planik 15.05.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam wszystkich podłączających kominek bądź będących podłączanymi do kominka. Zainteresował mnie kominek z płaszczem wodnym Mila z kratek.pl. http://www.kratki.com/product_info.php?cPath=88&products_id=2861&osCsid=pftjp8l1hp78hicc2u5ulr5kn5 Mam pytanie 1.czy ktoś już go ma i co sądzi o wykonaniu i jakości?2.czy komora spalania jak jest szeroka i wyłożona wermikulitem to dobrze dla płaszcza wodnego?3. Martwi mnie też brak popielnika, ale może nie potrzebnie? Kominek wygląda nowocześnie i w końcu nie ma tej obciachowej klamki. Pozdrawiam wszystkichhttp://www.kratki.com/product_info.php?cPath=88&products_id=2861&osCsid=pftjp8l1hp78hicc2u5ulr5kn5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.05.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 odnośnie wkładów, to mój kominkarz mówiąc w skrócie nie poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 15.05.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Nie bardzo zgodzę się z przedmówcą, mam ich Zuzię19kW z pw, dwa sezony bez problemów. Pewnie Twój kominkarz sprzedaje droższe wyroby a tymi tańszymi gardzi.Co do pytania o Mila, to nie mam zdania, ale byłbym ostrożny, jeśli chodzi o ten brak popielnika. Jak obejrzałem rysunki konstrukcyjne to podejrzewam, iż popiół będzie dostawał się we wloty powietrza (kurtyny oddolne) zatykając je a nie widzę możliwości ich przeczyszczenia w wyniku, czego z czasem kominek będzie brał powietrze tylko z pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Uważaj na "nierdzewne" naczynia samonapełniające od tej firmy - po 2-3 latach rozłażą się i rdzewieją (dałem do pospawania i okazało się, że koło nierdzewki to nawet nie stało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karas123 15.05.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 ja natomiast nie polecam obsługi w tej firmie, naście razy próbowałem się dodzwonić w sprawie technicznej ich sterowników, ciągle mnie tylko przełączano, a po pewnym czasie rozłączano. Nikt nic nie wie. Serwisu nie ma, dosłownie kup pan i spadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
planik 15.05.2009 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Też słyszę różne opinie i chyba nie zaryzykuję chociaż podoba mi się ta mila. Spróbuję się dodzwonić do firmy w sprawie czyszczenia kurtyny oddolnej.Pozdrawiam i dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 15.05.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 U mnie również zuzia i wszystko jest jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts