Jerrys 13.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam Mam pytanie odnośnie pomalowania drewnianych kratek ogrodowych impregnowanych zanurzeniowo (takie zielonkawo - oliwkowe). Próbowałem Drewnochronem, ale porażka - zupełnie nie daje się malować - wszystko ścieka. Może ktoś ma jakiś sprawdzony środek - kolor ma być brązowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.05.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam Mam pytanie odnośnie pomalowania drewnianych kratek ogrodowych impregnowanych zanurzeniowo (takie zielonkawo - oliwkowe). Próbowałem Drewnochronem, ale porażka - zupełnie nie daje się malować - wszystko ścieka. Może ktoś ma jakiś sprawdzony środek - kolor ma być brązowy. Pozdrawiam Jak impregnat ścieka to pozostaje chyba tylko farba do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.05.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Lazura V33 (ja mam kolor ciemny orzech wyszedł bardzo ładny ciepły ciemny brąz) - trzeba malowac podwójnie i najlepiej małym wałeczkiem dobrze odsączonym a trudne miejsca pędzlem. Jak tak mam zrobiona drewutnię (kratki panelowe z wszystkich stron) oraz podparcie dla róż pnących. Ja kupowałam w Obi czy innej Castoramie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 14.05.2009 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Dzięki za pomoc, skłaniałem się ku lakierobejcy, ale spróbuję tą lazurą. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 14.05.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 malowalem wlasnie drewnochronem, z tym ze kratki kladlem na plasko i wtedy dopiero malowalem x2[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciesiel 14.05.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ja używam: http://www.altax.com.pl/strony/2/i/17.php Mam tym pomalowaną też podbitkę.Kratka pomalowana 3 lata temu wygląda jak nówka.W zeszłym roku obmalowałem drewutnię na razie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 14.05.2009 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Tylko impregnat czy lakierobejca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts