mynia_pynia 14.05.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Czy ktoś z was nie ma kominka w domu??? Nie żebym miała jakieś kompleksy że nie mam, ale nareszczie znalazłam powód dlaczego należy go mieć Po, aby nie słyszeć pytań od osób odwiedzających: A gdzie jest kominek ??? Pytam z ciekawości, bo wśród znajomych tylko jeden sąsiad nie ma i jak wszedł do mnie to też zapytał: a gdzie masz kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 14.05.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Też nie mam i póki co mieć nie zamierzam. I często widzę zdziwione miny odwiedzających na takie moje stwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.05.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 ja też nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.05.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ja też nie mam, ale mam wyprowadzone wszystko co potrzebne jeśli zechcę mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 14.05.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 I ja jeszce nie mam ... bo jeszcze się buduję, ale jak sie wprowadzę to nie wyobrażam sobie nie mieć kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.05.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A ja chcialam miec, ale mi sie odwidzialo. Na szczescie. Za duzo kurzu, balaganu, no i roboty przy nim. Po prostu mi sie nie chce palic w kominku. Nosic drewienek. Jezdzic je kupowac, ukladac gdzies pod domem. O, matko!!! Na sama mysla robi mi sie nie dobrze. Tyle roboty na stare lata. O, nie!!! A poza tym wole, jak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.05.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 wielu ludzików twierdzi, że nie wyobraża sobie domu bez kominka .... ja sobie wyobrażam , bo mam taki dom natomiast coś z czym utożsamiam "dom" i powód dla którego go wybudowaliśmy ... to taras dom budowalam dla tarasu , dla tych chwil spędzonych przed domem na trasie przy kawce , wśród śpiewającyh ptaszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 14.05.2009 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Jednym z wielu powodów dla których nie mam kominka to chwilowa moda na taki gadżet w salonie. Myślicie że nadal kominek jest na topie??? Bo mi się wydaje że zaczyna się "przejadać". A już nie rozumiem podejścia, że kominek to luksus , bo też z czymś takim sie spotkałam i szczerze mnie zamurowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 14.05.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A apropo tarasu. Jak byliśmy kilka lat wcześniej nad Bałtykiem i mieszkaliśmy ze znajomymi w pięknym domku i tam był taras jak marzenie wychodzący na morze, do tego piękny ogród gdzie brykały nasze psy i dzieci znajomych ... i tak jakoś wyszło, że jeszcze w tym samym roku kupiliśmy wszyscy działki budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.05.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Jednym z wielu powodów dla których nie mam kominka to chwilowa moda na taki gadżet w salonie. Myślicie że nadal kominek jest na topie??? Bo mi się wydaje że zaczyna się "przejadać". A już nie rozumiem podejścia, że kominek to luksus , bo też z czymś takim sie spotkałam i szczerze mnie zamurowało Wydaje mi się, że to chyba za drogi sprzęt, żeby kupować go jedynie z powodu "mody", jak firanki czy nowy fason spódnicy Jakoś nie umiem sobie wyobrazić, żeby dla mnie motywem jakiegokolwiek zakupu wyposażenia domowego była "moda", a nie użyteczność czy funkcjonalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemasek114 14.05.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ja też się jeszcze buduję i nie mam kominka, ale z całą pewnością zamierzam go mieć, żeby sobie w jesienną słotę ładnie napalić i wypić sobie gorącą herbatkę wtulony w kocyk. To będzie dla mnie prawdziwy LUKSUS !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemasek114 14.05.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ja też się jeszcze buduję i nie mam kominka, ale z całą pewnością zamierzam go mieć, żeby sobie w jesienną słotę ładnie napalić i wypić sobie gorącą herbatkę wtulony w kocyk. To będzie dla mnie prawdziwy LUKSUS !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 14.05.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A ja kominek mam, nawet z płaszczem wodnym, natomiast osobiście WYOBRAŻAM SOBIE życie bez kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Husteczka 14.05.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Zgadzam się z ellaj w tym sensie, ze kominki tak jak inne rzeczy w domu nie wszystkim pasują. Toaleta i kuchnia powinna być, ale jeżeli ktoś nie planuje mieć samochodu to nie buduje garażu, jeżeli nie ma dzieci to nie buduje 4 sypialń. Kominek to ciepły kącik, to miejsce do wygrzania skostniałych stóp w zimie itd. Ale przy okazji to obowiązek czyszczenia czy wspomnianego noszenia drew. Osobiście mam bardzo pierwotne zafascynowanie ogniem i cieszy mnie możliwość posiadania "ogniska" w domu. Denerwują mnie nieużywane kominki postawione dla blichtru. Bo jak to było mówione wiele razy na tym forum - budujemy dom dla siebie i dobrze jest pomyśleć co my chcemy miec w domu zanim zaczniemy patrzyć na projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 14.05.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 My w domu kominek mieć będziemy, właśnie jesteśmy w trakcie jego projektowania. Kominek jest u nas całkowicie świadomym wyborem, szukałam projektu z kominkiem, inne nie wchodziły w grę. Po prostu moim marzeniem było mieć kominek w domu (a przecież budujemy dom, żeby spełnić nasze marzenia, prawda? ). Aczkolwiek całe życie mieszkałam w bloku bez kominka, więc uważam, że można się bez kominka obejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 14.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ja też nie mam, ale mam wyprowadzone wszystko co potrzebne jeśli zechcę mieć Znaczy się wystaje z podłogi w salonie rura doprowadzająca powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majar69 14.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Od początku kiedy pomyśałam chcę mieć dom, myślałam też chcę mieć ogród, taras i kominek , dokładnie w tej kolejności .Miłość do kominka przeszła mi trochę teraz kiedy trzeba wydać kaskę na niego (całkiem konkretną) a wątpliwości pojawiły się przy wykańczaniu kominów klinkierem. Gdybym planowała jeszcze raz, dla walorów estetycznych zdecydowałabym się na ekokominek (na gaz) ; jest tani , czysty i bezpieczny, no szczerze mówiąc ma też wadę - nie grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Kominek ? To moda ? A czy rycerze na zamku w Malborku o tym wiedzieli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.05.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ja też nie mam, ale mam wyprowadzone wszystko co potrzebne jeśli zechcę mieć Znaczy się wystaje z podłogi w salonie rura doprowadzająca powietrze? Rura doprowadzająca powietrze, doprowadzająca wodę, odprowadzająca wodę, no i gniazdko z prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 15.05.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Ja też nie ma kominka w domu bo nie mam dla niego miejsca. Poza tym po co?? Bezużyteczna rzecz. Robię sobie za to na tarasie kominek z grilem, żeby dobre mięsko piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts