bugie1234 14.05.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A więc zaczynamy budowę. W dzienniku będę umieszczał zdjęcia a komentarze proszę umieszczać właśnie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeson 18.05.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Dzień dobry.Wpadam z rewizytą i życzę powodzenia. Trzymam kciuki, teraz to jesteśmy trochę jak rodzina, w końcu będziemy mieszkać w takich samych domach. Mój ma już elewację i tynki. Bardzo mnie ciekawi jak wyjdą koszty budowy u Was.Jeżeli już jesteście umówieni z ekipą to byłbym wdzięczny jakbyś mi przesłał na prv na jaką sumę się dogadaliście.Pozdrawiam. Będę śledził postępy, bo u mnie powoli dziennik budowy dobiega końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeson 02.06.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Widzę, że działka w ładnych okolicznościach przyrody, mnie kopanie studni ominie, bo rzutem na taśmę wodociągi wodę doprowadzą. Zastanawiam się tylko nad tym dlaczego zebraliście humus z całej działki ??? Jak to ciężki sprzęt rozjedzie to powstanie poligon artyleryjsko - czołgowy. Zielone zawsze trzyma nieco grunt, że tak powiem w "kupie", a ziemię widzę macie czarniutką, piękną, widać to też po bujnej roślinności. Więc nawozić nowej to bym nie polecał bo koszt ogromny. U mnie zebrali humus tylko tam gdzie będą fundamenty plus jakieś 2 metry po bokach, a i tak betoniara się zaryła, a zielone zniknęło w promieniu 10 metrów od budynku. Do teraz bez gumiaków do domu nie podchodź !Oczywiście nie chcę się wymądrzać czy coś, bo marny ze mnie bob budowniczy, ale naprawdę w czasie budowy okolice domu zamieniają się w grzęzawisko, no chyba, że przyjdzie susza. Rozpisałem się trochę, ale nie chcę żeby wyszło, że się wtrancam. Dobra znikam !!!psA ten ptaszek to z całą pewnością Pluszczyk. ok możemy w każdym razie się umówić, że Pluszczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daguska 14.06.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witajcie, trafilismy szybko przez dziennik waldesona, ktory nam sie tak pienkie wkomentowal, ze az dech zaparlo, i duma urosla:)) Ale pluszczyki fajne, przyznam, choc balkonu bym nie likwidowal Ale pytanie do Was apropos studni - mysmy zamaiast wodociagu chcieli, ale nam 2 firmy wiercace (ojciec z synem jedna, ojciec bez syna druga), glebokosc 40m wycenily na ok 20000, co nas zamurowalo i plany zmienilo, wiec jesli mozecie dziekowal bym za info, ile Wasze 31m kosztowalo (z pompa?) Dziekujemy i zyczymy pieknej budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugie1234 15.06.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Nasza ekipa od studni wzięła 55 zł z metra, co przy naszych 31 m dało 1700 zł tylko że my mamy zwykłą studnię (nie głębinową) na zwykłą pompę bo lustro wody jest na 8 metrach. Jeżeli wasza to ma być głębinowa czyli z pompą na dole to możliwe że będzie tyle kosztować ale ciężko jest mi porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugie1234 13.07.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Widzę, że działka w ładnych okolicznościach przyrody, mnie kopanie studni ominie, bo rzutem na taśmę wodociągi wodę doprowadzą. Zastanawiam się tylko nad tym dlaczego zebraliście humus z całej działki ??? Jak to ciężki sprzęt rozjedzie to powstanie poligon artyleryjsko - czołgowy. Zielone zawsze trzyma nieco grunt, że tak powiem w "kupie", a ziemię widzę macie czarniutką, piękną, widać to też po bujnej roślinności. Więc nawozić nowej to bym nie polecał bo koszt ogromny. U mnie zebrali humus tylko tam gdzie będą fundamenty plus jakieś 2 metry po bokach, a i tak betoniara się zaryła, a zielone zniknęło w promieniu 10 metrów od budynku. Do teraz bez gumiaków do domu nie podchodź ! Oczywiście nie chcę się wymądrzać czy coś, bo marny ze mnie bob budowniczy, ale naprawdę w czasie budowy okolice domu zamieniają się w grzęzawisko, no chyba, że przyjdzie susza. Rozpisałem się trochę, ale nie chcę żeby wyszło, że się wtrancam. Dobra znikam !!! ps A ten ptaszek to z całą pewnością Pluszczyk. ok możemy w każdym razie się umówić, że Pluszczyk. Ziemię zebraliśmy z całej działki bo musimy ją podnieść. Jak sam zauważyłeś ziemia czarna i piękna więc szkoda było ją zasypać jakimś badziewiem. A tak teraz podsypiemy na spód piachu i ziemię się rozgarnie i będzie pięknie. Z ciężkim sprzętem nie mam problemu, bo domu staje 4 m od drogi więc betoniarki, pompy czy dźwigi operują z drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeson 14.07.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Bardzo mądre rozwiązanie, kurcze, że też na to nie wpadłem. Też mam piękną ziemię, mogłem ją z całej działki zeszłej jesieni zdjąć na kupę, by sobie gniła, a teraz bym to wszystko rozrzucił i po kłopocie. A tak wszystko się w okolicach domu wymieszało z piachem, a w ogródku mam teraz i tutaj bez przesady trawę i inne ziele po szyję. I co ja mam zrobić z taką ilością zielska. Wiem !!! Kupię ze cztery krowy i nauczę się doić.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeson 06.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 A myślałem, że to tylko ja zaniedbałem dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_i_pawel 28.04.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 haaaalo zyje tu ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts