Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile dla malarza ???

JarzyQ

Recommended Posts

witam. dokładnie kolego masz racje sam akryl 1,50 m . a np. przy 600m akrylu ile musi byc . ludzie by chcieli za darmo a tak sie nie da. mowie niektorzy.robie z tym czesto to wiem. mowie gosciowi tak panie kup pan knaufa grunt bo te sciany stalina widziały facet mowi nie bo juz kupiłem w tesco za 5 zł a chce cuda no czasem to idzie zwaryjowac .ostyatnio dzwoni babka mowi ze chce ale wiecej nie da niz 3 zł za metr i zali sie ze szuka wykonawcy poł roku no szał.

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
a co najgorsze jak ktos mi mowi panie jak najtaniej bo nie mam pieniedzy to zaraz dziekuje tej osobie.

takze takich omijam,pokutuje stara mentalnosc ze adm wymaluje i komuna za darmo da...na szczęscie te czasy minęły ale stare myslenie pozostaje.

Co do tematu,ja biore srednio 6-10 zl/m.kw malowania na gotowo,cena oscyluje w zaleznosci od pracochlonnosci prac,powierzchni,jeden kolor czy dwa...takie czynniki decydują.

Malowanie elewacji drozej 15-20 zl/m.kw.

pozdrawiam

coś co się wynosi z domu rodzinnego

Teraz rozumiem. Tylko jak to się ma do normalnej odpowiedzi na zadane pytanie?? JarzyQ zapytał, ile bierze malarz na gotowo. Ja odpowiadam pytaniem, czy pasuje mu 2zł./m2 od warstwy? Ty się czepiasz, bo zrozumiałeś na opak. :lol: :lol: :lol: powinny dać ci do myślenia, ale jak widać nie dały. Zrozumiałem, ze trzeba by łopatologicznie, ale nie potrafię. Niestety, nie wyniosłem tego z rodzinnego domu.

Nie wiem czy to lenistwo czy po prostu zmęczenie całą budową daje o sobie znać? Po trochu wszystko a do tego 1 malowanie domu (to nie 2 pokoje w bloku) powierzyłam fachowcom. Jak czytam, że ludzie malują swoje domy (wewnątrz oczywiście) to jestem pełna podziwu dla ich heroizmu i zdolności a także organizacji, bo ja musiałabym chyba wziąć miesiąc urlopu i tak nie wiem czy by starczyło. Zostawiłam sobie łazienki i kotłownię i mały wiatrołap.

U mnie wzięli na gotowo z gruntowaniem i poprawkami, 2 krotne malowanie (a czasem nawet 3 razy trzeba) - 7 zł/m i jestem zadowolona z ich pracy.

• 7 months później...