KrzysiekS 21.11.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Zamierzam w najblizszym czasie kupic dachowke ceramiczną. Czy mozecie podzielic sie swoimi doswiadczeniami po wykonaniu pokrycia dachowką ceramiczną i napisac cos o stwierdzonych wadach i zaletach zakupionych przez Was dachowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 21.11.2003 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Dachówki nie mam jeszcze położonej (zaczynają za tydzień) ale jest już kupiona. Zdecydowałam się na creatona:- jest barwiona w masie (co jest ważne przy ciemnym kolorze) - nie widać odprysków i innych uszkodzeń,- jest bardzo szczelna,-bardzo ładna, -ma wieloletnią gwarancję.Niestety jest też stosunkowo droga. Gdybym nie miała dachówki grafitowej - tylko np. czerwoną - zdecydowałabym się pewnie na Wiekora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 24.11.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 leży dachówka ceramiczna WIEKOR, czerwona naturalnaładnie się prazentuje, ze 117m2 odpadów było bardzo niewiele - na 3 czy 4 paczkach poodpadały zamki - ale wykorzystano te dachówki przy łączeniach kalenicowych (dachówki i tak musiały być tam cięte i wiercone) innych minusów (dla mnie) nie zauwazyłemcena - bardzo dobra - 1.17 brutto za sztukę dachówki loco budowareszta ceramiki - upusty 10-15% (loco budowa)--------------------------------------------------------uwagi dla wykonawców:WIEKOR paczkuje dachówki po 16 sztuk. (utrudniony transport ręczny na dach)-------------------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Ja też mam Wiekora. Bardzo dobra dachówka. Ale uwaga poprzednika słuszna. Grafitowa jest barwiona powierzchniowo. Odpryski widoczne w kolorze czerwonym. Właściwie tego nie widać. Cięcia na koszach trzeba domalować. Jak się z bliska przyjrzysz to może cię to denerować. Oglądający z dołu nic nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.11.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Polecam Creatona - leży sobie na dachu już rok i pięknie wygląda Jest droga ale myślę, że warta swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 24.11.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Właśnie ekipa kończy mi kłaśc RuppCeramikę, Sirius czerwień naturalna angobowana. Na razie wygląda bardzo ładnie, dekarze nie zgłaszają żadnych zastrzeżeń. Uwrażliwiony innym postem dotyczącym wadliwych dachówek RuppCeramiki, poprosiłem o sprawdzenie każdej kładzionej sztuki. Jak na razie nic nie znależli, po położeniu jeszcze raz obejrzymy całośc i wtedy będę mógł powiedzieć, czy wszystko jest OK. RuppCeramika daje gwarancję na 20 lat, z czego tylko przez pierwsze 5 lat zwracają koszty robocizny za ewentualna naprawę, a następne 15 lat już tylko dostarczają nowy materiał. Mam nadzieję, że nie będzie mnie dotyczyć ani jedno, ani drugie . pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2003 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 WIEKOR-angoba szlachetna ceglasta: piekna i dobrej jakości(każdy pyta co to za dachówka-bardzo wszystkim się podoba )Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 02.12.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Też kładę Wiekora ceglastą angobę szlachetną, jeszcze nie gotowe ale zaczyna wyglądać super. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 02.12.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 No ta ja też się zrzucę na dobre imię Wiekora. Ceglasta angoba szlachetna L15. Jest ok ! I nawet sam jej trochę watrgałem na dach pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.12.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Witam Moim zdaniem Roben( miedż angoba )jest dużo ładniejszy od Wiekora. Mam taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 02.12.2003 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 A czy ktoś zna dachówkę francuską f-my Huguenot? Zachwalał mi ją dziś gość ze składu Ekodach - że wypalana w temp. ponad 1000 stopni, Rupp zaś (700 stopni) do pięt jej rzekomo nie sięga. I że ta dachówka to mercedes wśród dachówek itd. Co Państwo na to? Czy ktoś to zna? Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wariat 02.12.2003 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 wreszcie roben. też go chyba kupię ale raczej dlatego że mam znajomego w robenie i załatwi mi dodatki za pół ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 03.12.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Z dachówkami jak z kobietami, każdemu podoba się co innego Mam od roku czeska dachówkę czarna/grafitową/, angobowaną do tego czarne obrobienia-wygląda super. Dekarze nie narzekali, odpadów nie było /nie liczę tych pocietych/ mają ponawiercane otworki by je poprzybijać co podobno jest super bo nie trzeba tego robic na budowie a przy okazji wiercenia nie pekają dachówki, po zeszłoroczenj zimie /nie takiej jak teraz +16st) nie było i nie ma ani jednej kropli z dachu no jeszcze jedno dachówki angobowanej w takiej cenie nie znajdziesz nigdzie. Dachówka jest czeska, produkowana w fabryce kupionej przez austryjacki koncernu z ich nową linią produkcujną z tego co mi mówiono w obecnej chwili chyba najnowocześniejszą linią produkcyjną w europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 03.12.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Uszek, co to za dachówka i gdzie ją można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 03.12.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Ja mam Jopka w kolorze grafit, barwioby w masie. Lezy u mnie na dachu w Zabrzu-Rokitnicy od prawie 2 lat. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 03.12.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Joasia, Ja zamówiłem dachówkę Huguenota. Zadecydowały względy estetyczne (pod tym względem jest to ferrari, a nie mercedes, ale to moje osobiste zdanie) i dobra opinia znajomych (w Zalesiu Dolnym), którzy mają taką od 4 czy 5 lat. Nic bliższego o procesie produkcji itp. sprawach nie wiem, ale na pewno nie rozpadają się na mrozie, jak twierdzą niektórzy ("co ci Francuzi wiedzą o zimie"). Przed decyzją zbierałem oferty cenowe różnych producentów zrobione na podstawie rzutu dachu (jak pewnie wiesz, w przypadku skomplikowanego dachu, a mój jest, cena dachówki podstawowej niewiele mówi o koszcie całości). Niektóre wzory Huguenota wypadły nawet dwa razy drożej od np. Wiekora, ale niekoniecznie drożej od Creatona (te najmniej "dizajnerskie" nawet taniej). Najlepiej będzie jak przejedziesz się do głównego przedstawiciela Huguenota - f-my Zamarat (http://www.zamarat.iq.pl), mają skład przy Puławskiej 373 - jadąc od centrum za skrzyżowaniem z Pileckiego, po lewej stronie) i obejrzysz, ew. zlecisz wycenę. Ostatnio, ze względu na roznący kurs euro nie oferowali zbyt szczodrych rabatów. Mają też duży wybór cegieł i płytek elewacyjnych. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 05.12.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 do wg włodek, jest to firma Tondach, problem z tego co ja wiem polega na tym ze można ta dachówkę dostać tylko na południu Polski /przynajmniej tak było/, wiem że maja stronę www poszukaj tam więcej infirmacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2003 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 do wg włodek, jest to firma Tondach, problem z tego co ja wiem polega na tym ze można ta dachówkę dostać tylko na południu Polski /przynajmniej tak było/, wiem że maja stronę www poszukaj tam więcej infirmacji Tondach jest dostępny rownież w centralnej Polsce.Polecam ich stronę www - można bezpłatnie zamowić CD. Ja jednak wybralem Robena - zieleń morska angobowana.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts