kalpataru 23.03.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ja też zdecydowanie odradzam kanciaste klamki - dla mnie bardzo niewygodne.My wybraliśmy toruński produkt:http://nomet.pl/produkty?grupy_produktow_id=17&produkty_id=739&b_start:int=9i bardzo sobie chwalimy. Pięknie wyglądają i idealnie przylegają do dłoni. Cena - ok 50-60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 23.03.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 U mnie klamki z Nometu, model Tom. Swietne, oryginalne i tanie http://www.handles.pl/index.php?p971,klamka-tom-g5-nikiel-mat-dlugi-szyld-promocja http://www.handles.pl/galerie/7/7d4f673365e40cca390dbc28f4ff028018305.jpg też mam te klamki (po prawej) i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelisina 23.03.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A co sądzicie o takiej klamce: http://www.klamki-drzwiowe.pl/oferta/produkt/239/beta-klamki-z-kwadratowym-szyldem-patyna.html Cena ok 40 zł. Może ktoś ma i podzieli się opinią. Zastanawiamy się własnie nad takimi samymi klamkami tylko w "srebrze"...Ktoś może posiada i może sie wypowiedzieć na ich temat? Szukałam w sklepach, zeby dotknąc i zobaczyc jak "lezy w rece", ale te klamki dostepne sa chyba tylko w necie A co do samych kanciastych klamek - nam kompletnie nie przeszkadza kwadratowy kształt w ręku i nie czujemy dyskomfortu. To juz chyba rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 23.03.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witajcie, od dłuższego czasu zastanawiam się nad zmianą klamek w domu, te stare już swoje przeszły, wygląd też mają nieciekawy. W związku z tym rozglądam się trochę po necie. Bardzo podoba mi się klamka JARO- czy ktoś z Was takowe użytkuje? Co o nich sądzicie? Wygodne są? Nie ma z nimi problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 25.03.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Podpinam się, też o takiej myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 25.03.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 A co sądzicie o takiej klamce: http://www.klamki-drzwiowe.pl/oferta/produkt/239/beta-klamki-z-kwadratowym-szyldem-patyna.html Cena ok 40 zł. Może ktoś ma i podzieli się opinią. Zastanawiamy się własnie nad takimi samymi klamkami tylko w "srebrze"...Ktoś może posiada i może sie wypowiedzieć na ich temat? Szukałam w sklepach, zeby dotknąc i zobaczyc jak "lezy w rece", ale te klamki dostepne sa chyba tylko w necie A co do samych kanciastych klamek - nam kompletnie nie przeszkadza kwadratowy kształt w ręku i nie czujemy dyskomfortu. To juz chyba rzecz gustu My mamy dość podobne klamki. Długo ich szukaliśmy bo nie dość, że musiały być kwadratowe (w domu styl kanciasty ), pasujące do drzwi i ogólnie do stylu mieszkania, to jeszcze właśnie musiały dobrze leżeć w ręce i musiały być w kolorze srebrnym satynowanym (w domu nie ma chromu ). Udało się znaleźć Zaraz zrobię fotkę i pokażę jakie dokładnie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 25.03.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Na żywo są jeszcze ładniejsze. http://img52.imageshack.us/img52/3637/462b.jpg A, klamka ma całej długości ma taką samą "grubość", bo na zdjęciu chyba tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 25.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 A ja kupiłam taką na próbę http://images35.fotosik.pl/131/bf4908ebd98d85bfmed.jpg Tora za 39zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 25.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ale ja jestem leniwa ... oczyma wyobraźni widzę siebie ze ściereczką do kurzu i pucującą te płaskie powierzchnie na których uwielbia zalegać kurz. A tak serio to u mnie klamki będą podobne do tych od okien i drzwi wejściowych (mam owalne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 26.03.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Mynia_pynia - popracuj nad wyobraźnią Ja swoich klamek ani razu nie pucowałam, zwyczajnie raz na jakiś czas przecieram je wilgotną ścierką. Czy kwadratowe czy owalne to i tak trzeba o nie dbać (w sensie - raz na czas je przetrzeć). Ja mam satynowe więc może dlatego nie widać żeby osiadał na nich kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jslawek 26.03.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 My zamontowaliśmy takie właśnie klamki http://www.metal-bud.pl/o,2546217cfba891f36a58aab94940d9ed,1.jpg, Wygladają OK i nikt nie narzekał, że niewygodne My nie odczuwamy dyskomfortuZakupiliśmy w sklepie internetowym Metal-budu wraz z kwadratowymi szyldami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 27.03.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 my mamy takie. nomet alex. bardzo wygodne i dobrze wyprofilowanehttp://nomet.pl/local/zdjecia/ALEX-T-1411-120-G620081127140008.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 27.03.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Może ktoś mi powie jak dobiera się kolor klamki? Gdzieś wyczytałam, że powinny mieć taki kolor jak zawiasy. Nigdy bym na to nie wpadła. Prawda to? Teraz w mieszkaniu mam białe drzwi, jak kupowałam.zwracałam uwagę tylko na kształt a nie kolor. A teraz mam problem. w nowym domu będę miała w okleinie złoty dąb ryfla, to jaki kolor klamki powinnam wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.03.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Co do koloru klamek - de gustibus... itp. Wygląda na to, że mój wybór kolorystyczny będzie dość kontrowersyjny, patrząc na popularne standardy, bo ciągnie mnie do miedzi. Tymczasem miedź miedzi nierówna - mam część ścian "miedzianych" w holu i jest to, praktycznie mówiąc, metalizowany pomarańczowy. Tymczasem klamki nazywane "miedzianymi" są różowawe. Ale też mi się podobają.Jeśli się na nie zdecyduję, to obok siebie będę mieć "miedź różową" i "miedź pomarańczową".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 30.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Jestem posiadaczką klamek JARO z kwadratowym szyldem i jestem bardzo zadowolona! Są wygodne, ładnie wyglądają i cena jest dość przystępna. Sama kupowalam w sieci marketów DDD. Był mały problem z zamowieniem, bo klamki miały być w 3 dni a dojechały po 3 tygodniach, ale warto było czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 A ja zapytam jeszcze: czy macie porównanie w kwestii użytkowania klamek z różnych materiałów? Na rynku są w większości z aluminium, ze stali nierdzewnej lub ze stopu Znal.Jakie są różnice pomiędzy nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.03.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Może ktoś mi powie jak dobiera się kolor klamki? Gdzieś wyczytałam, że powinny mieć taki kolor jak zawiasy. Nigdy bym na to nie wpadła. Prawda to? Teraz w mieszkaniu mam białe drzwi, jak kupowałam.zwracałam uwagę tylko na kształt a nie kolor. A teraz mam problem. w nowym domu będę miała w okleinie złoty dąb ryfla, to jaki kolor klamki powinnam wybrać? Jeśli chcesz zmienić kolor zawiasów, to kupujesz takie nakładki (są w różnych kolorach) w Castoramie lub w w firmie sprzedającej drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.03.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Jeśli chcesz zmienić kolor zawiasów, to kupujesz takie nakładki (są w różnych kolorach) w Castoramie lub w w firmie sprzedającej drzwi Ciekawe czy są miedziane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.03.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Jeśli chcesz zmienić kolor zawiasów, to kupujesz takie nakładki (są w różnych kolorach) w Castoramie lub w w firmie sprzedającej drzwi Ciekawe czy są miedziane ... Moja Większa Połowa, która je kupaowła, mówi, że miedziane też były Tylko są 2 rozmiary tych nakładek (stosownie do rozmiarów zawiasów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 31.03.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dzięki! Poszukam. Wprawdzie Castoramy koło mnie nie ma, ale może w innych tego typu marketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts