latem montowane!! Najstarsza i bliźniaczki urodzone początkiem marca (najstarsza planowo, twinsy prawie o 3 tygodnie się pospieszyły), a środkowa końcem kwietnia.

Więc jak się już powykluwały to matce mleczarnia zaczęła hulać i ciekła, że heeej!! :lol:

Czyli ja grzecznie chowałam największe brzuszysko prze zimę :lol: :p

A tak na serio, to uważam, że właśnie wiosna jest najlepszym okresem na rodzenie.

PS. A że ludzie faktycznie nasrane mają - to fakt niezaprzeczalny...

Ja już na swoje ciuchy ciążowe patrzeć nie mogę, chociaż kilka rzeczy kupiłam fajnych, to z powodu cen nie kupiłam ich dużo i ciągle chodziłam w tym samym. Nie mogłam się doczekać kiedy urodzę i ubiorę coś innego. No i urodziłam. I w czym chodzę? W ciuchach ciążowych. W ciuchy sprzed ciąży jeszcze chyba długo nie wejdę a nowych nie warto kupować, bo cały czas chudnę.

Ale w czasie ciąży miałam wielki problem ciążowy. O ile ciuchy na co dzień można już fajne kupić o tyle ciężko jest kupić coś wyjściowego. Mając już dość spory brzuszek miałam wygłościć referat na bardzo poważnej międzynarodowej konferencji, po której był przewidziany uroczysty bankiet, na który panie zwykle chadzają w strojach prawie balowych. O ile po zdarciu pary butów strój na wygłoszenie referatu znalazłam, to stroju na bankiet nie - nikt nie wpadł na pomysł, że ciężarne kobiety również chadzają na bankiety i inne tego typu bale. Wyglądałam więc jak Sierotka Marysia w białej koszulowej bluzce i czarnej spódnicy :(

Dorfi, ja sie ubieram głownie w ciuchlandach, choć i nowe mi się zdarza kupić :wink:

Dziś zresztą moja szafa wzbogaciła się o 3 nowe tuniki, które i po porodzie mogą być, a każda kosztowała 6 zł. 8)

Moja mama przystopowała. Po kolejnej porcji uwag ( za duży dekolt tym razem) powiedziałam, że będę ubierać się tak, jak mnie pasuje. I krytyki pod uwagę nie biorę.

Na nic więcej się nie odważyłam, bo Mama 3 dni nam podbitkę malowała, jak małżonek czasowo nie wyrabiał 8)

Ja dziś miałam 4 godziny wykładów, a przez 6 miesiąc brzuch mam konkretny :)

Sukienka z elastycznego materiału z dekoltem - tak też na codzień w kancelarii i w sądzie.

Do tego buty na kilkucentymetrowej kaczuszce lub koturnie - całe życie biegam na obcasach, więc całkiem płaskie mi nie odpowiadają.

Krytyki nie było, a ja w tym czuję się dobrze.

Fajne jest to, że sukienka zostanie po porodzie.

Takich mam kilka, bo są uniwersalne.

A specjalnie na tą okazję mam tylko 3 pary spodni i jedną spódnicę (z tymi elastycznymi pasami). Całą reszte kupują tak by wykorzystać później.

I co?

I nic.

Zazwyczaj słyszę, że ładnie wyglądam (choć czuję sie już jak Fiona ;) )

a jak się komuś nie podoba trudno.

Niby starsze panie się oburzają na obecne stroje ciązowe, a ja pamiętam jak moja mama chodziła w ciąży w 1975 r. Wtedy obowiązywało mini bez względu na wiek, figurę i stan. Do tego na przykład grube kraciaste podkolanówki. :-? Kiedyś na strychu odnalazłam jej sukienkę ciązową. Nie mogła sie nadziwiś, jak mogła w tym chodzić. Sięgała jej tuż za pośladki :lol:

Niby starsze panie się oburzają na obecne stroje ciązowe, a ja pamiętam jak moja mama chodziła w ciąży w 1975 r. Wtedy obowiązywało mini bez względu na wiek, figurę i stan. Do tego na przykład grube kraciaste podkolanówki. :-? Kiedyś na strychu odnalazłam jej sukienkę ciązową. Nie mogła sie nadziwiś, jak mogła w tym chodzić. Sięgała jej tuż za pośladki :lol:

Amalfi - dzięki!!!!!!!!!! u nas podobne CÓŚ sprzed dziestu lat widziałam

i powiem Wam, że ja w takiej mini normalnie nie chodzę :lol:

Elutek :lol: :lol: :lol: :lol: