jbuska 14.05.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam, Mam pytanie - mianowicie wykonawca jaka pierwsza warstwe chce polozyc 2 werstwy cegiel - wiem ze kiedys tak sie wykonywalo ale czy jest to dobry pomysl ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 14.05.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Bez sensu dodatkowo tylko komplikuje wykonanie i cegła pełna nie jest dobrym izolatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuska 15.05.2009 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Bez sensu dodatkowo tylko komplikuje wykonanie i cegła pełna nie jest dobrym izolatorem. W kwestii komplikacjii wykonania - to nie lezy po mojej stronie ale wykonawcy , natomiast odnosnie izolacyjnosci cegly slyszalem na odwrot - wiec jak to jest ? podobno kwestia nasiakliwosci jest istotna? Pozdrawiam MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.05.2009 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 chodzi o izolację przeciwwilgociową??? to cegła raczej nie jest izolacją przeciwwilgociową... /tzn jak najbardziej podciąga przez nią woda/ lepsze w tej roli byłyby granitowe bloki /ale też pewnie woda podciągałaby spoinami pionowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 16.05.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Witam, Mam pytanie - mianowicie wykonawca jaka pierwsza warstwe chce polozyc 2 werstwy cegiel - wiem ze kiedys tak sie wykonywalo ale czy jest to dobry pomysl ? Pozdr Jest to dobry pomysł i słuchaj wykonawcy, dalej tak się muruje (parter). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.05.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 "otóż nie zgodzę się z Panią, Pani Nino..."wielkiego znaczenia to nie ma, więc że to dobry pomysł to przesadaowszem robili, robią, tylko cegły już trochę inne, takie nieizolacyjneizolacją to tu może być papa lub foliaa cegłą to teraz raczej dla wyprowadzenia poziomu murują (te 1-3 warstw)zapewne będzie to jakaś izolacja w stosunku do dalszego murowania z gazobetonu, ale nie ma co tego tak gloryfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 16.05.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 http://forum.muratordom.pl/opaska-z-cegly-pelnej,t116239.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 16.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 W kwestii komplikacjii wykonania - to nie lezy po mojej stronie ale wykonawcy , natomiast odnosnie izolacyjnosci cegly slyszalem na odwrot - wiec jak to jest ? podobno kwestia nasiakliwosci jest istotna? Pozdrawiam MB Chodziło mi o izolacyjnosć termiczną co do przeciwilgociowej to musi być specjalna papa pod pierwszą "szychtą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuska 17.05.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 W kwestii komplikacjii wykonania - to nie lezy po mojej stronie ale wykonawcy , natomiast odnosnie izolacyjnosci cegly slyszalem na odwrot - wiec jak to jest ? podobno kwestia nasiakliwosci jest istotna? Pozdrawiam MB Chodziło mi o izolacyjnosć termiczną co do przeciwilgociowej to musi być specjalna papa pod pierwszą "szychtą" Witam, Tak, wykonawca planuje uzywac papy, Dzieki za info - jednak sie zdecyduje na te cegly Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_swierczynski 17.05.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Mi także wykonawca zaproponowal cegły. Na bloczkach betonowych najpierw jest papa, 1 lub 3 warsty cegły (zalezy gdzie) i znowu papa, dopiero na to idzie BK. Mam nadzieje że takie rozwiązania zapewni ciepły i suchy domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 17.05.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 cegłą to teraz raczej dla wyprowadzenia poziomu murują (te 1-3 warstw) tak właśnie uczyniłem, by wyprowadzić poziom. Cegły zasmarowane dysperbitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts