PPH KOSTAR 03.02.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Jaką macie albo jaką byście dali klamkę do białych drzwi wewnętrznych. Chodzi mi o to czy satynową czy chromową? Drzwi są w typie nowoczesnym (drewniane malowane z 5 wąskimi szybkami mlecznymi, bezprzylgowe) i wnętrze też takie będzie. Ja chciałam klamki chromowe (bo takie będą m.in. baterie, uchwyty itd.), ale dziś usłyszałam, że lepiej będą wyglądać satynowe. No i mam dylemat... Może pomożecie mi go rozstrzygnąć Witam, Może zdjęcia pomogą Pani w wyborze rodzaju powierzchni klamki . Jest to ten sam typ klamek i ten sam model drzwi , także myślę , że już można będzie coś wywnioskować czy ciekawsze są satynowe czy w powierzchni chrom . Pozdrawiam Grzegorz Doradca KOSTAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.02.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 przecież nikt nie wie , jakie masz drzwi, bo zdjęć pomieszczenia z drzwiami nie wstawiłaś. Co najwyżej możesz pooglądać zdjęcia producenta drzwi - jakie klamki umieścił w materiałach reklamowych tego modelu. Ja u siebie mam satynę. Pomieszczenie jest na etapie gładzi, a drzwi się dopiero robią, więc nie mam jaki wstawić fotek. Producent drzwi pokazuje klamki takie z długim szyldem, to nie moja bajka. Może to coś pomoże, drzwi będę mieć w tym fasonie tylko białe http://misiniec.pl/index.php?l=pl&s=drzwi&typ=wewnetrzne&model_nr=46 A klamki to myślałam, że może takie będą pasować (wersja stal chrom) https://www.google.pl/search?q=nowoczesna+klamka+kwadratowa+chrom&biw=1525&bih=680&noj=1&tbm=isch&imgil=SkB3dpkoBB2hAM%253A%253BRgo_U1QHDvMirM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.klamki-drzwiowe.pl%25252Foferta%25252Fprodukt%25252F719%25252Feuforia-klamki-z-kwadratowym-szyldem-chrom.html&source=iu&pf=m&fir=SkB3dpkoBB2hAM%253A%252CRgo_U1QHDvMirM%252C_&dpr=0.9&usg=__okXUJSyqEGJw6Y3BPGAXi2Y4ZLU%3D&ved=0ahUKEwiZ8NbChNnKAhVHvRoKHdsYAusQyjcIKQ&ei=8pqwVpmvOsf6atuxiNgO#imgrc=md-t_1LfaZkOZM%3A&usg=__okXUJSyqEGJw6Y3BPGAXi2Y4ZLU%3D A baterie też masz satynowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.02.2016 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 PPH Kostar, dziękuję za fotki. Na tych fotkach bardziej podoba mi się wersja chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 06.02.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Znalazłam wyjście kompromisowe - kupiłam klamki dwukolorowe, jest trochę satyny i trochę chromu. Wreszcie dylemat mam z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 02.07.2022 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) Będzie, ale zapytaj sprzedawcę czy Ci ja zamontuje(i ew. za ile), bo dla mnie Metalbud to najtańsza chińszczyzna i nie dałbym na nią gwarancji. W moim mieście w sklepach z dobrymi drzwiami dość często pojawiają się klamki Aprile i Corona, gdzie Corona to (jeśli się nie mylę) brand name firmy Metalbud. Ponoć klamki April i Corona mają podobną jakość, wykonane są ze stopu Zinal i pochodzą z Chin (jak wiele innych rzeczy). Niektóre są ładnie zaprojektowane. Co sądzicie o tych klamkach? Jeśli zdecydowanie polecacie innych producentów klamek do drzwi wewnętrznych, to których? Edytowane 2 Lipca 2022 przez neko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.07.2022 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Z Aprile korzystam. Nie mam uwag. Dystrybuuje je firma Enger od zawsze stawiająca na jakość (kiedyś mieli Hoppe, potem Tupai i własne marki) a teraz stawiają na Aprile. Nie mam uwag do klamek. Corony nie znam i nie myślę wprowadzać kolejnego katalogu. Nie wiem czyja to marka. Metal-budu nie lubię, bo serie które mi się zdarza montować dodawane do niektórych modeli drzwi Porta są całkiem warte swojej ceny (1zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts