Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To zależy. W obecnym domku moja łazienka ma 5,5m2 - mam wanne, pralkę, toaletę i umywalkę. Gdyby nie skos, to pewnie upchnąłbym jeszcze prysznic. Buduję nowy dom i łazienka na górze ma prawie 10m2 i miałem z żoną naprawdę problem, żeby jakoś logicznie rozmieścić wannę, prysznic, dwie umywalki i toaletę. Pralki w górnej łazience nie będzie bo będzie pralnia.

Weź sobie jakiś program, albo kartkę papieru, rozrysuj w skali i sprwadź czy to będzie dużo czy mało.

na 6,5 metra zmieści Ci się i wanna i prysznic. Na pewno nie jest mała.

Nasza łazienka ma właśnie tyle ( po podłodze), co prawda mamy w niej tylko prysznic, ale wanna też by weszła.

Łazienka jest ze skosem, a mimo to jest w niej jeszcze bardzo duzo przestrzeni. :D

podpowiedz jakiś senowny i w miarę prosty program , bo jeszcze nigdy tego nie robiłam

Banalnie prosty jest PRO100, ale w demo nie można zapisać tego, co się wymyśliło. Ja od pół roku kombinuję na SWEETHOME3D za darmo i można zapisać i ściągnąć dodatkowe elementy z siec. Na początek spoko.

Mam w tej chwili łazienkę 1,6mx1,8m. Przy takim wymiarze nasze przyszłe 7 metrów jest cool. :wink:

Musisz sprawdzić jak będzie Ci pasowało w środku. :wink:

• 3 weeks później...

Hmm :roll:

6,5 m ani to dużo, ani tak strasznie mało. ;)

My będziemy mieć dwie łazienki. Na dole 3,5 m i tam chcemy upchnąć prysznic

a na górze 6 m i chcemy tam zmieści duża wannę taką narożną 140x140 .

Wszystko zależy jaki układ czy kwadrat, czy prostokąt, czy są skosy !!

Ja aktualnie bawię się programem pro100 i jeżdżę z tymi sanitariatami

z jednego konta w drugi co by zobaczyć jak to mniej więcej będzie wyglądało

i czy mi się to zmieści :p Tobie też proponuję taką zabawę,

bo sama najlepiej wiesz co chcesz w tej łazience mieć i czy dany układ Ci odpowiada :)

Powodzenia :)

czy łazienka 6,5 m2 to duża czy mała raczej jak na domek, czy według Was zmieści się tam spokojnie i prysznic i wanna, czy tylko jeden rodzaj sprzętu?

Jeżeli będziesz mieć oddzielną pralnię to ten metraż jest ok. Mniejszy metraż zimą można szybciej dogrzać do tych 24-25 stopni. Tak jak napisane było wcześniej to skorzystaj z programów komp.