maciejo2001 15.05.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam serdecznie. Jestem pierwszy raz na forum i proszę o pomoc.Prowadzę remont starego poniemieckiego domu. Mam pękające ściany zewnętrzne w których robią się szczeliny od góry (dachu). Najpierw planuje zrobić tzw wieniec (drut zbrojeniowy + beton) na około fundamentu żeby mi się nie rozchodził ale nie wiem co zrobić z pękającymi ścianami gdy będę wymieniał dach. Słyszałem coś o tym że trzeba dać pręty w mur pod krokwiami i zalać betonem ale nie wiem czy to dobry pomysł. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.05.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam serdecznie. Jestem pierwszy raz na forum i proszę o pomoc. Prowadzę remont starego poniemieckiego domu. Mam pękające ściany zewnętrzne w których robią się szczeliny od góry (dachu). Najpierw planuje zrobić tzw wieniec (drut zbrojeniowy + beton) na około fundamentu żeby mi się nie rozchodził ale nie wiem co zrobić z pękającymi ścianami gdy będę wymieniał dach. Słyszałem coś o tym że trzeba dać pręty w mur pod krokwiami i zalać betonem ale nie wiem czy to dobry pomysł. Proszę o pomoc Na pewno tak jak na dole powinieneś zrobić wieniec na górze. To z pewnością pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejo2001 15.05.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 ten wieniec na górze to mam zrobić pod tą belką poziomą na której oparte są wieżby dachowe? i czy mam zrobić taką samą belkę z drutu jak do wieńca czy może wpuscić pręty w ścianę i zalać betonem? Jak są potrzebne zdjęcia to je wyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.05.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 ten wieniec na górze to mam zrobić pod tą belką poziomą na której oparte są wieżby dachowe? i czy mam zrobić taką samą belkę z drutu jak do wieńca czy może wpuscić pręty w ścianę i zalać betonem? Jak są potrzebne zdjęcia to je wyśle Normalnie wieniec wylewasz na murze w szalunek z zatopioną stalą. Murłata przyjdzie na to. To oczywiście tylko sugestia nie poparta pełną wiedzą o stanie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 28.12.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Zapraszamy do obejrzenia filmu. Ekspert odpowiada na pytanie, co zrobić gdy pękają ściany w starym domu: Zobacz inne filmu murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts