vilemo 14.05.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Drodzy, jakie sa minusy lokowania lodowki wolno stojacej w specjalnie wymierzonym otworze miedzy szafkami? bardzo podoba mi sie jedna lodowka i nie chcialabym z niej rezygnowac na rzecz lodowki pod zabudowe. martwie sie jednak jak sprzatac w szparach wokol lodowki. czy jest to problem? jakie sa inne przeciw? Z gory dzieki za porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.05.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Drodzy, jakie sa minusy lokowania lodowki wolno stojacej w specjalnie wymierzonym otworze miedzy szafkami? bardzo podoba mi sie jedna lodowka i nie chcialabym z niej rezygnowac na rzecz lodowki pod zabudowe. martwie sie jednak jak sprzatac w szparach wokol lodowki. czy jest to problem? jakie sa inne przeciw? Z gory dzieki za porade Dla kogoś, kto chce mieć wszystko niewidoczne przeciwskazaniem będzie widok lodówki. Dla kogoś, komu widok lodówki nie przeszkadza - przeciwskazań brak Rób tak, żeby się Tobie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 14.05.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 vilemo zrób tak, żeby miała odpowiednia wentylacje zwłaszcza z tyłu mocno się nagrzewa. Co do przeciwwskazań to może ktoś bardziej obeznany znajdzie coś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.05.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 moja lodówka jest na kółkach to nie ma sprawy,wydaje mi się że większośc je ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 14.05.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 no i sprawdź, czy ma odpowiedni luz po bokach na tyle, żeby nie było problemu z szerokim otwieraniem drzwi, tj. żeby się o ściany nie obijały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 15.05.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 vilemo: moim zdaniem to nienajlepszy pomysl. Na pewno wazna jest wentylacja tylko nie wiem czy w takiej zabudowie uda Ci sie zapewnic ja odpowiednia. Lodowki do zabudowy nie bez powodu sa drozsze od wolnostajacych, w zabudowie musi byc intensywniejsza wymiana ciepla. Wolnostojaca oczywiscie bedzie dzialac ale jak sie to przelozy na jej trwalosc? i na pewno nie wyegzekwujesz pozniej naprawy agregatu w gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 15.05.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 W mieszkaniu mam lodówke do zabudowy, w domu zrobilam wolnostojącą obudowaną. Dlaczego? Nie bylam w stanie umyc szafki, w ktorej jest zabudowana lodówa - nie chcialo mi sie odkrecac drzwiczek i kombinowac z wyjmowaniem jej z szafki. Lodówka jest duza, ciężka, balam sie, ze pouszkadzamy szafki, poza tym zwyczajnie sporo z tym zachodu. Efekt - widze przez kratke wentylacyjną jaki pod lodówką jest syf (mimo zdejmowania kratki nie jestem w stanie tego porzadnie wymyc - zwyczajnie nie sięgam do wszystkich zakamarków).Moja mama ma od 10 lat lodówke wolnostojąca zabudowaną w ciągu kuchennym (do tego z jednej strony jest pełna ściana). Zero awarii, spokojnie ją sobie wysuwa, wszystko wypucuje i spowrotem wsuwa na miejsce. Obudowa jest odpowiednio luzniejsza, a szafki nad lodówką są płytsze - tak, by zapewnić swobodną cyrkulacje powietrza. Moja nowa zabudowa zostala zaprojektowana tak, by po bokach bylo po 3 cm luzu, natomiast głębokość szafki nad lodówką została zmniejszona o około 15 cm (lodówa i tak jest głębsza, do tego odsuniecie od sciany - wyszła mi normalna głeboka szafka). Powinnam tez zaznaczyc, ze nei chcialam zabudowy pod sufit, wiec cyrkulacja powietrza jest zapewniona. Lodówka ma kółka - sama ją sobie moge wysunąć. Za kilka lat okaże sie, czy agregat to wytrzyma. Jestem dobrej mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 15.05.2009 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 dziekuje za zainteresowanie i porady czy kolka do lodowki sa czescia, w ktora kazda lodowke mozna wyposazyc, czy jest to "domowa robota"? troche martwi mnie ta cyrkulacja u nas lodowka bylaby miedzy dwoma scianami i sasiadowalaby z szafkami a marzy mi sie taka: http://image.ceneo.pl/data/products/1461183/product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts