monik22 15.05.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Napiszcie proszę jakie macie spiżarnie i jaka wielkośc spiżarni byłaby dla |Was optymalna, mam na myśli ludzi którzy gotują w domu i mają zawsze jakieś zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.05.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 mamy 1,5x4, regały w kształcie L wystarczająco dużo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 16.05.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 W projekcie nie mam, bo jest piwnica, ale kombinuję, żeby choć z meterek kwadratowy wydębić tej przestrzeni. W końcu w domu nie ma miejsca na szczotkę, mopa, czy puste słoiki, których się nie chce/może akurat wynieść do tejże piwnicy. Jak się gotuje w domu i robi zaprawy/weki, to tak 3-5m2 musi być. Zależy ile Was jest i jak dużo tych weków będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.05.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 w projekcie nie mam , ale se wykombinowałam że dodatkową ściankę postawimy w salonie zabudowując schody (betonowe)- i mamy schowek pod schodami vel spiżarnia o wymiarach 0.90 m na 3,00 m .... wstawiliśmy regały i funguje wyśmienicie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 16.05.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Ja mam przy kuchni 1,64m2 w stosunku boków 1:2, dłuższym do kuchni z drzwiami przesuwanymi. Oprócz tego piwnica na większe zapasy Ale mam małą kuchnię 11m2 (zamkniętą) więc spiżarka się przyda.. Tu na forum "obgadywałem" jak optymalnie tą małą kuchnię urządzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.05.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 9 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 17.05.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 dzięki, miałam mieć 8, a bedzie 4 m2, ale myślę, że wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.05.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Nasz ma 1x1 m2 Lepsza taka niż żadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 20.05.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 U mnie też malutka, ok1,7 m2, przy samej kuchni. Wiele osób, które budują według tego samego projektu likwiduje tę ściankę, żeby powiększyć kuchnię, ale u nas spiżarnia była jednym z warunków, które musiał spełnić projekt Wole zabudować małą spiżarkę regałami, niż kuchnię szafkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 20.05.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 a my nie mamy - nie było już gdzie wcisnąć.. jako "spiżarnia" służy mi kawałek pralni w piwnicy - no i bieganie co chwilę po schodach ze słoikami, kartonami soku/mleka itp. wpędza mnie w coraz większą frustrację ale pocieszam się ze wpływa doskonale na kondycję fizyczną dla nas idealna byłaby spiżarnia wielkości ok. 3 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 20.05.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Nie mam i nie potrzebuję, wystarcza lodówka + zamrażarka + piwniczka 3m2 + grządka warzywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 29.05.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ja mam spiżarnię 1,6m / 1,1m, czyli malutką. Ale jest zabudowana regałami do samego sufitu i wystarcza na wszystko, co nie mieści się w kuchni. A kuchnia też mała, więc trzymam w niej to, co ciągle muszę mieć pod ręką. Spiżarnia jest od północy, więc jest w niej zawsze trochę chłodniej, niż w kuchni. W zewnętrznej ściance mąż zrobił otwór z wiatraczkiem.Całkiem niezły patent - gdy noce są chłodniejsze, włączamy wiatraczek na całą noc i rano jest kilka stopni mniej. Otwór można zamknąć klapką w razie upałów lub zbyt dużych mrozów. Dodam jeszcze, że drzwi są na tyle szczelne, że spiżarnia nie wychładza nam w zimie kuchni, a przy większych spędach rodzinnych służy za namiastkę lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts