adam4x7 15.05.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 po zrobieniu stelaży skosów na poddaszu wychodzi mi że odległość od ścianki kolankowej do sufitu ( czyli długość skosu ) wynosi 2,8 m. długość płyty gk to 2,6 - moje pytanie: jak układać płyty żeby łączenia nie wychodziły w tym samym miejscu? profile główne układałem co 40 cm zaczynajć od ścianki kolankowej i jeżeli zechcę układać płyty na przemian czyli żeby raz dołożyć kawałek 20 cm od góry a raz od dołu - muszę dołożyć 1 dodatkowy rząd profili tzn 20 cm od ścianki kolankowej. czy jest jakiś inny lepszy sposób ? a może płyty przykręcać poziomo ?może po prostu przykręcać płyty w ten sposób że wszystkie łączenia będą z jednej stronypozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 18.05.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 po zrobieniu stelaży skosów na poddaszu wychodzi mi że odległość od ścianki kolankowej do sufitu ( czyli długość skosu ) wynosi 2,8 m. długość płyty gk to 2,6 - moje pytanie: jak układać płyty żeby łączenia nie wychodziły w tym samym miejscu? profile główne układałem co 40 cm zaczynajć od ścianki kolankowej i jeżeli zechcę układać płyty na przemian czyli żeby raz dołożyć kawałek 20 cm od góry a raz od dołu - muszę dołożyć 1 dodatkowy rząd profili tzn 20 cm od ścianki kolankowej. czy jest jakiś inny lepszy sposób ? a może płyty przykręcać poziomo ?może po prostu przykręcać płyty w ten sposób że wszystkie łączenia będą z jednej strony pozdrawiam adam Najlepiej to dokręcać po 20cm raz z jednej, raz z drugiej strony. Niestety nie zagwarantuje to braku pęknięć na łączeniach. Dokładanie zawsze z jednej strony zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam4x7 20.05.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 dzięki za rade -czyli lepiej dołozyć 1 profil i na przemian przykręcać płyty raz zaczynając od sufitu a raz od ściany kolankowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts