robi77 14.05.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Mam tynki akrylowe. Minęły 2 lata a zauważyłem w dwóch miejscach pęknięcia na jakieś 10-20 cm długości. Czym to jest spowodowane....co zrobić aby nie pękało dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 21.05.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Czy zna ktoś odpowiedź na moje pytanie - proszę o jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 21.05.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 proszę o jakieś wskazówki. Wstaw zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.05.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 wlasnie... zdjecie duzo pomozeA przyczyn moze byc wiele.... i nawet ze zdjeciem mozna tylko przypuszczac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 22.05.2009 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 podobno siatka została żle naciągnięta. Ciekaw jestem czy można jakoś zabezpieczyć ten pękający tynk akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 22.05.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Tak, pokryc druga warstwa siatki..Całościowo, albo przynajmniej te miejsca które pękły (czy to przez zrobienie łat, czy to przez wykruszenie starego tynku i kleju a nastepnie ponownego zazbrojenia). Sa tez farby ktore kryją drobne pęknięcia (np. produkcji Sigma) ale bardzo drogie a i nie ma pewnosci czy to pomoze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 29.05.2009 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Jeśli pokryje kolejną warstwą siatki to będę musiał potem nałożyć akryl na całą ścianę bo inaczej będzie ślad ? Nie ma innej metody zabezpieczenia pęknięć na akrylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 29.05.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Mozna usunac tynk tak ze 20cm wokolo pekniec, wykruszyc klej aby uzyskac sama siatke i ponownie nalozyc klej, late z siatki i tynk,a potem calosc przemaloawc farba elewacyjna. Ale slad moze pozostac wiec generalnie pozstaje po prostu zrobienie od nowa kleju, siatki i tynku. A w jakich miejscach jest pekniecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 01.06.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 pod parapetem z boku domu jakieś 50 cm. No i jeszcze w kilku miejscach.Niby nie od frontu...ale szlag mnie trafia rok temu akryl naciągnięty a tu już pęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts