taka_ja taki_on 16.04.2010 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Dzisiaj znowu u mnie pada i co przestanie, to potem znowu. Szaro, ponuro i buro... Kamlotkowa Ty dałabyś ciut tego słonka... Ale w prognozie od jutra u nas ma być lepiej, to ciut poczekam jeszcze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.04.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Odpoczywaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.04.2010 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Odpoczywaj. Witaj Zbysiu;) Ileż mogę tak odpoczywać... gdy siedzę tak w domu to łapie mnie totalny leń, a pracka czeka i tak trzeba będzie to porobić i tak... A im szybciej tym lepiej... Ale ta pogoda... to wrrrrrr niedługo to odleżyn dostanę A tu jeszcze po wybuchu wulkanu straszą ... cóż to się dzieje... ło jejku no... czarne chmury.... Dzisiaj z nudów w programie zabudowałam sobie kuchnię mebelkami.... Na końcu tak sobie mi się podobała... usunęłam... kosztorys w Ikei wyszedł ponad 12 tys. Cóż ja za szafki wybrałam na szybkiego?Hmm... Najbardziej chodziło mi o obraz - wygląd mniej więcej, jak będzie wyglądała zabudowana kuchnia... To zobaczyłam;). ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.04.2010 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Wczoraj było słonko, czasami jakieś chmury nas straszyły, a MY - ścinaliśmy gałęzie wielkich drzew - jeszcze sporo pracy przy nich nas czeka, liczę, że tydzień. Ale drewna będzie na zimę Misiek wskakiwał na drzewa i tak ciął gałęź po gałęzi. W dodatku musimy uważać na linie wysokiego napięcia z jednaj strony. Z kilkoma gałęziami. Sporo pracy we dwoje zrobilismy, powycinalismy krzaki... A tak to Misiek z piłą szaleje...ja małą piłką kilka gałęzi uciachałam, spalinową mi nie da:( Boi się, żebym sobie nie zrobiła krzywdy. Jutro do pracy:D Na budowie -w domku wylewki schną... Pozdrawiam Wszystkich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 18.04.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 hoho ,no to widze że miałaś pracowity dzionek ,!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.04.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 ale szalejesz, szalejesz...........pracuś z Ciebie kobieto!! ....wybacz, że ostatnio tak mało wpadam.........ale czasu jakby mniej ale czytam, śledze i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.04.2010 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 hoho ,no to widze że miałaś pracowity dzionek ,!! :) Oj miałam i szczerze to w szoku sama byłam, że we dwoje tyle zrobiliśmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.04.2010 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 ale szalejesz, szalejesz...........pracuś z Ciebie kobieto!! ....wybacz, że ostatnio tak mało wpadam.........ale czasu jakby mniej ale czytam, śledze i kibicuje Oj Kaluś, chyba ostatnio tak każdy ma -jest pogoda a czas jakoś ucieka, zwłaszcza gdy człek coś robi. Człek wraca padnięty, ale murator to nałóg... abodaj na 5 minut wjedzie człek. Drzewa wycinamy przy A4, więc jak wczoraj były korki i kilometrowe kolejnki, to mieliśmy widownię. Tym bardziej, że to Misiek wchodził wysoko na drzewa i obcinał gałęzi, albo wiązał i podcinał, a potem ciągneliśmy, aby nie poleciał w drugą stronę, bo byłby koszmar - raz że linia wysokiego napięcia, dwa -autostrada:eek:. Dzisiaj też od 8-9 godziny, segregacja gałęzi, cięcie na mniejsze, ewentualnie łamanie, bo to kruche te gałęzie. O 14 przyjechał Pan ciągnikiem i załadunek i na działkę do naszego nowego domku jedna kupka pojechała... Teraz ja zostałam w domku, a Misiek z Panem ładują. Własnie lecę obiadzik szybko ugotować. Pan był w szoku, że tyle sami zrobilismy drzewa... Kolejny Pan, który pyta Miska, gdzie taką kobietę znalazł Odpowiedziałam, że duzo takich jest... Dzisiaj dowiedziałam się, że za ścięcie takiego drzewa - jednej sztuki musielibyśmy zapłacić od 300 zł wzwyż... Fakt nie ukrywam, jest roboty i na serio wracam padnięta a dzisiaj czuję kręgosłup... Ale cieszę się, że drzewo będzie do pieca;) Drzewa narazie ogołocone i ścięte do 3/4. Gdy wywieziemy to co teraz jest, to do końca wtedy zetniemy te drzewa. Już dzisiaj dzwonił Pan od drzwi balkonowych... Już sąąąąąąąą... jestem ciekawa jak wyglądają. W poniedziałek wstawią, bo niech te wylewki lepiej jednak sobie wyschną Uciekam gotować... pozdrawiam WAS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.04.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 witam,witam:) u nas pogoda,więc na pewno jest i u Ciebie. A skoro jest pogoda to i Miśka w domu,raczej wokół domu szaleje;). Chodziłaś już po domu,czy nadal oszczędzasz wylewki:rolleyes:. One są twarde,nic im nie będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 24.04.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Przejrzałam dość gruntownie dziennik i jedno co moge powiedzieć... Gdyby nie dach 4-ro spadowy, to mielibyśmy prawdopodobnie właśnie ten projekt. Super, że tak daleko już jesteście. Tylko zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.04.2010 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 witam,witam:) u nas pogoda,więc na pewno jest i u Ciebie. A skoro jest pogoda to i Miśka w domu,raczej wokół domu szaleje. Chodziłaś już po domu,czy nadal oszczędzasz wylewki:rolleyes:. One są twarde,nic im nie będzie:) Dzisiaj pogoda jest SUPER;) Ale mamy wolne, ja od wczoraj, bo kolanko mi dokucza, musiałam wczoraj ubrać stabilizator:( Dzisiaj "Pan Ciągnikowy", miał okazjonalne zlecenie, więc wolne. Ale w poniedziałek maja przywieźć nam płyty g-k, stelaże itp. Oprócz tego z innej firmy wełnę mineralną - 20 stkę na początek;) Nu i trza wysprzątać swoje pole z resztek gałązek i drobinki u sąsiadki na polu. A ja wczoraj skoro zostałam domku... to wzięłam się za domek. Dzisiaj pojechalismy do domku, musiałam zerknąc ile tego drewna już jest... Złapałam się za głowę:jawdrop:Na zimę będzie do pieca. Poza tym sprawdziliśmy dla pewności, czy oby wełna 20 będzie ok. W poniedziałek znowu do boju.... Po wyleweczkach chodziłam, oj po 2 dniach w jednym miejscu nagle zrobiło się miękko i uciekliśmy. Chodzę i jestem wyższa w domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.04.2010 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Przejrzałam dość gruntownie dziennik i jedno co moge powiedzieć... Gdyby nie dach 4-ro spadowy, to mielibyśmy prawdopodobnie właśnie ten projekt. Super, że tak daleko już jesteście. Tylko zazdrościć Witaj Afrodyto:) Miło mi, że czytałaś mój skromny dziennik:), fakt najlepsze są domki z dachem 2 spadowym. A tak ten kosz to makabra, ale jakoś człek dał radę. Pozdrawiam Afrodyto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.04.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Ale pracy wykonaliście. A Misiek jaki odważny. Teraz to jeszcze porąbać i do pieca. Ale dzisiaj odpoczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.04.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witaj... dawno nie byłam, ale jakoś czas mi przez palce przecieka:rolleyes:... za chorerę nie mogę go dogonić... i jeszcze jak na złość nie dowieźli nam więźby:bash:. Jutro rano to normalnie dzwonię i mówię, że za każdy kolejny dzień zwłoki odliczę sobie dniówki cieśli co to na ich drewno czekają, hihihiii... może to ich pogoni ciut;) Dużo pracy z tymi drzewami, znam przypadek z autopsji... do końca życia chyba się nie wygrzebiemy z tych drzew... dużo wypadło pod dom, dużo było wrośnięte w fundamenty stajni, parę rosło na piwnicy... kto to potnie i co ważniejsze... kiedy? I gratuluję równiusuch wyleweczek... bo chyba jeszcze nie miałam okazji:) Pozdrawiam serdecznie, pa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 25.04.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Misiu kochana Dzisiaj wpadłam tylko zostawić pozdrowionka i całuski................ no i jakiś ślad po sobie:D Mam u ciebie w dzienniku tyle zaległości, że muszę to sobie jutro na spokojnie wszystko poczytać. Ale juz na chwilę obecną mogę stwierdzić że czasu nie marnujecie;) Napisze jutro jak będę na bieżąco bo teraz uciekam do wyra, bo mi zaraz kręgosłup strzeli:roll: pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.04.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witaj kochana !!! .....widze, że ostatnio w drzewie robicie ):)))......kawał dobrej roboty !!! trzymam kciuki za pogode !!!! ........dziekuje Ci za życzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.04.2010 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Ale pracy wykonaliście. A Misiek jaki odważny. Teraz to jeszcze porąbać i do pieca. Ale dzisiaj odpoczynek. Witaj Zbysiu! Porąbanie drewna narazie poczeka, bo jutro przywiozą regipsy, stelaże itp. -jedna firma, wełnę mineral. - druga firma, nu i będa wstawiać drzwi tarasowe, jednym słowem zaczniemy działać wewnątrz w tym tygodniu, tylko dokończymy porządeczki na działce. Trzeba załadować mniejsze jeszcze gałęzie:) Ale to sąsiadka weźmie. Nie chce nam się z nimi bawić. Misiek odważny... Jak z dołu patrzyłam, to widząc lekko ruszające się gałęzie to miałam pietra. Dzisiaj odpoczynek... jutro ruszamy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.04.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witaj... dawno nie byłam, ale jakoś czas mi przez palce przecieka:rolleyes:... za chorerę nie mogę go dogonić... i jeszcze jak na złość nie dowieźli nam więźby:bash:. Jutro rano to normalnie dzwonię i mówię, że za każdy kolejny dzień zwłoki odliczę sobie dniówki cieśli co to na ich drewno czekają, hihihiii... może to ich pogoni ciut;) Dużo pracy z tymi drzewami, znam przypadek z autopsji... do końca życia chyba się nie wygrzebiemy z tych drzew... dużo wypadło pod dom, dużo było wrośnięte w fundamenty stajni, parę rosło na piwnicy... kto to potnie i co ważniejsze... kiedy? I gratuluję równiusuch wyleweczek... bo chyba jeszcze nie miałam okazji:) Pozdrawiam serdecznie, pa:bye: Witaj Arctico Ja pamiętam, że tak z balchodachówką jak czekaliśmy to powiedziałam, że kto zapłaci znajomemu, który nam pomaga, on ma tez tak być w zawieszeniu, a ma innych klientów... - nie wiem, czy to akurat poskutkowało, może bardziej tel. do samego producenta... Arctica mam to samo - ja nawet gubię dni, myślę, że to wtorek a to już środa... a niech nikt nie pyta wtedy -który to dzień miesiąca, bo często nie wiem. Powoli i dacie Kochana radę z tymi drzewami. Tylko postawicie domek i się wprowadzicie. Właśnie kto te drewno teraz potnie i kiedy??? Też pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.04.2010 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Misiu kochana Dzisiaj wpadłam tylko zostawić pozdrowionka i całuski................ no i jakiś ślad po sobie:D Mam u ciebie w dzienniku tyle zaległości, że muszę to sobie jutro na spokojnie wszystko poczytać. Ale juz na chwilę obecną mogę stwierdzić że czasu nie marnujecie;) Napisze jutro jak będę na bieżąco bo teraz uciekam do wyra, bo mi zaraz kręgosłup strzeli:roll: pa Witaj margay Nu znalazła się zguba! Ojej tak boli kręgosłupek? To jasne, że poleż, odpoczywaj Gosiu. Pisałam do Ciebie na priv, nie mogę wysłać, nic tylko musisz skrzynkę opróżnić... Buziaki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.04.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witaj kochana !!! .....widze, że ostatnio w drzewie robicie ):)))......kawał dobrej roboty !!! trzymam kciuki za pogode !!!! ........dziekuje Ci za życzonka Witaj Kaluś Trzymaj trzymaj tam kciuki, chociaż widziałam w prognozie w TV, że u mnie od wtorku ma padać A może się cosik tylko pomylili. Buziakiiii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts